تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803275921




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رئيس كل بانك مركزي خبر داد؛ اجراي فاز دوم هدفمندي قبل از يكسان سازي ارز در سال 93


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: رئيس كل بانك مركزي خبر داد؛ اجراي فاز دوم هدفمندي قبل از يكسان سازي ارز در سال 93
رئيس كل بانك مركزي از اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها پيش از اجراي يكسان سازي نرخ ارز در سال آينده و بازگرداندن پول‌هاي برداشتي از حساب بانك‌ها خبر داد و گفت: بانك‌ها بايد بدهي‌هاي خود را با دلار 2450 توماني تسويه كنند.
ولي‌الله سيف اظهار داشت: بانك مركزي مسئول سياست‌گذاري پولي، كنترل قيمت‌ها و تورم، نظارت بر بانك‌ها و مؤسسات اعتباري، مديريت و نظارت بر بازار ارز و ايجاد رقابت در نظام بانكي است.
وي در توضيح اقدامات انجام شده در بانك مركزي طي 100 روز گذشته گفت: بانك مركزي در گام اول سياست‌گذار و تدوين‌كننده مقررات است يعني بانك مركزي بايد سياست‌هايي را تنظيم كند كه زمينه‌ساز رشد و توليد در اقتصاد كشور باشد. بديهي است در نگاه اول و در بدو ورود يك مدير جديد به اين مجموعه بايد اين مقررات و ضوابط موجود براي رسيدن به اهداف ارزيابي شود.
رئيس كل بانك مركزي ضمن اشاره به صدور بخشنامه‌هاي متعدد و متناقض در سيستم بانكي طي دو سال اخير گفت: اين بخشنامه‌ها باعث سردرگمي فعالان اقتصادي شده و در عين حال رابطه بانك‌ها با بانك مركزي را مخدوش كرده بود؛ نياز اصلي بازنگري در اين بخشنامه‌ها بود كه ما هم براي حمايت از توليد اين دستور را داديم.
بانك‌ها بايد بدهي‌هاي خود را با دلار 2450 توماني تسويه كنند
سيف با تأكيد بر "در سال 92 ارز مرجع 1226 توماني اصلاً نداشتيم"، تصريح كرد: بنابراين تعهدات ارزي بايد با دلار مبادله‌اي تأمين شود، از همين رو بايد مكانيزم‌هاي تسويه بدهي‌هاي قبلي طراحي مي‌شد؛ اين مكانيزم طراحي و چند روز قبل به نظام بانكي ابلاغ شد تا مبناي تسويه حساب و رفع ابهامات بانك‌ها با مشتريان و از طرف ديگر با بانك مركزي نرخ دلار مبادله‌اي باشد.
پول بانك‌ها را برمي‌گردانيم
وي همچنين از ديگر اقدامات غلط دوره قبلي مديريت بانك مركزي را برداشت‌هاي انجام‌شده از نظام بانكي طي روزهاي پاياني سال گذشته عنوان كرد و افزود: اين برداشت‌ها با استدلال مابه‌التفاوت ارزي انجام شد؛ در دوره جديد مديريتي بانك مركزي دراين‌باره بازنگري انجام داديم. سيف با تأكيد بر اينكه برداشت از حساب بانك‌ها غلط بود، تصريح كرد: حتماً بايد مبالغ برداشتي از حساب بانك‌ها بازگردانده شود البته زمان نهايي بازگرداندن اين مبالغ بستگي به بررسي شرايط بانك‌ها با بخشنامه جديد است. رئيس كل بانك مركزي در ادامه ضمن اشاره به اينكه برگرداندن اعتماد به نظام بانكي قدم بزرگي است، اضافه كرد: بخشنامه دستورالعمل ذي‌نفع واحد (ناظر بر حداكثر تسهيلات اعطايي كه مي‌تواند به يك شخصيت حقوقي و وابسته‌ها پرداخت شود) مورد ديگري بود كه در دوره مديريت جديد مورد بازنگري قرار گرفت و با شرايط روز منعطف شد. دستورالعمل تسهيلات كلان در جهت حمايت از توليد ساده‌سازي شد. وي با بيان اينكه براي برون‌رفت از ركود تورمي بايد مكانيزم خاصي اتخاذ شود، ادامه داد: هدف اصلي خروج از ركود تا پايان سال 92 و حركت به‌سمت ايجاد رشد اقتصادي در كشور است؛ بازنگري در مقررات دست و پا گير، تجديد نظر در قوانين كسب و كار و... ابزارهاي ما براي رسيدن به اين هدف است.
دلار باثبات شد
سيف ضمن تأكيد بر اينكه هدف مشترك كابينه يازدهم كنترل و كاهش تورم است، گفت: روند تورم ماه به ماه كاهنده است و تا پايان 92 حداكثر تورم 35 درصد خواهد بود؛ تورم نقطه به نقطه از 45 درصد به 31.9 درصد رسيده و تورم ماهانه به يك درصد رسيده است؛ اين علائم جهت‌گيري مثبت در اقتصاد است. وي همچنين در سخنان خود به ايراد توضيحاتي درباره وضعيت نرخ ارز در بازار پرداخت و با بيان اينكه دلار طي ماههاي اخير از روند باثبات برخوردار شده و الآن تحت كنترل است؛ گفت: جهت‌گيري درستي انجام شده و اميدواريم الآن به شرايط مطلوب برسيم. رئيس كل بانك مركزي البته درباره موانع توليد و اقدامات انجام شده براي اين بخش در دولت اين‌طور توضيح داد كه دولت در اوايل فعاليت روي اين اقدام متمركز شد تا به‌صورت ضربتي با تصميمات صحيح موانع و مشكلات توليد را شناسايي و قوانين دست و پا گير را مورد بازنگري قرار دهد. اين مصوبه دولت 35 بند داشت كه 9 مورد مربوط به نظام بانكي مي‌شد.وي با بيان اينكه ال‌سي 30درصدي از موارد اين بخشنامه بود، تصريح كرد: در جلسات كارشناسي همزمان اجازه خريد ارز از مركز مبادلات را براي 70 درصد مابقي داديم اما انجام گشايش اعتبار بر اساس تقاضاي اعتبار به نوع رابطه بانك با مشتري نيز بستگي دارد، اگر مشتري بدحساب باشد بانك سخت‌گيري مي‌كند.
فعالان اقتصادي را با انتشار آمارهاي به‌موقع مطلع مي‌كنيم
سيف درباره مديرت منابع ارزي در كشور و چرايي ايجاد ثبات نرخ ارز در بازار اظهار داشت: بانك مركزي مسئوليت اساسي براي نظارت در بازار و ايجاد اطمينان خاطر براي فعالان اقتصادي دارد. شوك در بازار و نرخ دلار باعث مخاطره شرايط اقتصادي مي‌شود. روند نزولي در تورم و نقدينگي باعث ثبات قيمت دلار طي ماههاي اخير شد. در برخي موارد ممكن است كه با يك خبر بازار نوسان پيدا كند اما در سه ماه اخير بانك مركزي با نظارت جدي ثبات را در بازار تقويت كرد. وي با اشاره به "الآن دو نرخ در بازار داريم"، افزود: سعي مي‌كنيم علامت‌هاي اقتصادي را به‌موقع به فعالان اقتصادي بدهيم تا تشخيص دهند قيمت واقعي دلار در بازار چقدر است. هدف بانك مركزي در بلندمدت حركت به‌سمت تك‌نرخي شدن ارز است چراكه ارز چندنرخي موجب فساد در اقتصاد مي‌شود. پيش‌نياز يكسان سازي ارز ثبات در بازار اقتصاد است.
تيم يكسان‌سازي نرخ ارز تشكيل شد
اين عضو كابينه دولت يازدهم در همين ارتباط به اجراي يكسان سازي نرخ ارز در اوايل دهه 80 اشاره و تصريح كرد: تيم مربوطه براي يكسان سازي نرخ ارز در بانك مركزي شروع به كار كرده و اقدامات مربوطه را براي تك‌نرخي كردن ارز تا نيمه دوم سال 93 انجام داده است؛ در بودجه نيز پيش‌بيني لازم براي يكسان سازي نرخ ارز شده است. پيش‌بيني ما اين است كه با كنترل نقدينگي در سال آينده نرخ تورم به 25 درصد برسد. رئيس كل بانك مركزي از اجراي فاز دوم هدفمندي قبل از يكسان سازي نرخ ارز در سال 93 خبر داد و درباره ساز و كار ثبات نرخ ارز در ماههاي آتي گفت: بهتر است نگوييم ثابت، بانك مركزي مسئول نظارت بر بازار است و سياست ارزي ما شناور مديريت شده است و ارز بايد تابع عرضه و تقاضاي بازار و واقعيت اقتصاد حركت كند نه بر اساس خبرهاي مختلف. وي با بيان اينكه بانك مركزي بايد اطمينان داشته باشد كه نرخ ارز بازار با واقعيت بازار همخواني داشته باشد، تصريح كرد: هدف اصلي در جهت رشد اقتصادي و كنترل نرخ تورم است تا بتوانيم به ثبات در بازار ارز برسيم. سيف در پاسخ به اين پرسش كه چه مواردي موجب نوسان در بازار مي‌شود، گفت: يكي از ابزارهاي جدي بانك مركزي ارائه آمارهاي اقتصادي به‌موقع است، اين آمار و اطلاعات در رشد اقتصادي و سرمايه‌گذاري اثر مي‌گذارد. اگر اين اطلاعات شفاف باشد ديگر اطلاعات به افراد محدود داده نمي‌شود و همگان به آن دسترسي خواهند داشت.
3 ايراد بانكي از نگاه سيف
رئيس كل بانك مركزي به فعالان اقتصادي اطمينان داد كه با ارائه آمارهاي به‌موقع اين بانك امكان پيش‌بيني آينده اقتصاد را داشته باشند و در ادامه درباره نحوه عملكرد نظام بانكي و نوع تعامل با مردم، اظهار داشت: نظام بانكي را خيلي خوب مي‌شناسم و نقاط ضعف و قوت را به‌خوبي مي‌شناسم. من هم نقدهاي زيادي به سيستم بانكي دارم؛ سه گروه اشكال در نظام بانكي وجود دارد؛ يك گروه به بانك مركزي برمي‌گردد و آن‌هم به‌خاطر بوروكراسي‌هاي پيچيده و قوانين دست و پاگير كه وظيفه اصلي بانك مركزي اين است كه اصلاح كند. وي با بيان اينكه سري دوم اشكالات به نوع نگاه و توقع دولت‌ها از نظام بانكي برمي‌گردد، افزود: مصوبه‌هاي دولت در تحميل تكليفات غيركارشناسي به نظام بانكي موجب شده عمده منابع نظام بانكي در جهتهاي غيراقتصادي مصرف شود. حجم مطالبات بانك‌ها از بازتاب‌هاي چنين رفتارهايي است. سيف ضمن اشاره به اينكه گروه سوم اشكالات به تك تك بانك‌ها برمي‌گردد، ادامه داد: بانك‌ها بايد به روشهاي نوين بانك‌داري دنيا مجهز شوند. در كشورمان نمي‌توانيم از همه دستاوردهاي بانك‌داري سنتي استفاده كنيم. آنچه مسلم است اين است كه بايد از بخشهاي عمده تجربيات بانك‌داري دنيا استفاده شود. بانك‌داري اسلامي در دنيا هم پيشرفت خوبي كرده و برخي كشورها كارهاي خوبي كردند. وقتي تصميم گرفتيم ربا را از نظام بانكي حذف كنيم، اين را در كليه بانك‌ها پياده سازي كرديم. رئيس كل بانك مركزي با تأكيد بر "بايد در متون قراردادهاي موجود بازنگري كنيم"، گفت: كنار اين قوانين غافل ماندن از پيشرفت سريع در بانك‌داري الكترونيك است. البته الحق و الانصاف بانك‌ها نسبت به 7-8 سال گذشته خيلي پيشرفت كردند اما از دستاوردهاي اين بانك‌داري به‌طور كامل استفاده نكرديم. اين امر مي‌تواند ابتدا در بازسازي ساختار بانك مركزي در دستور كار قرار گيرد. به‌گفته سيف، مقوله نظارت بر بانك‌ها در بانك مركزي پيچيدگي‌هاي زيادي دارد. ما بخش عمده‌اي از فعاليت‌هاي بانكي‌مان تحت عنوان بازار غيرمتشكل پولي خارج از نظارت بانك مركزي انجام مي‌شود كه ناگوار است و بايد به‌سرعت تحت كنترل بانك مركزي قرار بگيرد. بايد در اين زمينه ساير دستگاه‌ها با بانك مركزي همكاري كنند. اين عضو كابينه دولت يازدهم تصريح كرد: اگر بخواهيم تصويري مطلوب از وظايف و جايگاه بانك مركزي در آينده ارائه دهيم راه سنگيني در پيش داريم و بايد تبعات و سختي‌هايش را بپذيريم. نظام بانكي براي ادامه فعاليت بايد از ساختار محكمي برخوردار شود.

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن