محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855040724
در گفت و گوي اختصاصي با رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي تشريح شدچرا فناوري فضايي؟
واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: در گفت و گوي اختصاصي با رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي تشريح شدچرا فناوري فضايي؟
ايران به تازگي موفق شد دومين موجود زنده را با كاوشگر به فضا پرتاب و با موفقيت بازيابي كند. اين دستاورد در ادامه سلسله دستاوردهاي ايران در حوزه هوافضا حاصل شده است كه به گفته متخصصان و مجريان پروژه، زمينه اعزام انسان به فضا را ظرف چند سال آينده فراهم مي كند. اما در مواجهه با فناوري هاي فضايي كه فناوري هاي بسيار پيچيده و پرهزينه اي هستند، ممكن است اين پرسش در ذهن ايجاد شود كه آيا اين حوزه و تلاش براي دستيابي به هدف نهايي اين عرصه يعني اعزام انسان به فضا ارزش صرف چنين هزينه هاي كلان و اين همه وقت و انرژي صدها متخصص در حوزه هاي مختلف علوم را دارد؟ براي يافتن پاسخ اين سوال به سراغ دكتر ابراهيمي رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي ايران رفتيم. وي در اين گفت وگوي مفصل ابعاد مختلف و گسترده كاربردهاي اين حوزه را تشريح كرده است كه در پي مي آيد:
لزوم دستيابي به فناوري هاي فضايي براي حركت رو به جلو
دكتر ابراهيمي سخنان خود را با اين پرسش آغاز مي كند كه «دنيا در ۵۰ يا ۱۰۰ سال آينده چگونه خواهد بود» و مي گويد: اگر وضعيت امروز دنيا را با ۵۰ يا حتي ۳۰ سال قبل مقايسه كنيم يادمان مي آيد كه در آن سال ها دنيا اصلاً اين شكلي نبود. نه تلفن همراهي وجود داشت و نه فناوري هاي مختلف امروزي. حال اگر به شكل ۵۰ سال آينده دنيا نيز فكر كنيم بدون شك متوجه خواهيم شد كه با پيشرفت علم، شكل دنيا در ۵۰ سال آينده با شكل امروزي بسيار متفاوت خواهد بود و در دنياي آينده، فناوري هاي فضايي يكي از فناوري هاي بسيار مهم و كليدي خواهد بود. هم اكنون كشورهاي پيشرفته دنيا براي استفاده از منابع موجود در كره ماه، مريخ و ساير كرات، برنامه ريزي و سرمايه گذاري هاي گسترده اي كرده اند با اين هدف كه از منابع مزبور براي سكونت بشر در مكاني به جز كره زمين استفاده كنند. در واقع حضور در فضا و كاوش در كرات آسماني از پروژه هاي مهم بشر در آينده است. طبيعي است كه هم اكنون بايد به فكر سال هاي آينده باشيم كه اين اتفاقات روي خواهد داد. بايد طوري به آينده نگاه كنيم كه جواب گوي نسل هاي بعدي باشيم. آينده جهان از آن كشورهايي است كه در حوزه فناوري هاي فضايي برنامه ريزي هاي دقيق و راهبردي داشته باشند. وي با اشاره به راهبردي بودن فناوري هاي فضايي و همچنين پاسخ به اين سوال كه اساساً چرا ما بايد با صرف هزينه ها و وقت و انرژي بسيار انسان به فضا اعزام كنيم، اظهار داشت: ممكن است هم اكنون تلاش براي اعزام انسان به فضا تا حدي عجيب باشد اما اين موضوع در سال هاي آينده به امري معمول و مانند صنعت هواپيمايي تبديل مي شود و اگر از همين اكنون در اين فرآيند عقب بمانيم در صنعت فضايي جهان جايگاهي نخواهيم داشت.
آينده فضايي دنيا
آينده فضايي دنيا اين است كه بشر به كره ماه، مريخ و ديگر كرات برود و در فضا كاوش كند. كراتي در دوردست هاست كه در آن ها باران الماس مي بارد. در ماه، عنصر هليم ۳ وجود دارد كه بسيار گران قيمت است. هم اكنون كشورهاي پيشرفته براي استفاده از منابع كرات ديگر به صورت گسترده در حال برنامه ريزي و سرمايه گذاري هستند و مي خواهند با انجام پروژه هاي فضايي، امكان سكونت بشر را در اين كرات فراهم كنند. بنابراين اگر امروز به تحولات دنيا در قرن آينده فكر نكنيم، در اين عرصه به طور قطع عقب خواهيم ماند.
استفاده از محيط فضا براي انجام انواع آزمايش هاي علمي
هدف از حضور در فضا و استفاده از فناوري كاوشگرها تنها اعزام يك موجود زنده و فضانورد نيست بلكه مي توان از فضا براي انجام انواع آزمايش هاي علمي، مطالعات ژنتيك، توسعه انواع داروها، گسترش و بهبود كشاورزي و حتي براي مقاصد تجاري بهره برد. هم اكنون برخي كشورهاي خليج فارس به دنبال اين هستند كه با مشاركت كشورهاي صاحب فناوري بندرگاه فضايي ايجاد كنند. بدين شكل كه سرمايه را اين كشورها تأمين مي كنند و كشورهاي صاحب فناوري نيز فناوري را مي آورند و اين يك نوع تجارت است. آن ها مي خواهند از اين بندرگاه فضايي در حاشيه خليج فارس با بهره گيري از فضاپيما، امكان پرواز به لس آنجلس را در مدت كمتر از يك ساعت فراهم كنند. شايد در حال حاضر اين موضوع براي كشور ما جايگاهي نداشته باشد اما يك تجارت بزرگ است و اگر دست روي دست بگذاريم كه اين در كجاي مملكت به درد مي خورد و اگر امروز نتوانيم در اين عرصه وارد شويم، چنين جايگاه هايي را از دست خواهيم داد.
به رسميت شناخته شدن در دنيا
امروزه از تحقيقات زيست فضايي براي تست قطعات ماهواره ها و ماهواره برها، توسعه داروها، انجام آزمايش هاي علمي در شرايط ميكروگرويتي، مطالعات ژنتيكي و بسياري پژوهش هاي علمي ديگر در دنيا استفاده مي شود، ما هم مي توانيم با كاوشگرها به اين موفقيت ها و قابليت ها دست پيدا كنيم. به عنوان مثال هر كشوري را براي مشاركت در ايستگاه فضايي بين المللي نمي پذيرند. اين امكان پذير نيست كه همين طور اعلام كنيد مي خواهيد در عرصه فضايي دنيا سهيم باشيد. ما بايد ابتدا توانايي خودمان را به دنيا نشان دهيم و بگوييم كه ما هم در عرصه فضايي حرفي براي گفتن داريم و توانايي ها و قابليت هايي نيز براي انجام آزمايش هاي فضايي داريم و مي خواهيم در عرصه بين المللي، براي انجام آزمايش هاي علمي فضايي مشاركت داشته باشيم. براي دستيابي به اين هدف، اول از همه بايد به رسميت شناخته شويم، بتوانيم علم خود را توسعه دهيم و از آن علم براي حل مسائل عمومي خود استفاده كنيم و سپس توانايي علمي خود را براي مشاركت بين المللي افزايش دهيم.
اعزام ميمون به فضا تنها گام اوليه است
وي در ادامه تصريح كرد: اين موفقيت كه ميمون به فضا بفرستيم و آن را سالم برگردانيم گرچه نام ايران را به عنوان ششمين كشور در اين عرصه در دنيا ثبت كرد اما اين موفقيت تنها گام اوليه اي براي حضور در عرصه بين المللي فضاست. در اعزام ميمون زنده به فضا و بازيابي آن موفق شديم فناوري هاي مختلفي را تثبيت كنيم و تثبيت اين فناوري ها بدين معناست كه در اين فناوري ها مسلط هستيم. كاوشگري كه بتواند يك موجود زنده را با پيچيدگي هاي خاص خود به شرايط پيچيده فضا حمل كند و برگرداند به فناوري هاي مختلفي نياز دارد. در فضا خلا و تشعشع وجود دارد. دماي محيطي كه موجود زنده به آن فرستاده مي شود، از منهاي ۵۰درجه سانتي گراد پايين تر است، رفتن به فضا مستلزم تحمل شتابي چندين برابر شتاب جاذبه زمين است، شرايط بي وزني در ارتفاعات خيلي بالا ايجاد مي شود. دماهاي بسيار بالايي روي محفظه هنگام سرعت بالا تحميل مي شود و با وجود سرماي شديد محيط بيرون، بر اثر اصطكاك هوا و سرعت زياد، بدنه محفظه به شدت داغ مي شود. دستيابي به اين فناوري ها و توانايي ها در حوزه هاي ديگر هوافضا نيز كاربرد دارد و به ما در رسيدن به جايگاهي كه بتوانيم در انجام آزمايش هاي علمي فضايي مشاركت داشته باشيم، كمك مي كند. علاوه بر اين سرعت وسيله اي كه به ارتفاعات بالا مانند ۱۲۰كيلومتري فرستاده مي شود، هنگام بازگشت به جو، به ۴برابر سرعت صوت مي رسد. در حالت عادي، هنگامي كه يك جسم بزرگ با زمين برخورد مي كند، با صداي مهيبي خرد مي شود و تنها اجزاي بسيار ريزي از آن باقي مي ماند. حال تصور كنيد كه يك وسيله با سرعت ۴برابر صوت به زمين نزديك مي شود و با سرعت عجيبي پايين مي آيد، در اين جا بايد از فناوري كاهنده سرعت استفاده كنيم و با كمك مكانيسم هايي ابتدا سرعت وسيله پروازي را كاهش دهيم و سپس از فناوري چرخ در آن استفاده كنيم. وقتي كشور ما توانست براي دومين بار موجود زنده را به فضا اعزام كند و سالم برگرداند، در واقع موفق شده است فناوري هاي دست يافته را تثبيت كند و اين تثبيت فناوري بدان معناست كه در اين فناوري مسلط است و هم اكنون كشورمان توانايي انجام كارهاي علمي جدي تري را دارد. وي با بيان اين كه كاوشگر پژوهش، بستري براي انجام آزمايش هاي گسترده تر و مهم تر است، گفت: موفقيت در ارسال كاوشگرها و بازيابي آن ها، اين توانايي را براي كشور ايجاد مي كند كه هم به صورت مدارگرد و هم به صورت زيرمداري در تحقيقات زيست فضايي مهم دنيا شركت كند.
كاوشگرها، آزمايشگاه هاي فضايي
رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با بيان اين كه كاوشگرها در واقع نوعي آزمايشگاه فضايي هستند، گفت: از كاوشگرها براي تست اجزاي ماهواره، ارتباط مخابراتي و سنجش از راه دور، بررسي وضعيت كشاورزي، رشد گياهان، اصلاح بذرها، رشد گياهان با خاصيت ضدسرطاني و آنتي اكسيداني، خشكسالي، ذرات آلاينده و غبارها، انجام آزمايش در شرايط ميكروگرويتي، رشد بلورها و كريستال هاي مقاوم، توليد فيبرهاي كربني، توسعه داروها و توليد نسل جديد داروهاي ضدسرطان استفاده مي شود. دكترابراهيمي تصريح كرد: هم اكنون در كشور گام هاي اوليه براي استفاده از فناوري هاي فضايي برداشته شده است و مطالعات انجام شده در اين زمينه برخي در كوتاه مدت و برخي در ميان مدت به نتيجه مي رسد. هم اكنون تحقيقات زيست فضايي بسيار جدي در دنيا در جريان است، پروژه اي نيز طي يكي دو سال اخير در ۳ استان شمالي كشور با استفاده از فناوري سنجش از راه دور اجرا شد كه طي آن به كمك ماهواره ها از مزارع برنج در فصل كشت، توليد و فصل برداشت تصويربرداري شد. در بررسي اين تصاوير كه از ماهواره هاي خارجي خريداري شد، دريافتيم كدام استان برنج بيشتري توليد مي كند، در كدام مزارع كمتر از ظرفيت توليد مي شود و كدام مزارع كم آب و كدام پرآب است. اين آناليزها به راحتي از روي تصاوير ماهواره اي قابل انجام است. ما هم اكنون اين فناوري را در كشور نداريم و كشورهاي صاحب اين فناوري نيز آن را در اختيار ما قرار نمي دهند. حال در تلاش براي دستيابي به اين فناوري از طريق انجام پروژه هاي فضايي هستيم. وي افزود: كاوشگرها به غناي فناوري ماهواره ها كمك مي كنند، پديده هايي مانند خشكسالي، ذرات غبار و ... از طريق ماهواره ها قابل پايش است. ما هم اكنون چنين شبكه ماهواره اي را كه با توجه به نيازهاي خودمان وضعيت را پايش كند در كشور نداريم و كاوشگرها بستر مناسب براي توسعه اين فناوري هستند.
آزمايش در شرايط ميكروگرويتي
ميكروگرويتي يا شرايط بي وزني را مي توان به چند روش ايجاد كرد. يكي از اين روش ها، ايجاد اين شرايط روي زمين است كه به كمك دستگاه هاي خاصي حالت بي وزني مصنوعي توليد مي كنند. اگرچه مي توان در اين حالت برخي آزمايش ها را انجام داد اما اين شرايط خيلي شبيه شرايط ميكروگرويتي يا جاذبه ناچيز واقعي نيست. در حالي كه مي توان با استفاده از كاوشگرها در زماني كه ارتفاع آن ها حين پرواز از يك حد خاصي بالا مي رود و به اندازه كافي در حالت سقوط آزاد قرار مي گيرد شرايط ميكروگرويتي را ايجاد كرد. اين شرايط داخل كپسول ايجاد مي شود و كاوشگر «پژوهش» نيز كه به تازگي به فضا پرتاب شد، حدود ۵ دقيقه اين شرايط را تجربه كرد. كامل ترين اين وضعيت، در ايستگاه فضايي بين المللي است كه داراي آزمايشگاه هاي متعدد جاذبه ناچيز است و در اين محل آزمايش هاي طولاني مدت انجام مي شود.
رشد گياهان
بررسي رشد گياهان يكي از نمونه آزمايش هايي است كه در شرايط ميكروگرويتي انجام مي شود. نوع ريشه، ساقه، تنه و همه اجزاي گياهي كه روي زمين رشد مي كند، وابسته به جاذبه زمين است و همه موجودات روي زمين تحت جاذبه زمين رشد مي كنند اما وقتي يك موجود زنده در شرايط جاذبه ناچيز قرار مي گيرد، نوع رشد و مكانيسم رشد آن تغيير مي كند. هم اكنون اين موارد به عنوان مكانيسم ها و روش هاي جديد در كشاورزي مطرح شده است، به عنوان نمونه گياهان روي زمين در جهت محور عمود بر زمين رشد مي كنند در حالي كه مي توانند با پخش شدن در فضا رشد كنند. بنابراين از اين شيوه مي توان در كشاورزي هيدروپونيك و رشد حجمي كه در اين شرايط مطلوب تر است، بهره گرفت. هم اكنون نيز كشاورزان مي توانند به جاي اين كه چند سيني گياه را در يك اتاق رشد بدهند كل حجم آن اتاق را از گياه پر كنند و آن ها را رشد بدهند.
اصلاح بذر
اصلاح بذر در شرايط فضايي، يكي ديگر از اقداماتي است كه در شرايط ميكروگرويتي ايجاد مي شود، گياهاني كه در شرايط فضايي قرار مي گيرند، تحت تنش هاي فضايي مانند تشعشع و جاذبه ناچيز رشد مي كنند و در مقابل آفات روي زمين مقاوم مي شوند. بنابراين مي توان نسل هايي از گياهان را در اين شرايط تنش زا رشد داد، آن ها را مقاوم كرد و سپس با كشت چند نسل از آن ها روي زمين، گياهاني با مقاومت بيشتر در مقابل آفات توليد كرد. هم اكنون چيني ها روي اين شيوه در حال كار هستند و با اصلاح ژنتيكي بذرهاي كشورشان در ايستگاه فضايي، تجربيات خوبي به دست آورده اند.
رشد بلورها و كريستال ها
بلورها و كريستال هايي كه تحت جاذبه زمين رشد مي كند، با تبلور كريستال هايي كه در فضا رشد مي كند، بسيار متفاوت است. از بلورها و كريستال هاي رشد داده شده در فضا مي توان موادي با درصد مقاومت بالاتر توليد كرد. كاربرد اين مواد مقاوم نيز در ساخت تجهيزاتي است كه بايد مقاومت بالا اما وزن سبك داشته باشند. به عنوان نمونه اگر فولادي با نيروي مقاومت ۱۰۰ توليد مي شود مي توان بدين شكل مقاومت آن را به ۱۲۵ رساند.
توليد الياف خاص
توليد فيبرهاي كربني و الياف خاص از ديگر مواردي است كه مي توان در شرايط فضا به آن دست يافت و مواد بسيار مقاومي از آن ها توليد كرد. كاربرد اين مواد در صنعت است و به عنوان نمونه مي توان با استفاده از آن ها، مته هايي با طول عمر و مقاومت فوق العاده براي حفاري توليد كرد.
انجام تست هاي دارويي
يكي ديگر از مطالعات ارزشمندي كه در دنيا به تازگي شروع شده، توسعه يك دارو در شرايط فضايي است. با اين شيوه كه در شرايط ميكروگرويتي انجام مي شود، مي توان كريستال هاي دارو را رشد داد و از تبلور آن ها در توليد داروهاي جديد و نو تركيب كمك گرفت. كشور مالزي كه در انجام پروژه هاي فضايي چندان فعال نيست، توانسته است در ايستگاه فضايي بين المللي جايگاهي را به خود اختصاص دهد و متخصصان اين كشور درحال تحقيق با شيوه مذكور در توليد داروهاي ضد سرطان جديد هستند. اين بحث به لحاظ ژنتيكي بسيار گسترده است و مي توان با بهره گيري از آن ، نسل هاي مختلف گياهان دارويي را با خواص ضدسرطاني و آنتي اكسيداني به تدريج در فضا حساسيت زدايي و يا تنش هاي مختلف به آن ها وارد كرد. اين گياهان پس از كشت چندين نسل متوالي به عنوان دارو قابل استفاده است. اين ها تنها گوشه اي از شاخه هاي مختلف علوم است كه با استفاده از امكانات فضايي، مي توان زمينه توسعه و تكامل آن ها را در سطح گسترده فراهم كرد. چهره دنيا در ۵۰ سال آينده به كلي متفاوت خواهد بود و با پيش بيني هاي انجام شده به احتمال زياد حضور در سيارات ديگر امكان پذير خواهد بود. بنابراين انجام مطالعات در اين حوزه براي كشورهايي كه بخواهند جايگاهي در اين عرصه داشته باشند، ضروري است و بدون شك آينده جهان هم از آن كشورهايي است كه در حوزه فضا، برنامه هاي دقيق و راهبردي داشته و در اين زمينه پيشگام باشند.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]
صفحات پیشنهادی
رئيس جمهور در پيامي به رهبر كاتوليكهاي جهان: سالروز تولد مسيح(ع) فرصتي براي تقويت زمينههاي احترام متقابل ادي
رئيس جمهور در پيامي به رهبر كاتوليكهاي جهان سالروز تولد مسيح ع فرصتي براي تقويت زمينههاي احترام متقابل اديان و گفتگوي ميان آنهاست رئيسجمهور در پيامي فرا رسيدن ميلاد فرخنده حضرت عيسي ع و آغاز سال نو ميلادي را به رهبر كاتوليكهاي جهان و همه پيروان اين آيين الهي تبريك گفت بهرئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي :كاوشگر بعدي ايران با شكل فضاپيما سال آينده پرتاب مي شود
رئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي كاوشگر بعدي ايران با شكل فضاپيما سال آينده پرتاب مي شود رئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي ايران گفت كاوشگر بعدي كشور مانند فضاپيماست كه در سال آينده پرتاب مي شود دكتر ابراهيمي در گفت و گو با ايرنا افزود شكل اين كاوشگر غيراستوانه ارئيس اتحاديه شركتهاي تعاوني آبزيان كشور در گفتوگو با فارس:صادرات ۹۰ درصد ميگوي پرورشي كشور/ توليد آبزيان افز
رئيس اتحاديه شركتهاي تعاوني آبزيان كشور در گفتوگو با فارس صادرات ۹۰ درصد ميگوي پرورشي كشور توليد آبزيان افزايش مييابد رئيس اتحاديه شركتهاي تعاوني آبزيان كشور با اشاره به صدور بيش از 90 درصد ميگوي پرورشي كشور گفت توليد 30 هزار تني آبزيان امكانپذير است و با توجه به وجود زيرسرئيس جمهور در گفتوگوي تلفني نخستوزير عراق: كشورهاي حامي تروريستهاي منطقه بايد پاسخگوي اقدامات خود باشند
رئيس جمهور در گفتوگوي تلفني نخستوزير عراق كشورهاي حامي تروريستهاي منطقه بايد پاسخگوي اقدامات خود باشند رئيسجمهور در اين گفتگوي تلفني با بيان اينكه اين اقدامات گامهايي است كه در مسير تفرقه و تشتت و جلوگيري از توسعه و آباداني عراق و روابط رو به رشد دو كشور برداشته ميشود اظهرونمايي از سامانه تالار گفتگوي فناوري اطلاعات در وزارت اقتصاد
رونمايي از سامانه تالار گفتگوي فناوري اطلاعات در وزارت اقتصاد سامانه تالار گفتگوي فناوري اطلاعات وزارت امور اقتصادي و دارايي با هدف تعامل پذيري و تسهيل و تعامل موثر در امور اين وزارتخانه در حوزه هاي مختلف و بطور مشخص حوزه مرتبط با فناوري اطلاعات به بهره برداري رسيد به گزارشسامانه تالار گفتگوي فناوري اطلاعات وزارت اقتصاد رونمايي شد
سامانه تالار گفتگوي فناوري اطلاعات وزارت اقتصاد رونمايي شد معاون پشتيباني و توسعه منابع وزارت اقتصاد از راه اندازي سامانه تالار گفتگوي فناوري اطلاعات اين وزارتخانه با هدف تعامل پذيري و تعامل موثر وزارتخانه در حوزه هاي مختلف خبر داد به گزارش خبرگزاري مهر سامانه تالار گفتگوي فناوزكايي در گفتوگو با فارس خبر دادورود نسل جديد پليمرهاي زيست تخريب به عرصه فناوري
زكايي در گفتوگو با فارس خبر دادورود نسل جديد پليمرهاي زيست تخريب به عرصه فناوري عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف از ورود نسل جديد پليمرهاي زيست تخريب به عرصه فناوري خبر داد و گفت اين تركيبات در صنايع لولهسازي و بستهبندي بسيار كاربرد دارند سعيد زكايي عضو هيئت علمي دانشگاه صنعرئيس كميسيون عمران مجلس در گفتگو با ايلنا عنوان كرد: سايه عدم ارائه سياستهاي كلي مسكن بر ركود بازار مسكن
رئيس كميسيون عمران مجلس در گفتگو با ايلنا عنوان كرد سايه عدم ارائه سياستهاي كلي مسكن بر ركود بازار مسكن شايد يكي از دلايل ركود موجود در بازار مسكن عدم ارائه طرح مسكن دولت باشد اما قطعا تمام دليل ركود فعلي اين مساله نخواهد بود رئيس كميسيون عمران مجلس در گفتگو با ايلنا عنوان كرروحاني در گفتوگوي تلفني با نخست وزير عراق: كشورهاي دخيل در تروريسم پاسخگو باشند
روحاني در گفتوگوي تلفني با نخست وزير عراق كشورهاي دخيل در تروريسم پاسخگو باشند اكونيوز رئيسجمهور با اشاره به كساني كه از تروريسم و جنايتكاران حمايت ميكنند گفت كشورهايي كه در اين قضايا دخيلاند مسئول بوده و بايد پاسخگو باشند به گزارش خبرگزاري اقتصاد ايران econews ir حسنستاري تشريح كردبرنامههاي معاون علمي و فناوري رياست جمهوري براي اجراي نقشه جامع علمي
ستاري تشريح كردبرنامههاي معاون علمي و فناوري رياست جمهوري براي اجراي نقشه جامع علمي معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت تأسيس ستادهاي علم و فناوري كه در نقشه جامع علمي كشور پيشبيني و طراحي شده است در اولويت برنامههاي معاونت علمي براي اجراي نقشه جامع قرار دارد به گزارش گروهآيتالله علمالهدي در گفتوگو با فارس:گزارش 100 روز رئيسجمهور فقط درباره كارهاي «در حال انجام» بود/ توافق ژن
آيتالله علمالهدي در گفتوگو با فارس گزارش 100 روز رئيسجمهور فقط درباره كارهاي در حال انجام بود توافق ژنو بستر جديدي براي دشمني آمريكاست عضو مجلس خبرگان رهبري درباره گزارش 100 روز رئيسجمهور گفت گزارشي كه رئيسجمهور ارائه داد گزارشي بود كه كارها در حال انجام است و در واقعدر گفتوگوي مشروح با فارس عنوان شدتوصيههاي استاد فاطمينيا براي منبريها/ تأكيد رهبر انقلاب بر تأسيس دارالتبل
در گفتوگوي مشروح با فارس عنوان شدتوصيههاي استاد فاطمينيا براي منبريها تأكيد رهبر انقلاب بر تأسيس دارالتبليغ فاطمينيا از اساتيد اخلاق ميگويد ببينيد تعارف نداريم كفگير ما دارد يواش يواش به ته ديگ ميرسد در گذشته مجتهدان روي منبر ميروند اما امروز متأسفانه اخيرارئيس ستاد مركزي بزرگداشت مراسم نهم دي تشريح كردمحورهاي 12 گانه و مهم ترين برنامه هاي گراميداشت چهارمين سالگرد
رئيس ستاد مركزي بزرگداشت مراسم نهم دي تشريح كردمحورهاي 12 گانه و مهم ترين برنامه هاي گراميداشت چهارمين سالگرد يوم ا ۹ دي رئيس ستاد مركزي بزرگداشت يوم الله نهم دي ضمن اشاره به تحولات مربوط به فتنه 88 برنامه هاي بزرگداشت اين روز را تشريح كرد به گزارش تسنيم علي محمد نائيني با-
گوناگون
پربازدیدترینها