تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خداى عزوجل را اطاعت كند خدا را ياد كرده است، هر چند نماز خواندن و روزه گرفتن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831044482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهديد سلامت ساكنان زير دكل هاي برق فشار قوي


واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: تهديد سلامت ساكنان زير دكل هاي برق فشار قوي
امواج الكترومغناطيسي كه از دكل هاي برق فشار قوي با ولتاژ ۱۰۰۰ ولت يا بالاتر صادر مي شود مي تواند بر سلامت ساكنين اطراف دكل كه تا شعاع ۲۰ يا ۵۰ متر زندگي مي كنند تاثيرگذار باشد و براي آنان مشكلات خوني، مغزي و حتي معلوليت به وجود آورد.

به نوشته خراسان، نتايج تحقيقات نشان مي دهد كه تاثير اين امواج بر كودكان و نوجوانان بيش از ساير گروه هاي سني است.از اين رو كارشناسان محيط زيست و حوزه سلامت زيستن در مجاورت و حريم خطوط برق فشار قوي را تاييد نمي كنند.

انرژي هاي غيرقابل لمس

صفايي كارشناس بهداشت حرفه اي نيز دراين باره مي گويد: انرژي حاصل از برق هاي فشار قوي قابل مشاهده و لمس نيست، اما در عين حال بسته به شدت ميدان هاي الكترومغناطيسي كه ايجاد مي شود همچنين بنابر مدت زمان پرتوگيري و فاصله انسان از اين منابع انرژي، تاثير بر سلامت انسان دارد كه گاهي هم بسيار مخرب است.

مهندس گوراني مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت در مورد آثار مخرب اين انرژي بر سلامت انسان مي گويد: همه وسايل برقي چه با ولتاژ پايين و ولتاژ بالا، دو ميدان الكتريكي و مغناطيسي ايجاد مي كنند و هركدام از اين ميدان ها، حاوي انرژي است كه بر بدن هر موجود زنده اي از جمله انسان كه در معرض اين ميدان ها قرار مي گيرد تاثير مي گذارد.

گوراني همچنين مي افزايد: زماني كه وسيله اي مانند لباس شويي به برق متصل است عليرغم اين كه خاموش است داراي ميدان الكتريكي مي باشد و از نظر بهداشتي اين ميدان الكتريكي نكته قابل توجهي است اما براي ايجاد ميدان مغناطيسي حتماً وسيله بايد روشن باشد، بنابراين حتي اگر وسيله به برق اما خاموش هم باشد، بسته به ميداني كه ايجاد مي كند، حاوي انرژي است و مي تواند فرد را تحت تاثير قرار دهد.

تاثير بر سلامت

بسياري از كارشناسان حوزه سلامت و محيط زيست امواج ساطع از ميدان هاي الكترومغناطيسي را تهديدي بر سلامت انسان مي دانند اما چگونه اين امواج مي تواند سلامت افراد را تحت تاثير خود قرار دهد؟

دكتر اصيليان عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس و كارشناس محيط زيست در حوزه انرژي نيز در اين باره مي گويد: هرچه ولتاژ خطوط فشار قوي بالاتر باشد قطعاً مي تواند ميدان هاي مغناطيسي قوي تري را ايجاد كند كه آثار سوء اين ميادين بر انسان ثابت شده است و حتي مي تواند تاثير بر محيط زيست هم داشته باشد.

معاون پيشين محيط انساني سازمان محيط زيست كشور يادآور مي شود: بر اساس گزارش هاي واصله و تحقيقات انجام شده، فراواني امواج الكترومغناطيسي كه در پي نصب دكل هاي فشار قوي در مناطق مسكوني منتشر مي شود، باعث بروز مشكلات خوني، مغزي و حتي معلوليت براي ساكناني كه در حاشيه ميدان مغناطيسي تاثيرگذار اين امواج زندگي مي كنند، شده است.

اين كارشناس محيط زيست متذكر مي شود: آثار زيان بار اين امواج بسته به نوع و شدت ميدان آن ها متفاوت است، اما در مجموع عوارضي از جمله اختلالات خوني و مغزي ناشي از اين امواج در افرادي كه به طور مداوم در معرض آن هستند به اثبات رسيده است.

دكتر اصيليان با بيان اين كه آثار اين امواج كودكان و نوجوانان را بيش از هر گروه سني ديگري تهديد مي كند به ما مي گويد: با توجه به اين كه گلبول هاي سفيد و قرمز خون در سنين كودكي و نوجواني در حال رشد هستند، هرگونه موتاسيون و جهش خوني مي تواند به بروز اختلالات خوني وحتي انواع سرطان منجرشود.

صفايي كارشناس بهداشت حرفه اي نيز به برخي تحقيقات علمي كه در دنيا در اين باره انجام شده، اشاره مي كند و مي گويد: برخي دانشمندان وجود رابطه بين انواعي از ميدان هاي الكترو مغناطيسي و سرطان خون در كودكان را تاييد و اعلام كرده اند كابل ها و دكل هاي برق فشار قوي مي توانند سبب بروز سرطان خون به ويژه در كودكان شوند.

دكتر محمدي سرطان شناس نيز علاوه بر اين كه نظر كارشناسان محيط زيست را در اين باره تاييد مي كند، مي گويد: تاثير دكل هاي فشار قوي برق بر سلامت انسان به اثبات رسيده است و تحقيقاتي هم در رابطه با ميدان هاي مغناطيسي و سرطان خون انجام شده است.

وي مي افزايد: در اين زمينه چند سال پيش مطالعات فراگير در انگليس و برخي كشورها بر روي خطر ابتلاي كودكان به سرطان به خصوص سرطان خون انجام شد، اين مطالعات نشان داد كه قرار گرفتن محل زندگي كودكان در نزديكي خطوط فشار قوي خطر ابتلا به سرطان خون را در آن ها ۲ برابر مي كند.

وي در ادامه مي گويد: در اين پژوهش، افراد جامعه نمونه در محدوده يك كيلومتري خطوط برق ۲۷۵ و ۴۰۰ كيلو ولتي زندگي مي كردند. بر اساس اين تحقيقات كودكاني كه در محدوده ۲۰۰ متري خطوط برق زندگي مي كنند، امكان ابتلا به سرطان خون در آن ها ۶۹ درصد بيشتر از كودكاني است كه در فاصله بيش از ۶۰۰ متري خطوط برق زندگي مي كنند.

اما دكتر مصطفي رجبي معاون برنامه ريزي شركت برق منطقه خراسان رضوي نيز عوارض دكل هاي فشار قوي را بر سلامت انسان رد مي كند و مي گويد: درباره عوارض دكل ها هنوز هيچ بحث علمي و پزشكي متقني كه اين خطوط تاثير بر بهداشت و سلامت افراد داشته باشد، اعلام نشده است و همه تحقيقات و پژوهش ها در اين زمينه فقط برحسب احتمال بوده است.

وي مي افزايد: ضمن اين كه هر دكل فشار قوي داراي حريم است و ما آن را رعايت مي كنيم، چون يك نهاد خدمات رسان هستيم و سلامت مردم براي ما مهم است. اما مهندس علي گوراني مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت نيز درباره بيماري هاي ناشي از مواجهه با برق هاي فشار قوي از جمله ارتباط سرطان خون با دكل هاي برق فشار قوي چنين مي گويد: چنين سوالي نيز مثل آن است كه بگوييم آتش چه بيماري هايي ايجاد مي كند؟ بدون ترديد در جواب مي گوييم بسته به شدت آتش، مدت ماندگاري و فاصله فرد از آتش دارد، عوارض آن از گرم شدن بدن شروع مي شود تا هر عارضه اي كه ممكن است فكر كنيم ادامه داشته باشد. اين مقام مسئول نيز متذكر مي شود: در مورد عوارض امواج نيز همين طور است و بستگي به مدت زماني دارد كه فرد در معرض شدت اين انرژي قرار مي گيرد.

