واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: در يازدهمين وِيژه برنامه نماي نزديك؛ فيلم دهليز نقد و بررسي شد
يازدهمين وِيژه برنامه نماي نزديك كه به اكران و نقد و بررسي فيلم سينمايي دهليز، اولين ساخته سينمايي بهروز شعيبي، اختصاص داشت برخلاف كنسلي پروازهاي ورودي به تبريز، مساعد نبودن شرايط جوي فرودگاه تبريز و عدم حضور مهمانان اين ويژه برنامه با استقبال گسترده شهروندان تبريزي روبرو شد. در يازدهمين وِيژه برنامه نماي نزديك؛ فيلم دهليز نقد و بررسي شد
ايلنا: يازدهمين وِيژه برنامه نماي نزديك كه به اكران و نقد و بررسي فيلم سينمايي دهليز، اولين ساخته سينمايي بهروز شعيبي، اختصاص داشت برخلاف كنسلي پروازهاي ورودي به تبريز، مساعد نبودن شرايط جوي فرودگاه تبريز و عدم حضور مهمانان اين ويژه برنامه، با استقبال خوبي روبرو شد.
به گزارش ايلنا، براساس اعلام پيشين روابط عمومي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تبريز قرار بود بهروز شعيبي، به همراه محمدرضا شيرخانلو بازيگر خردسال فيلم و طهماسب صلح جو، رئيس شوراي مركزي انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي ايران در نشست نقد و بررسي فيلم حضور داشته باشند.
نشست نقد و بررسي با حضور عبدالرضا هشتروديلر، منتقد تبريزي فيلم برگزار شد و برخي پرسشهاي مخاطبان فيلم مورد طرح و نظر قرار گرفت.
قصاص، موضوع بنيادين فيلم دهليز است كه در آن كارگردان كوشش كرده است با بررسي روابط انساني، خانوادهاي را از اجراي حكم قاتل فرزند خود كه پنج سال است در زندان به سر ميبرد، بازدارد.
عبدالرضا هشتروديلر با اشاره به درخشش فيلم در جشنواره فيلم فجر گفت: دهليز فيلمي اجتماعي است كه از يك ملودرام موفق برخوردار است و تواسنته به دور شعارزدگي و عبور از كليشهها مقصود خود را به خوبي برساند.
اين منتقد تبريزي ادامه داد: اين فيلم بازتابهاي خوبي در جشنواره فيلم فجر داشته است و تواسنته توجه مخطابان را به سمت خود جلب كند.
هشتروديلر با اشاره به وضعيت سينماي ايران در سالهاي گذشته گفت: سينماي ايران در سالهاي گذشته وضعيت ويژهاي داشت و بسياري از فيلمسازان به سبب برخي مشكلات داخلي و فشارهاي خارجي، مجبور به فعاليت در يك فضاي نه چندان انتخاب شده شدند.
وي خاطر نشان كرد: اين فيلم در همين شرايط كار شده است ولي توانسته جريان مستقل خود را حفظ كند.
هشتروديلر ادامه داد: دهليز، از منظر اميرعلي بازيگر خردسال فيلم روايت ميشود كه در فصل اول فيلم با شخصيت پرتحرك و به طرز غيرمتعارفي هنجار گريز روبرو هستيم.
وي افزود: در فصل دوم فيلم كه اميرعلي با پدرش روبرو ميشود، به نوعي با تحول شخصيتي روبرو هستيم و بيشتر به درونيات او پي ميبريم.
روابط سه نفره خوب كار شدهاند
يكي از حاضرين در جمع با طرح اين پرسش كه نحوه روابط بين اعضاي خانواده را چطور ارزيابي ميكنيد از هشتروديلر خواست در اين خصوص توضيحي بدهد.
هشتروديلر گفت: نقطه عطف اين فيلم تمركز بر روي روابط سه نفر بود و توانسته از تمام ظرفيت خود براي نشان دادن اين نوع از روابط بهره برده است.
وي روابط اعضاي خانواده با هم را طبيعي توصيف كرد و افزود: حتي در برخي موراد اين روابط به سوي «بازي هنري» سوق پيدا ميكند كه به فيلم قوت بخشيده است.
هشتروديلر، صحنه فوتبال بازي كردن بهزاد و اميرعلي را به عنوان يكي از اين صحنهها توصيف كرد.
وي تاكيد كرد: روابط موفق كار شده است و معنادارند.
عصبيت جامعه امروز دغدغه فيلمساز است
يكي ديگر از حاضران با اشاره به مضمون اصلي فيلم گفت: فيلمساز تا چه اندازه خواسته دغدغه اجتماعي خود را نشان دهد و آيا به سمت شعار نرفته است؟
هشتروديلر گفت: فيلمساز به صورت مشخص دغدغههاي خاصي دارد و به بهترين نحو ممكن، اين موضوع را نشان داده است.
وي افزود: شعيبي، به رغم محدوديت ويژه و نيز فضاي خاصي كه روي مضوع فيلم حاكم است بدون اينكه بخواهد از سبك رايج هندي بازي در فيلم استفاده كند و از احساسات مخاطب خود استفاده ناصحيح كند، حرف خودش را زده است.
وي ادامه داد: اين فيلم اشاره مستقيم به عصبيتهاي حاضر در جامعه دارد و رفتارهاي شهروندان با يكديگر را به نقد ميكشاند.
وي افزود: اين فيلم توانسته در حد «خوب» حرف خودش را بزند و حرف خود را بزند.
اميرعلي بيشتر از سنش ميفهمد
هشتروديلر در پاسخ به يكي از مخاطبان فيلم كه در آن سن اميرعلي در بخشهايي از فيلم مورد تناقض قرار گرفته بود گفت: اميرعلي تا قبل از مواجهه با پدرش به صورت غير متعارفي بازيگوش و غير متعادل است. او پسر دردسرسازي است و همواره نزاع ميكند.
وي ادامه داد: اما مواجههاش با پدر، او را به نوعي از بلوغ فكري و روحي ميرساند و به ادراكهاي تازه از زندگياش ميرسد.
وي تاكيد كرد: او بيشتر از سن خودش ميفهمد و با پايان بندي فيلم اين را نشان ميدهد.
هشتروديلر گفت: به نظر من پايان بندي فيلم شعاري نبود و حس واقعي كودكي در آن موقعيت را نشان ميداد.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]