تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مؤمن! به تحقيق اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801859218




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاون تربيت‌بدني و سلامت آموزش و پرورش ابلاغ كردتمام دانش‌آموزان كشور تحت پوشش طرح پيشگيري از آلودگي به شپش سر هستند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون تربيت‌بدني و سلامت آموزش و پرورش ابلاغ كردتمام دانش‌آموزان كشور تحت پوشش طرح پيشگيري از آلودگي به شپش سر هستند
زمان اجراي دستورالعمل پيشگيري و مراقبت از آلودگي به شپش سر در طول سال تحصيلي بوده و مكان اجراي آن در مدارس شهري و روستايي در تمام دوره‌هاي ابتدايي، متوسطه اول و متوسطه دوم است.


به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس، دستورالعمل پيشگيري و مراقبت از آلودگي به شپش سر در راستاي نظام مراقبت سلامت كه با همكاري مركز بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تدوين شده، به ادارات كل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شده است.

در اين بخشنامه كه از سوي مهرزاد حميدي معاون تربيت‌بدني و سلامت وزير آموزش و پرورش ابلاغ شده، آمده است: شپش حشره خونخوار خارجي بدن انسان است كه افراد را در هر سن و جنسي و با هر سطح اجتماعي و اقتصادي كه باشد، آلوده مي‌‌سازد؛ در اقصي نقاط جهان، مدارس يكي از مهمترين محل‌هاي بروز آن است.

آلودگي به شپش علاوه بر ايجاد مشكلات جسمي، براي دانش‌آموزان و خانواده آنها مي‌تواند موجب ايجاد مسائل رواني و بيماري‌هاي ثانويه منتقله از طريق شپش شود و لازم است در اين زمينه ميزان مراقبت در سطح وزارتخانه‌هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و آموزش و پرورش فعال گشته و با تدوين دستورالعمل واحد در كاهش آلودگي و گسترش شيوع آلودگي در سطح مدارس و خانواده‌ها قدم برداشت.

هدف كلي از دستورالعمل اجرايي مبارزه با پديكلوزيس سر دانش‌آموزان، پيشگيري و كنترل آلودگي به پديكلوزيس سر در مدارس شهري و روستايي كشور است؛ اهداف اختصاصي آن نيز شامل «آموزش» و «تشخيص، بيماريابي و درمان» است.

الف) آموزش

ارتقاي آگاهي دانش‌آموزان، مراقبين سلامت مدارس، همكاران فرهنگي و والدين دانش‌آموزان در زمينه‌ تشخيص، پيشگيري و كنترل آلودگي به پديكلوزيس و تداوم آموزش

ب) تشخيص، بيماريابي و درمان

1- تشخيص و يافتن موارد آلودگي در مدارس سراسر كشور و ارجاع موارد آلوده به مراكز بهداشتي درماني و خانه‌هاي بهداشت، استفاده از توان اجرايي بخش‌هاي مرتبط با سلامت مدارس در سطح دو وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و وزارت آموزش و پرورش

2- درمان موارد آلوده دانش‌آموزان و خانواده‌هاي آنان در مراكز بهداشتي درماني و خانه‌هاي بهداشت

3- دستيابي به اطلاعات جامع و آسيب‌شناسي در مناطق جهت برنامه‌ريزي براي سال‌هاي آتي

فعاليت‌ها:

الف) آموزش

1- آموزش مراقبين سلامت و كارشناسان سلامت آموزش و پرورش در زمينه پيشگيري و كنترل آلودگي به پديكلوزيس سر توسط دانشگاه علوم پزشكي استان

2- اجراي برنامه آموزش در قالب كارگاه، جلسات آموزشي براي دانش‌آموزان در زمينه پيشگيري و كنترل آلودگي به پديكلوزيس سر

3- آموزش به والدين دانش‌آموزان در زمينه پيشگيري و كنترل آلودگي به پديكلوزيس سر

4- استفاده از توان اجرايي رسانه‌هاي ارتباط جمعي در جهت ارتقاي آگاهي جامعه

5- تدوين، چاپ و تكثير پوستر و بروشورهاي آموزشي

ب) مراقبت‌هاي بهداشتي درماني (تشخيص، بيماريابي و درمان)

شناسايي موارد آلوده براساس بسته آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (در فصل پاييز و زمستان)

معاينه مجدد موارد آلوده بعد از تعطيلات طولاني به منظور بررسي عود مجدد (در فصل بهار)

اين فعاليت در مدارس روستايي برعهده بهورزان است و درمان دانش‌آموزان آلوده در خانه‌هاي بهداشت صورت مي‌گيرد.

در مدارس شهري داراي مراقبين سلامت، اين برنامه توسط مراقبين سلامت براساس بسته آموزشي انجام مي‌شود، در مدارس شهري فاقد مراقب سلامت، در صورت بروز همه‌گيري و شرايط اضطراري تشخيص همه‌گيري با دانشگاه/دانشكده علوم پزشكي و سازمان آموزش و پرورش در سطح استان‌ها است و اقدامات لازم براي كنترل آلودگي با هماهنگي و نظارت كارشناسان سلامت آموزش و پرورش و كارشناسان بهداشت مدارس و مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت با تشكيل تيم سلامت پيگيري خواهد شد.

بايد تمام موارد آلوده و مشكوك در مدارس شهري و روستايي به مراكز بهداشتي درماني شهري و روستايي ارجاع شوند؛ درمان و تأمين شامپوي پرمترين و لوازم مطابق با تخمين موارد آلوده از طريق پرسنل بهداشتي درماني صورت مي‌پذيرد.

اين دستورالعمل به منظور كاهش آلودگي به شپش سر با همكاري و هماهنگي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و وزارت آموزش و پرورش با تشكيل كميته‌هاي استاني و شهرستاني انجام خواهد شد.

كميته اجرايي استان

در سطح استان كميته اجرايي پيشگيري و كنترل با تركيب اعضا شامل مديركل آموزش و پرورش استان، معاون تربيت بدني و سلامت استان، رئيس اداره سلامت و تندرستي استان، كارشناس سلامت اداره استان، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي، كارشناس مسئول پيشگيري و مبارزه با بيماري‌هاي معاونت بهداشتي، كارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتي، كارشناس مسئول امور دارويي معاونت بهداشتي و كارشناس مسئول گسترش شبكه معاونت بهداشتي، تشكيل مي‌شود.

كميته اجرايي شهرستان

در سطح شهرستان كميته اجرايي پيشگيري و كنترل با تركيب اعضا شامل معاون پرورشي شهرستان، كارشناس مسئول يا كارشناس سلامت و تندرستي شهرستان، نماينده مراقبين سلامت شهرستان، رئيس مركز بهداشت شهرستان، كارشناس پيشگيري و مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت شهرستان، كارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مركز بهداشت شهرستان و كارشناس گسترش شبكه شهرستان، تشكيل مي‌شود و وظيفه اجراي برنامه‌ها در سطح شهرستان را به عهده دارند.

*‌زمان اجرا

زمان اجراي اين دستورالعمل در طول سال تحصيلي بوده و مكان اجراي آن در مدارس شهري و روستايي در تمام دوره‌هاي ابتدايي، متوسطه اول و متوسطه دوم است.

سياست پيشگيري در مدرسه:

به گزارش فارس، يكي از مهمترين سياست‌ها در مدرسه درگير كردن فعال والدين، دانش‌آموزان، مربيان و اولياي مدرسه در زمينه آموزش و كنترل است.

سياست پيشگيري در مدرسه علاوه بر معلم مربوطه بايد بر وجود يك نيروي انساني مستقل استوار باشد؛ برنامه اجرايي بايد مبتني بر شيوه تشخيص در راستاي برنامه غربالگري، درمان و پيگيري انجام شود.

غربالگري بهترين شيوه بيماريابي دانش‌آموزان در هنگام ورود به مدرسه بعد از يك دوره تعطيل طولاني است؛ آموزش والدين بايد به شيوه‌هاي مختلف انجام پذيرد. (پمفلت، بوكلت و...) بهتر است دانش‌آموزان را نيز به طور فعال در برنامه‌هاي آموزشي درگير كرد.

آنها مي‌توانند قبل از شروع يا اوج‌گيري پديكلوزيس روزنامه‌هاي ديواري، تئاتر، نقاشي،‌ مقاله و... مبتني بر پيشگيري از اين امر داشته باشند.

نكات مهم در پيشگيري از شپش سر

شيوه اجرا در مدرسه:

1- در مدارس داراي مراقب سلامت بايد طبق برنامه‌هاي آموزش و پرورش، تمام دانش‌آموزان سه مرتبه در سال تحصيلي مورد بررسي قرار گيرند.

2- در مدارسي كه فاقد مراقب سلامت هستند، چنانچه يك مورد آلودگي در كلاس ديده شد، تمام دانش‌آموزان همان كلاس بايد بررسي شوند.

3- خانواده دانش‌آموزان مبتلا نيز بايد توسط سيستم درماني شبكه بهداشت مورد بررسي قرار گيرند.

4- موارد جديد بايد فوراً توسط مراكز بهداشتي، درماني، درمان شود.

5- وقتي بيش از سه كلاس در مدرسه درگير باشند، تمام كلاس‌هاي مدرسه بايد از نظر شپش بررسي شوند.

6- معاينه موي سر بايد در زير نور كافي و با رعايت پيشگيري از آلودگي ديگران صورت گيرد.

به خانواده دانش‌آموز اطلاع داده شود براي اطمينان از درمان و رفع كامل آلودگي، ضروري است معاينه توسط تيم سلامت(پزشك، مربي بهداشت و بهورز و ...» در روستاها و پزشك در شهرها انجام گرفته و گواهي درمان و رفع آلودگي صادر شود.

7- دانش‌آموز مبتلا بايد تا يك هفته، بعد از درمان روزانه مورد بررسي قرار گيرد و در صورت وجود آلودگي، درمان تكرار شود.

8- بيماريابي، درمان و پيگيري موارد در شناسنامه سلامت يا فرم مراقبت دانش‌آموز لحاظ شود.

9- ارسال تمام اطلاعات و اقدامات صورت گرفته در قالب فرم‌هاي پيش‌بيني شده هر ماه توسط مراقبين سلامت به كارشناسان مربوطه در مناطق؛ جمع‌بندي و ارسال فصلي فرم‌ها توسط كارشناسان سلامت مناطق به ادارات سلامت استان‌ها و در نهايت ارسال گزارش تكميلي فرم‌ها به دفتر امور سلامت وزارت آموزش و پرورش در پايان انجام طرح پديكلوز (پايان تيرماه).

انتهاي پيام/

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن