واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: كاوشگر پژوهش با موفقيت به فضا پرتاب و بازيابي شد
كاوشگر پژوهش كه حامل يك ميمون ازنژاد رزوس بود پس از طي يك مسير زيرمداري تا ارتفاع ۱۲۰ كيلومتر، در مدت زمان حدود ۱۵ دقيقه توانست به زمين باز گردد و موجود زنده را سالم بازيابي كند. كاوشگر پژوهش با موفقيت به فضا پرتاب و بازيابي شد
ايلنا: دانشمندان و متخصصان فضايي جمهوري اسلامي ايران «كاوشگر پژوهش» حامل دومين ميمون فضايي را به منظور توسعه تحقيقات فضايي با موفقيت به فضا پرتاب و بازيابي كردند.
به گزارش ايلنا، كاوشگر پژوهش، آخرين محموله زيستي حامل دومين ميمون فضايي با نام فرگام، بامداد امروز توانست ماموريت زير مداري خود را با موفقيت كامل پشت سر بگذارد تا جمهوري اسلامي ايران يك گام ديگر به اعزام انسان به فضا نزديكتر شود.
كاوشگر پژوهش كه حامل يك ميمون ازنژاد رزوس بود پس از طي يك مسير زيرمداري تا ارتفاع ۱۲۰ كيلومتر، در مدت زمان حدود ۱۵ دقيقه توانست به زمين باز گردد و موجود زنده را سالم بازيابي كند.
در طول اين ماموريت دانشمندان فضايي كشور توانستند علايم محيطي داخل محموله زيستي از جمله صوت، تصوير، تركيب گازي و علائم حياتي موجود زنده نظير نوار قلب و شاخصهاي تعيين كننده وضعيت عمومي در طول پرواز زير مداري را ثبت و كنترل كرده و در ايستگاههاي زميني آنها را لحظه به لحظه رويت كنند.
اين اطلاعات ارزشمند دريافتي به متخصصين كشورمان اين فرصت را ميدهد تا در زمينههاي گوناگون از جمله زيست فضايي، فيزيولوژي، هوافضا و مهندسي پزشكي تحقيقات در حوزه فناوري فضايي تامين كنند.
پرتاب كاوشگر پژوهش و بازيابي آن، گام بلند ديگري در راستاي نزديك شدن جمهوري اسلامي ايران به اعزام انسان به فضا به شمار ميرود.
از ويژگيهاي جديداين كاوشگر ميتوان به استفاده از پرتابگر با سوخت مايع كه به دليل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پايينتر بر محموله زيستي نسبت به پرتابگرهاي قبلي جهت ماموريتهاي حامل موجود زنده از قابليتهاي بالا تري برخوردار است اشاره نمود: به كار گيري فناوري ضربه گير فرود براي كاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازي زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگويي مطلوب چتر نجات در مرحله پاياني پرواز از ديگر ويژگيهاي كاوشگر پژوهش به شمار ميرود.
گفتني است كه در بهمن ماه سال ۱۳۹۱ دانشمندان ايراني موفق شدند توسط «كاوشگر پيشگام» اولين ميمون را به فضا ارسال و به سلامت بازيابي نمايند. با تكرار اين موفقيت و دستاوردهاي جديد آن، جايگاه جمهوري اسلامي ايران در فناوري زيست- فضايي بيش از پيش تثبيت گرديد.
جمهوري اسلامي ايران در سال ۱۳۸۷با پرتاب كاملاً مستقل اولين ماهواره تماماً ايراني با نام اميد توانست وارد باشگاه فضايي جهان شود.
شايان ذكر است كشورمان با امضاي معاهده استفاده صلح آميز از فضاي ماوراء جو اراده خود را براي حضور در فضا و استفاده بشردوستانه از آن ابراز داشته است.
اخبار تكميلي به محض وصول متعاقبا از طريق وبگاه روابط عمومي سازمان فضايي ايران به نشاني www.isa.ir در اختيار ملت شهيد پرور ايران قرار خواهد گرفت.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]