واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تاپ تاپان چشمه اي كه مورد غفلت واقع شده است/ سرمايه ي شفا بخشي كه هدر مي رود
تبريز – خبرگزاري مهر: چشمه ي آب معدني و شفا بخش تاپ تاپان يكي از ظرفيت هاي گردشگري آذربايجان شرقي است كه به دليل نداشتن سرمايه گذار و نبود زير ساخت هاي لازم در ماه هاي سرد سال بي استفاده مانده و اين نعمت الهي هدر مي رود.
به گزارش خبرنگار مهر، چشمه تاپ تاپان در 4 كيلومتري آذرشهر در مسير جاده آذرشهر- عجب شير قرار دارد و از بالاي تپه اي هموار مشرف به اراضي و طبيعت بكر شهرستان آذرشهر با فشار گاز از زمين به حالت جوشان خارج ميشود كه خاصيت شگفت انگيز درماني آن گردشگران زيادي را در فصول گرم سال به خود جلب مي كند.
مشكل عمده ي اين ظرفيت گردشگري در نبود سرمايه گذار و استفاده از اين نعمت خدادادي بصورت استخر سرپوشيده و با فراهم آوردن زير ساخت ها است، بطوريكه اين آب در فصول گرم سال چون آب و هوا گرم است، مشتري هاي زيادي دارد ولي متاسفانه در 6 ماه فصل سرد آذرشهر بي استفاده مي ماند و اين آب به هدر مي رود.
و متاسفانه كه هم مسئولين استاني و هم خود اهالي هدر رفت اين سرمايه را نظاره گر هستند و نمي خواهند فكري براي كسب در آمد و ايجاد اشتغال پايدار انجام دهند.
آبي كه از دل آتشفشان خاموش سهند بيرون مي آيد
زمين شناسان و جغرافيدانان نيز معتقدند كه وجود مقادير زياد گاز كربن دياكسيد در آب اين چشمه نشان دهنده منشاء عميق آب و ارتباط آن با آتشفشان خاموس سهند است.
آب معدني اين چشمه از چند چشمه صاف و زلال تشكيل شده و درجه حرارت آن در فصل سرما و گرما ثابت و در محل سرچشمه 15 درجه بالاي صفر بوده و رسوبات تراورتن و اكسيد آهن سبب شده كه رنگش قهوه باشد.
آب اين چشمه براي خود كانال و حوضچه ايجاد كرده است
نكته جالب و شايد تاسف بار اين نعمت خدادادي هزينه و اقدام نكردن سازمان هاي زيربط در تهيه زيرساخت هاي لازم براي اين چشمه است تا حدي كه حوضچه مانند هاي اين چشمه آب معدني توسط انسان ها ايجاد نشده و آب اين چشمه به صورت طبيعي حوضچه و كانال هايي براي خود ايجاد كرده است.
جواني كه در اين چشمه به آب تني مشغول است، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اگر آب و هوا خوب باشد به اين چشمه مي آيم ولي اگر هوا سرد باشد، با اينكه خود آب گرم است احتمال سرما خوردگي هست و براي همين در فصول سرد سال زياد به اين چشمه نمي آيم.
ساسان رضايي كه با تجويز پزشك معالجش براي التيام درد عضلات به اين چشمه مي آيد، ادامه داد: آب اين چشمه چيزي از آب هاي مشهور سرعين اردبيل كم ندارد و مشكل اين آب اين است كه گمنام مانده و افراد زيادي در كشور از خاصيت شفا بخشي آن خبر ندارند.
وي همچنين با انتقاد از مسئولان در خصوص فراهم نكردن شرايط جذب گردشگر در اطراف اين چشمه گفت: اگر اين منطقه به بخش خصوصي واگذار شود، شاهد هجوم گردشگران زيادي در طول سال به اين منطقه زيبا و ديدني خواهيم بود.
غفلت مسئولان و هدر رفتن نعمت الهي
رضايي با اشاره به اينكه نبود مجتمع گردشگري باعث افت گردشگر مي شود، ادامه داد: اين منطقه علاوه بر چشمه تاپ تاپان مناظر ديدني ديگري همچون فضاي سبز و باغ هاي ميوه دارد كه خانواده ها هم مي توانند از آب درماني آن استفاده كنند و در كنار آن از مناظر ديدني و كوه هاي اطراف هم لذت ببرند.
وي كه از جوانان شهر تيمورلو است، همچنين در خصوص ديگر نقاط ديدني شهرستان آذرشهر گفت: در فصل تابستان جاي جاي آذرشهر و روستاها و شهرهاي اطراف ديدني است و تيمورلو به عنوان پايتخت گردشگري آذربايجان و آذرشهر نيز به عنوان قطب گردو در كشور مشهور هستند.
خاصيت درماني چشمه تاپ تاپان
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز در خصوص قابليت هاي اين چشمه براي تبديل به يك ظرفيت گردشگري عظيم كشوري گفت: چشمه آب معدني تاپ تاپان آذرشهر به عنوان يكي از مناظر طبيعي و جاذبه هاي گردشگري اين شهرستان، گردشگران زيادي را مي تواند جذب كند.
تراب محمدي با اشاره به اينكه تعداد بيشمار گردشگران چشمه تاپ تاپان در تابستان كم نظير است، افزود: ولي متاسفانه به دليل بي استفاده ماندن اين چشمه خدادادي در فصل سرما شاهد هدر رفتن آب معدني آن هستيم.
وي با بيان اينكه در زمان هاي گذشته در اين منطقه كوه آتشفشان وجود داشته، ادامه داد: آب معدني چشمه تاپ تاپان قابل آشاميدن نيست ولي استفاده از آب اين چشمه براي التيام دردهاي عضلاني ، مفصلي و امراض پوستي بسيار شفا بخش و مفيد است.
محمدي همچنين با بيان اينكه خاصيت درماني آب معدني تاپ تاپان آذرشهر مي تواند به عنوان منطقه سياحتي و گردشگري شگفت انگيز معرفي و پذيراي هموطنان و گردشگران داخلي و خارجي قرار گيرد، افزود: براي اين كار بايد زير ساخت ها و مجتمعي با همكاري سرمايه گذارهاي بخش خصوصي ايجاد شود تا گردشگران آقا و خانم كه به اينجا مي آيند هم از آب تني استفاده كنند و هم از ديدن مناظر سرسبز و كوه هاي آذرشهر لذت ببرند.
هيچ امكانات و زير ساختي در اطراف چشمه تاپ تاپان نيست
فرماندار آذرشهر نيز با بيان اينكه با سرمايه گذاري براي ساخت يك مجتمع در كنار چشمه تاپ تاپان به توافق نهايي رسيده اند، گفت: با همكاري مسكن و شهرسازي و با كمك ميراث فرهنگي و گردشگري استان يك سرمايه گذار از بخش خصوصي پيدا كرده ايم و مراحل اوليه هم براي ايجاد يك مجتمع طي شده است.
اسماعيل آذريان با تاييد مشكلات موجود و نبود زير ساخت ها در اطراف اين چشمه ي آب معدني شفا بخش، افزود: با توجه به موقعيت قرارگيري شهرستان آذرشهر و چشمه ي آب معدني تاپ تاپان با مركز استان، اگر امكانات مورد نياز مسافران و گردشگران در اطراف اين چشمه طبيعي فر اهم شود، شاهد رونق اين منطقه توريستي خواهيم بود.
وي با بيان اينكه فراهم كردن امكانات رفاهي و تفريحي براي گردشگران موجب افزايش و جذابيت اين منطقه خواهد شد، افزود: البته نبايد فراموش كرد كه افزايش گردشگر نيز باعث رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال خواهد شد.
آذريان همچنين با اشاره به اينكه شهرستان آذرشهر به جهت واقع شدن در كنار گذر جاده ترانزيتي استان هاي غربي ، از اهميت ويژه اي براي مسافران برخوردار است، ادامه داد: از مكانهاي ديدني و جذاب شهرستان آذرشهر كه بسياري از گردشگران را به خود جذب مي كند، منطقه توريستي قيرميزي گل ، اطراف سد خاكي ينگجه ، اطراف گورستان و مسجد باستاني روستاي باداميار ، دربند الوانق و آب شور قزل داغي ، باغات روستاهاي قاضي جهان ، غله زار و طبيعت جذاب اطراف شهرهاي آذرشهر ، تيمورلو ، گوگان و ممقان است.
---------------------------------------------------
گزارش از :علي اشرفي
كد خبر: 2194771
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۰۷:۱۸
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]