واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون اداره كل آموزش و پرورش كرمان:كرمان رتبه نخست سوادآموزي كشور را دارد
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان كرمان گفت: ابتداي سال جاري تاكنون 24 هزار نفر در استان كرمان باسواد شدند كه در مقايسه با ساير استانها رتبه نخست كشور را داريم.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان، اردشير بحريني صبح امروز در نشست خبري به مناسبت هفته سوادآموزي اظهار داشت: طبق آخرين آمار رسمي از سرشماري نفوس و مسكن سال 90 در گروه هدف 10 تا 49 سال سوادآموزي 186 هزار و 89 نفر در استان كرمان اظهار بيسوادي كردهاند.
وي با بيان اينكه آمار خوداظهاري بايد مورد پالايش قرار گيرد، عنوان كرد: 68 هزار و 887 نفر از اين آمار اتباع بيگانه و افاغنه هستند.
بحريني افزود: بعد از آخرين سرشماري نفوس و مسكن، 32 هزار و 616 نفر كارنامه قبولي سوادآموزي دريافت كردند كه بايد از مجموع آمار كسر شود.
وي ابراز داشت: از 74 هزار و 856 نفر باقيمانده بيسواد برآورد ميشود كه در سال 92 حداقل 10 هزار نفر در دوره سوادآموزي قبولي داشته باشيم.
بحريني گفت: علاوه بر اينكه فوتيها و مهاجران نيز بايد از آمار كلي بيسوادي در استان كرمان كسر شود و تعدادي نيز آموزشناپذير هستند.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان كرمان اظهار داشت: براساس اين موارد از مجموع 9.34 درصد آمار اعلام شده بيسوادي استان طبق سرشماري نفوس و مسكن حداكثر پنج تا شش درصد بيسواد واقعي داريم كه پالايش آنها در حال انجام است.
بحريني دورههاي آموزش معاونت سوادآموزي آموزش و پرورش را سه دوره عمومي سوادآموزي، تحكيم سواد و انتقال عنوان كرد و بيان داشت: در دوره سوادآموزي كه جامعه هدف ما را تشكيل ميدهند و تا پايان سال 94 بايد به سفر برسد، بيسوادان مطلق تا ورودي سوم ابتدايي ثبتنام ميكنند و 400 ساعت آموزش در چهار ماه براي آنها ارائه ميشود.
وي خاطرنشان كرد: دوره تحكيم سواد شامل 200 ساعت آموزش در دو ماه است كه براي تثبيت آموختهها و عدم رجعت به بي سوادي صورت ميگيرد.
بحريني افزود: دوره انتقال نيز شامل 600 ساعت آموزش در شش ماه است و به قبول شدهها مدرك تحصيلي معادل ششم ابتدايي اعطا ميشود.
وي روشهاي آموزشي سوادآموزي را شامل كلاسي، واگذاري فرد به فرد و متفرقه دانست و تصريح كرد: در روش كلاسي با حضور هشت تا 12 نفر در كلاس آموزشها ارائه ميشود.
بحريني ابراز داشت: در واگذاري فرد به فرد، همه افراد جامعه داراي مدرك تحصيلي ديپلم به بالا ميتوانند با مراجعه به آموزش و پرورش و يا شركتهاي خدمات آموزشي، آموزش فرد بيسواد را به عهده گيرند و به ازاي هر قبولي حقالزحمه خود را دريافت كنند.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان كرمان عنوان كرد: آموزش به روش واگذاري فرد به فرد از يك تا هر چند نفر امكان آموزش وجود دارد و هر چه تعداد قبوليها بيشتر باشد، حقالزحمه فرد نيز بيشتر است.
وي افزود: در روش متفرقه نيز سوادآموزان ميتوانند از طريق دوستان و بستگان خود با مطالعه كتابهاي معرفي شده آموزش ببينند و در پايان دوره پس از برگزاري آزمون و قبولي، حقالزحمه آموزش دهنده پرداخت ميشود.
بحريني خاطرنشان كرد: از ابتداي سال جاري تاكنون در سه دوره آموزشي سوادآموزي طبق سامانه سوادآموزي 24 هزار نفر در استان كرمان باسواد شدند كه در مقايسه با كشور رتبه اول را داريم.
وي با اشاره به اينكه همه آموزشياران سوادآموزي به استخدام آموزش و پرورش درآمدهاند، گفت: آخرين تعداد آموزشياران سوادآموزي استان 635 نفر بود كه در طرح مهرآفرين به استخدام پيماني آموزش و پرورش درآمدند.
بحريني ابراز داشت: همه معلمان و همكاران آموزش و پرورش نير ميتوانند در صورت تمايل در ساعات كاري مازاد و غير وظيفه به آموزش بيسوادان بپردازند و حقالزحمه آن را دريافت كنند.
وي عنوان كرد: جامعه هدف ما گروه سني 10 تا 49 سال است كه پيشبيني ميشود بعد از پالايش 186 هزار و 89 نفر اعلامي مركز آمار ايران حدود 80 هزار نفر در استان كرمان نيازمند سوادآموزي باشند.
بحريني تصريح كرد: در حال حاضر چهار شركت خدمات آموزشي با آموزش و پرورش كرمان براي آموزش بيسوادان همكاري ميكنند و زمينه خوبي براي اشتغال فراهم شده است.
انتهاي پيام/80017/ق40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]