وي مي گويد: به همين دليل در اين زمينه استانداردهاي ملي تعريف شده و نبايد در ميدان هايي قرار بگيريم كه مقادير آن از استانداردهاي تعريف شده بيشتر باشد.

رعايت حريم

رعايت حريم خطوط فشار قوي يكي از مهم ترين عواملي است كه مي تواند خطرات تاثيرگذار را كاهش دهد، در قانون اين حريم چگونه تعريف شده و چقدر رعايت مي شود؟

مهندس علي گوراني مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت با تاكيد بر رعايت حريم اين خطوط به ما مي گويد: مردم بايد نسبت به حريم ها آگاه باشند ودر ساخت مسكن اين حريم را رعايت كنند.

وي مي افزايد: بايد حريم اين خطوط از سوي دستگاه هاي مسئول مشخص و براي آگاهي مردم روي پست ها نشان داده شود.

مهندس گوراني خطوط فشار قوي را چنين تعريف مي كند: هر خط، پست و تاسيساتي كه ولتاژ ۱۰۰۰ ولت و بالاتر داشته باشد به اصطلاح فشار قوي ناميده مي شود.

اين كارشناس وزارت بهداشت دو نوع حريم را در اين خصوص بيان مي كند و مي گويد: قانون براي خطوط فشار قوي دو حريم تعريف كرده است:«حريم درجه يك» و «حريم درجه۲» حريم هاي درجه يك و درجه ۲ از جداول مختلف برخوردارند. اما حداقل و كمترين حريم از منابع انرژي ۳متر است و بي ترديد هر چه ولتاژها افزايش يابد، حريم ها نيز افزايش مي يابد.

مهندس گوراني متذكر مي شود: بسته به ولتاژ مربوطه، وزارت نيرو بر حسب قانون نبايد اجازه دهد كسي به اين حريم ها وارد شود و يا ساخت و سازي در آن محدوده انجام شود. وي در پاسخ به اين سوال كه متولي اين نظارت كيست؟ مي گويد: صاحب وسيله يعني خطوط فشار قوي و حريم مربوط به آن وزارت نيرو است و بايد در مقابل آن پاسخ گو باشد و اين كه بگويند مردم خود وارد اين حريم شده اند، منطقي نيست و وزارت نيرو بايد حريم ها را رعايت كند.

دكتر اصيليان عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس و كارشناس محيط زيست در حوزه انرژي نيز تعريف حريم را بسيار با اهميت مي داند و به ما مي گويد: تعريف حريم بسيار مهم است و قانون آن را ۵۰متر لحاظ كرده است در حالي كه هم اكنون اين ميزان هم رعايت نمي شود. وي مي افزايد: توسعه شهرها و افزايش جمعيت باعث شده است كه در برخي استان ها نظير كرمانشاه مناطق مسكوني در نزديكي اين دكل ها بنا شود و حتي عبور چنين خطوطي را از روي زمين هاي كشاورزي شاهد هستيم در حالي كه وزارت نيرو مسئول و متولي اين امر است اما نظارت هاي ضعيف و به تعبيري نبود نظارت كافي در اجراي درست قوانين اين بي ملاحظگي را دامن زده است.

براي رسيدن به يك جواب كارشناسي با شركت توانير كشور تماس هاي مكرري داشتيم با آن كه پي گير موضوع بوديم متاسفانه اين شركت تا هنگام درج گزارش هيچ گونه پاسخي به ما نداد. اما دكتر مصطفي رجبي معاون برنامه ريزي شركت برق منطقه خراسان رضوي نيز در اين باره به ما مي گويد: خطوط فشار قوي داراي دو حريم و با دو فاصله مشخص است. حريم يك كه ۲۰ متر براي آن لحاظ شده و حريم دو كه حدود آن در قانون ۵۰ متر پيش بيني شده است. وي مي افزايد: براساس قانون در هر ساخت و سازي كه در محدوده دكل ها انجام شود بايد حريم خطوط فشار قوي را رعايت كنند. در حريم درجه يك هر گونه عمليات ساختماني، احداث تاسيسات مسكوني، دامداري يا انبارداري و در حريم درجه دو احداث تاسيسات ساختماني اعم از مسكوني، صنعتي، مخازن سوخت و آب تا هر ارتفاع ممنوع است.

اين كارشناس وزارت نيرو اظهار مي دارد:فقط زراعت كاري فصلي و سطحي و حفر چاه، قنات و شبكه آبياري با رعايت فاصله ۳متر از پي پايه ها بلامانع بوده است، لذا در صورتي كه مردم به حريم قانوني خطوط انتقال توجه داشته باشند و آن را رعايت كنند، هيچ گونه مشكلي پيش نخواهد آمد و نبايد نگران بروز عوارض و تهديد سلامت خود باشند.

رعايت استانداردها

رعايت استانداردهاي ضروري از مباحثي است كه مي تواند كاهش لطمات و صدمات را در پي داشته باشد، آيا استانداردي هم در اين زمينه وجود دارد؟ دكتر اصيليان عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس نيز در اين باره معتقد است: با توجه به گسترش شهرها و افزايش جمعيت بايد در قانون فعلي بازنگري شود و محدوده حريم ها طولاني تر شود و قبل از اين بازنگري بهتر است كه تحقيقات در اين زمينه انجام و ميدان ها در فواصل مختلف اندازه گيري شود و سپس حريم جديد براساس استاندارد تعريف شود. از وي سوال مي كنيم استاندارد جهاني چه تعريفي براي آن دارد؟ دكتر اصيليان در پاسخ مي گويد: استاندارد در اين باره براي هر منطقه متفاوت است و يك استاندارد ملي وجود دارد و اين استاندارد هم با توجه به ولتاژ تعريف مي شود.

مهندس علي گوراني مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت نيز رعايت استانداردهاي ملي و بين المللي را در اين بحث بسيار بااهميت مي داند و مي گويد: مجريان اين موضوع وزارت خانه هايي نظير وزارت نيرو هستند، اين ارگان ها نبايد كاري كنند كه مردم ناخواسته در ميدان هايي قرار گيرند كه مقادير انرژي آن ها از استانداردهاي ملي بيشتر است.

وي مي افزايد: زيرا انرژي ها قابل حس و لمس توسط انسان نيستند و حتما بايد توسط آشكارساز سنجيده شوند لذا براين اساس لازم است كه در اين زمينه استانداردها رعايت شده و سيستم هاي سنجش و آشكارساز در كشور معمول تر و استفاده گسترده تري داشته باشند. از اين رو سازمان هاي متولي بايد به رعايت استانداردها و شرح وظايفشان مقيدتر باشند. اين مقام مسئول در ادامه به برخي تخلفاتي كه در رعايت حريم هاي خطوط فشار قوي صورت مي گيرد، اشاره مي كند و مي گويد: برخي تخلفات در ورود به اين حريم ها صورت مي گيرد به ويژه در شهرهاي بزرگي مانند تهران به علت بالا بودن قيمت زمين، ممكن است حريم ها رعايت نشود. اما در مجموع مردم بايد از حقوق شهروندي خود در مواجهه با برق هاي فشار قوي آگاهي داشته باشند. اما دكتر مصطفي رجبي معاون برنامه ريزي برق منطقه خراسان رضوي هيچ ضرورتي براي تغيير در اين قانون نمي بيند و مي گويد: استانداردهاي مربوطه لحاظ مي شود و در اكثر موارد اين استانداردها محافظه كارانه تر است و بيشتر از محدوده حريم ديده مي شود تا اثر منفي بر مردم كمتر شود. او به بحث ساخت و سازها در حريم اشاره مي كند و مي گويد: در برخي مناطق اين خطوط احداث مي شود اما بعد از احداث آن خطوط ساخت و سازي انجام مي شود كه در واقع تجاوز به حريم محسوب مي شود از اين رو ما به لحاظ حقوقي پي گير هستيم و حتي بر اساس مجوزهاي قضايي آن بنا را تخريب و با سازنده آن برخورد قانوني مي كنيم.

اين مقام مسئول اظهار مي دارد: چون احتمال تاثير اين خطوط بر سلامت افراد زياد است و در برخي موارد نمي توانيم حريم را رعايت كنيم از اين رو خطوط به شكل زيرزميني و كابلي احداث مي شود زيرا كابل هيچ تاثيري بر سلامت افراد ندارد و هدف ما اين است كه افراد در معرض امواج الكترومغناطيسي قرار نگيرند. دكتر رجبي متذكر مي شود: اگر حريم رعايت شود، هيچ نيازي نيست كه تغييري در قانون ايجاد شود و ما به افراد توصيه مي كنيم كه اصلا در نزديكي حريم ودر داخل حريم اين خطوط، ساخت و ساز و زندگي نكنند. اما از صفايي كارشناس بهداشت حرفه اي سوال مي كنيم با آن كه مسئولان مدعي هستند كه ما استاندارد ملي را رعايت مي كنيم، مناطق مسكوني هم در كشور وجود دارد كه در مجاورت اين دكل ها قرار گرفته باشد؟ او به صراحت مي گويد: در اغلب شهرهاي كشور اين دكل ها در درون شهر هستند اگر گذري به شهر تهران داشته باشيد در مجاورت شهرك مخابرات سعادت آباد و شهرك پاسارگاد چنين دكل هاي فشار قوي را خواهيد ديد. وي مي افزايد: همچنين در بخشي از منطقه محمدآباد كرج سلسله اي از اين دكل ها از روي ساختمان هاي مسكوني عبور كرده و دور تا دور آن ساختمان هاي ۲تا۳ طبقه ساخته شده است. اين كارشناس بهداشت به كابل هاي برق فشار قوي كه در حد فاصل تربت حيدريه تا قائن وجود دارد اشاره مي كند و مي گويد: قطعا در اين مسير روستا و مناطق مسكوني وجود دارد.

صفايي نيز شهرك طرق و انتهاي نودره كه در مشهد واقع شده است را عاري از اين دكل هاي برق نمي داند و مي گويد: تعدادي از شهروندان در مجاورت اين خطوط در اين مناطق زندگي مي كنند. اين كارشناس بهداشت متذكر مي شود: اما از سال گذشته در بخشي از مناطق مسكوني تهران نظير شهرك گلستان، هوانيروز و ياس كه داراي دكل هاي برق فشار قوي با ولتاژ ۶۳ كيلوولت هستند و در واقع در محدوده آزادراه آزادگان واقع شدند دستور جمع آوري اين خطوط داده شده و بنا است خطوط جديد به شكل زيرزميني جايگزين شود. به هر حال هيچ مقام مسئول و كارشناسي تاثير سوء دكل هاي برق فشار قوي را بر سلامت انسان به طور قطعي رد نكرده از طرفي هم رشد جمعيت موجب مي شود كه برخي از شرايط اقتصادي و اجتماعي افراد سوءاستفاده كنند و مناطق مسكوني را در نزديكي چنين دكل هايي احداث كنند، پس بايد متوليان و مسئولان اين امر نظارت هاي خود را جدي و قوي تر كنند و اجازه ندهند كه سوءاستفاده ها باعث شود آمار مبتلايان بيماري هاي ناشي از چنين امواجي روز به روز افزايش يابد.

نظر شما:
------------

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن