واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وكيلي: نسيم اعتدال ظرفيت خوبي براي شنيدن حرف مخالف باز كرده است
مديرمسئول روزنامه ابتكار با اشاره به 16 آذر امسال و برگزاري مراسم مختلف از سوي تشكلهاي دانشجويي با سليقههاي مختلف، گفت: در 16 آذر امسال براي اولين بار ديديم كه در تعدادي از دانشگاهها باب مناظره و امكان گفتوگوي دوطرفه و شنيده شدن صداي مخالف ايجاد شد.
محمدعلي وكيلي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با تاكيد بر اينكه "16 آذر امسال نقطه عطفي براي دانشگاهها در طول هشت سال گذشته است"، اظهار كرد: در هشت سال گذشته به دليل حاكم بودن فضاي مونولوگ و يكطرفه در دانشگاهها، همواره شاهد فضايي بيرمق يخزده و بيروح بوديم به طوري كه دانشجويان انرژي براي مشاركت در فعاليتهاي جمعي از خود نشان نميدادند.
وي ادامه داد: در اين دوره حتي كساني كه براي گفتوگو با دانشجويان و دانشگاهها حضور پيدا ميكردند، به دليل اين كه حرفهايي كليشهاي مطرح ميكردند، موجب فرار دانشجويان از دانشگاه و جلسات اينچنيني ميشدند.
وكيلي با اشاره به روي كار آمدن دولت يازدهم خاطرنشان كرد: امسال براي نخستين بار در پرتو دولت تدبير و اميد و فضاي سياسي جديدي كه در كشور فراهم شده است، شاهد جلساتي در روز دانشجو بوديم كه اين جلسات آغازي براي گفتوگوهاي دوطرفه بود. ما در تعدادي از اين جلسات ديديم كه امكان مناظره، گفتوگو و شنيدن صداي مخالف براي حاضران در اين جلسات فراهم شد.
اين فعال رسانهاي با تاكيد بر اينكه "باز شدن فضا موجب شد كه شاهد شور و نشاط و سرزندگي دانشجويان باشيم"، افزود: بايد مراقب جريانهاي افراطي كه ميخواهند فضاي جديد ايجاد شده را راديكاليزه كنند، باشيم؛ چراكه آنها به دنبال بهانهاي براي سركوب كردن مجدد فضاي دانشگاهها و اميدي كه اكنون در جامعه ايجاد شده است، هستند.
وي در ادامه با تاكيد بر لزوم ايجاد فضا براي برگزاري مراسم گروهها و احزاب مختلف سياسي كشور تصريح كرد: هرگاه ما به تاريخ مراجعه كنيم، درمييابيم كه در گذشته زماني كه تسامح در كشور رعايت شده است و تشكلهاي سياسي و احزاب به يك اندازه اجازه فعاليت يافتند، عقلانيت خوبي در كشور حاكم شده ولي زماني كه عرصه براي يك گروه بسته شد و تبعيض در ايجاد فرصتها براي تشكلها و تريبونهاي آنها فراهم شد، اين تبعيض موجب راديكاليزه شدن فضا شده است. در اين شرايط برخي گروهها مجبور به فعاليتهاي زيرزميني ميشوند.
مديرمسئول روزنامه ابتكار ادامه داد: در برخي موارد نيز سرريز چنين فضاهاي سربستهاي در روزنامهها خود را نشان ميدهد و اين در شرايطي است كه بسياري از اين موارد خارج از ظرفيتهاي قانون مطبوعات در كشور است.
وكيلي با تاكيد بر اينكه "بهترين كار ممكن در شرايط فعلي، ايجاد فرصتي برابر براي تشكلهاي معتقد به قانون است"، اظهار كرد: اكنون كه كشور به شرايط آرامي رسيده و عقلانيت نسبي در فضاي سياسي كشور حاكم شده است، به نظر ميرسد بهتر است تشكلهاي معتقد به قانون جهت عرضه خود به جامعه فرصت يكساني پيدا كنند.
وي با بيان اينكه "فرصت ايجاد شده و نسيم اعتدال در كشور ظرفيت خوبي براي شنيدن حرف مخالف در كشور باز كرده است"، به تاكيدات رئيسجمهور بر لزوم نهادينه شدن انتقاد در جامعه اشاره كرد و گفت: ما مسلمانان بزرگترين سرمايههاي اتحادي و سيره علوي را در شنيدن حرفهاي مخالف خود داريم، چراكه هيچ مكتبي به اندازه مكتب شيعه آغوش خود را براي شنيدن حرف مخالف باز نكرده است.
مديرمسئول روزنامه ابتكار همچنين اظهار كرد: برخي گروهها به دليل تنگنظريهايي كه در منافع و حزبگرايي بيش از حد خود دارند، عرصه انتقاد در كشور را دگرگون كردهاند؛ بهگونهاي كه گاه تصور ميشود در فرهنگ ما ظرفيت شنيدن حرفهاي مخالف وجود ندارد.
وي در پايان با تاكيد بر اينكه "كرسيهاي آزادانديشي ظرفيت نهادينه كردن حرف مخالف در كشور را دارند"، افزود: در حال حاضر با رونق دادن كرسيهاي آزادانديشي و با توجه به ظرفيتهاي دولت فعلي براي پرهيز از غوغاسالاري و فعاليت پوپوليستي، ميتوان فرهنگ مناظره و گفتوگو و همچنين ظرفيت ايجاد چندصدايي در كشور را نهادينه كرد.
انتهاي پيام
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]