تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس سنت نيكويى را بنا نهد، اجرى برابر اجر همه عمل‏كنندگان به آن عمل تا روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835811033




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

70 درصد بودجه بهداشت در دست وزارت بهداشت نيست


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 70 درصد بودجه بهداشت در دست وزارت بهداشت نيست
محسني بند پي سه دوره رئيس كميسيون بهداشت و درمان بود و در تدوين برنامه پنجم توسعه نقش داشت و خوشبختانه الان در وزارت بهداشت مشغول به كار است و در جايگاه اجرا نشسته است و خودشان بايد وارد عمل شوند و اولين كارشان نيز تجميع صندوق هاي بيمه است. به اين دليل كه ساختار تامين اجتماعي و خدمات درماني متفاوت است تجميع بيمه ها مقداري سخت است اما لااقل تعرفه ها را واقعي ببينند و دستمزد پزشك در بخش خصوصي و دولتي يكسان شود.
يكي از مباحثي كه بيش از هر چيز ديگري در دولت قبل جنجال آفرين شده بود و بعد از روي كار آمدن دولت يازدهم به آن تاكيد شده است، حوزه بهداشت و درمان يا به طور كلي حوزه سلامت است. اين بخش از برنامه هاي دولت كه به طور مستقيم با سلامت افراد جامعه ارتباط دارد جزء ملزومات كشور است و از اهميت ويژه اي برخوردار است.

به گزارش تابناك، با شروع اين دولت يكي از وعدهايي كه به مردم داده شد بازگشت نرخ دارو به سال 91، تجميع و همگاني كردن بيمه هاي درماني و خدماتي و همچنين كاهش هزينه هاي درمان بود. اما اينكه در اين فرصت چند ماه دولت به چه ميزان از اين تعهدات عمل كرده است به صورت واضح مشخص نيست، هرچند وزير بهداشت و رئيس جمهور در گزارش صد روزه خود به اقدامات صورت گرفته در اين چند روز اشاره داشتند ولي به نطر مي رسد كه اين ميزان كافي نيست.

دكتر رسول خضري در اين باره و در گفت و گو با تابناك با اشاره به موضوعات مطرح شده اظهار داشت: بيش از 60 درصد مواد اوليه دارويي از خارج مي آيد. در سال 92 ارز مرجع به دارو تعلق نگرفت و در واقع آزاد شد. بايد از صنايع داروسازي حمايت شود اما به دليل محدوديت مالي دولت اين اتفاق نيافتاد. بالاي 150 قلم داروي ما از خارج وارد مي شود و با توجه به شرايطي كه در اين مدت داشتيم و مبادلات ارزي محدود بود، اگر معامله اي هم انجام مي شد، 30 درصد پول دلالي بايد داده مي شد.

وي گفت: گراني دارو با اين شرايط به بيمار تحميل مي شود. با تفاهمي كه بين وزارت بهداشت و بيمه هاي خدمات درماني و تامين اجتماعي صورت گرفت توانست تا حدودي قيمت دارو را كاهش دهد و به جاي آنكه پول از جيب مريض براي دارو پرداخت شود، بيمه ها اين هزينه ها را بپردازند. وزارت بهداشت پيشنهاد داد كه يارانه هاي در نظر گرفته شده را مستقيما به بيمه‌ها بدهند تا قيمت دارويي كه به دست مريض مي‌رسد كم باشد و به مرز 30 درصد نزديك شويم اما تاكنون اين امر محقق نشده و فاصله داريم.

افق سالانه اين روند خوب به نظر مي رسد و تا يكي دو سال آينده بحث توليدات دارويي رونق خواهد گرفت. انتظار ما در كوتاه مدت اين بود كه آشفته بازار بحران دارويي كاهش يابد و دغدغه بيماران در مورد تامين دارو تا حدودي حل شود. در اين صد روز قدم هاي خوبي برداشته شد. قيمت داروهاي خاص پر مصرف كه در دوران گراني به 2 ميليون تومان هم رسيده بود تا 700 هزار تومان كاهش يافته است. 100 روز براي قضاوت كردن زود است و برخي كارها نيازمند چندين سال كار و تلاش است.

اين مشكلات يك روزه ايجاد نشده است كه يك روزه هم حل شود. مشكلي است كه طي ساليان متمادي به وجود آمده و حل آن نيازمند زمان است و انتظار مي رود با تلاش مسئولين به سرانجام برسد.

وي افزود: يكي از مشكلات بهداشت و درمان اولويت پايين آن در بودجه كشور است كه متاسفانه در بودجه سال 93 هم همين كار را كرده اند و بودجه سال 92 را لحاظ كرده اند. منابع مالي شوخي بردار نيست. حقوق پرسنل حداقل بايد براي دلخوش بودن آنها بايد به موقع پرداخت شود؛ هر چند سرانه درمان در كشور ما يك دهم كشورهاي حاشيه خليج فارس و منطقه است.

خضري در مورد وعده هايي كه دولت ها در مورد بيمه همگاني مي دهند گفت: توليت بهداشت و درمان با دولت ها است و بيمه همگاني بايد تمام آحاد جامعه را تحت پوشش قرار دهد. متاسفانه هنوز بين 6 تا 8 ميليون نفر در كشور داريم كه هيچ بيمه اي ندارند و در مقابل در حدود 15 مليون نفر هستند كه چندين نوع بيمه دارند و اين بي عدالتي است. موضوع ديگر اين است كه تعرفه ها واقعي شود. اگر اين قضيه اصلاح شود و بيمه ها به وظايف خود عمل كنند و از طرف دولت تامين اعتبار شوند، حداقل بيمه هاي پايه را براي همه انجام دهند. پزشك خانواده طرح خوبي است اما چون زير ساخت ندارد و بيمه ها تامين نيستند و بودجه كافي هم ندارند به جايي نرسيده است. بيمارستان ها بالغ بر هزار ميليارد از بيمه ها طلب دارند. بيمارستاني كه در تامين هزينه هاي جاري و حقوق پرسنل خود مانده است و پولش را تا ماه ها نمي دهند، نمي تواند به كار ادامه دهد. ساختار كنوني بيمه ها مشكل دارد و نياز به بازنگري دارد. جدا از مشكل بيمه ها كه تجميع نشده اند ساختارشان هم همواني ندارد. بحثي كه مي تواند به بيمه ها كمك كند اين است كه بيمه درمان را از بيمه بازنشستگي و مستمري جدا كنيم. بيمه درمان توسط دولت 100 درصد پرداخت شود و بيمه مستمري و بازنشستگي ماهانه از حقوق ها كم شود.

اين نماينده در مورد برخي داروهاي خاص كه تحت پوشش بيمه قرار ندارد، گفت: اين كار اشتباه است. وزير بهداشت وعده داده بود كه قيمت داروهاي خاص كاهش مي يابد اما با توجه به اينكه بيمه ها به تعهدات خود عمل نمي كنند اين كار آنطور كه بايد انجام نشده است. درصدهاي پرداختي از جيب مردم كاهش يافته اما تا نقطه اي كه طبق قانون درمان مردم بايد رايگان انجام شود فاصله داريم. متاسفانه با داشتن قانون در اينگونه موارد تنها شعار مي دهيم و در عمل مشكل داريم دليل آن نيز اين است كه منابع كافي براي اين كار وجود ندارد. به اين دليل كه بيمه ها منابع كافي در اختيارشان قرار نمي گيرد از زير كار در مي روند. به عنوان مثال پول بيمارستان ها را نگه مي دارند و دير پرداخت مي كنند از طرف ديگر شاهد هستيم كه پرداخت هاي بيمه ها به مراكز خصوصي زودتر انجام مي شود تا بخش دولتي. از طرف ديگر به بيمارستان هايي كه بدهي زيادي دارند در اولويت پرداخت نيستند و ابتدا بدهي هاي اندك خود را پرداخت مي كنند.

70 درصد بودجه بهداشت در دست وزارت بهداشت نيست. همين پول هاي بيمه را به وزارت بهداشت بدهند تا خودش مديريت كند بهتر است نه اينكه براي خدمات منتظر نباشد كه سازمان هاي بيمه گر پس از 7 ماه پولشان را بدهد. در روند جاري بيمه ها ناكارآمد هستند و اين مشكل حل نمي شود مگر اينكه ساختار، مديريت و منابعش اصلاح شود. تا بيمه هاي كارآمد و پوشش فراگير بيمه اي داشته باشيم و ديگر بيماران پول زير ميزي به پزشك ندهند. حلقه واسط اين دو بيمه است و پزشك بايد دستمزد خود را از بيمه بگيرد. بايد كف و سقف براي پرداخت ها تعيين شود و پزشك اين دغدغه را نداشته باشد تا مريض بيشتري ببيند و از اين طريق پول بيشتري به دست آورد بايد چارچوبي تعيين شود.

اين كار با اختصاص سرانه واقعي بهداشت و درمان درست مي شود. زماني كه سرانه واقعي نباشد عملا بيمه ها پول ندارند و در سيكل معيوب پزشك براي اينكه پول بيشتري درآورد به دنبال چك آپ و آزمايشهاي مكرر بر روي يك بيمار مي رود.

خضري در مورد تجميع بيمه ها گفت: آقاي محسني بند پي سه دوره رئيس كميسيون بهداشت و درمان بود و در تدوين برنامه پنجم توسعه نقش داشت و خوشبختانه الان در وزارت بهداشت مشغول به كار است و در جايگاه اجرا نشسته است و خودشان بايد وارد عمل شوند و اولين كارشان نيز تجميع صندوق هاي بيمه است. به اين دليل كه ساختار تامين اجتماعي و خدمات درماني متفاوت است تجميع بيمه ها مقداري سخت است اما لااقل تعرفه ها را واقعي ببينند و دستمزد پزشك در بخش خصوصي و دولتي يكسان شود. چون با اين دستمزدها پزشكان از بخش دولتي فراري مي شوند. اگر قرار است كسي پول بيشتري بدهد بايت هتلينگ و خدمات بيشتر باشد نه بابت پزشك. نبايد بين پزشكان تبعيض قائل شد.

با تخصيص سرانه درمان كافي، تجميع صندوق هاي بيمه و تخصيص منابع كافي به بيمه ها و اينكه حوزه بهداشت و درمان اولويت چهاردهم نباشد.مشكلات حوزه بهداشت و درمان حل خواهد شد.

وي در مورد بودجه حوزه سلامت در سال 93 گفت: رهبر انقلاب تاكيد داشته اند كه سلامت بايد جزو اولويت هاي كشور باشد و خود آقاي روحاني نيز در برنامه هاي تبليغاتي خود و همچنين پس از انتخابات بارها بر اهميت سلامت مردم تاكيد داشته است اما در عمل بودجه سال 93 همان بودجه سال 91 و 92 است و جزو اولويت كشور نيست و اين خبر بدي است.

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن