تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834216006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش مي‏دهدبام ايران؛ محروم از كتابخانه عمومي مركزي


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش مي‏دهدبام ايران؛ محروم از كتابخانه عمومي مركزي
شهرستان دماوند علي‏رغم تاريخ كهن و فرهنگ عميق خود و همه توانمندي‏هايي كه دارد، فاقد فضاي اختصاصي و مناسب براي كتابخانه عمومي يا مركزي است.


به گزارش خبرگزاري فارس از شرق استان تهران، مرثيه كتابخانه درخور و شايسته در مركز شهرستان دماوند، چندين سال بوده كه شهروندان بام ايران را متأثر كرده است.

در ساليان دور، گويا زميني در مركز شهر براي كتابخانه عمومي شهرستان دماوند در نظر گرفته شده و ساختمان كتابخانه نيز با تخصيص اعتبارات دولتي ساخته شده بود، اما پس از اتمام كار، نهاد ديگري براي تصاحب اين ساختمان ارجحيت مي‎يابد.

اين سناريو پس از چند سال ديگر، در حاشيه شهر اتفاق مي‎افتد و اين بار قرعه اولويت به نام دانشگاه پيام نور مي‎افتد و ساختمان بنا شده كه در زمان خود بسيار مناسب طراحي شده بود، به دانشگاه پيام نور اختصاص مي‎يابد.

مسلم است وجود دانشگاه پيام نور در شهرستان دماوند ضروري بوده و اكنون نيز اين دانشگاه با توسعه ساختماني و ساختاري، پيشرفت خوبي داشته و به مركز پيام نور شهرستان دماوند تبديل شده است؛ اما اي كاش، مسئولان آن زمان شهرستان دماوند براي اختصاص بودجه جداگانه‎ براي احداث اين دانشگاه تلاش مي‏كردند.

يك خير و كتابخانه‏اي بزرگ‏تر از حد انتظار

به هر تقدير، در تلاش سوم، اين بار موضوع احداث كتابخانه عمومي شهرستان دماوند با سرمايه‎گذاري شخصي خير مطرح مي‎شود.

«احمد پيمان»، خير و سازنده كتابخانه عمومي دماوند، اين پروژه را از سال 1386 به ياد فرزند مرحوم خود «محمدصادق پيمان» آغاز كرد.

پيمان در اين زمينه مي‎گويد: پسرم با اينكه 24 سال بيشتر نداشت، اما بسيار اهل مطالعه به خصوص در زمينه فلسفه بود و در اين حوزه، بسيار دانا و اهل نظر شده بود؛ به همين دليل، تصميم گرفتم براي شادي روحش اين كتابخانه را احداث كنم.

در ابتداي امر، گويا زميني به مساحت 500 متر براي اين كار اختصاص يافته بود، اما رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بازديدي كه از زمين داشته است، به خير و باني كتابخانه توصيه مي‎كند كه شما كه مي‎خواهيد اين كار را انجام دهيد، در زميني بزرگ‎تر و با سطح كيفي بالاتر و به قول معروف شسته و رفته كار كنيد.

همين پيشنهاد در آن زمان باعث مي‎شود كه زمين 500 متري به زميني به مساحت حدوداً سه هزار متري تبديل شود.

زمين از سوي شهردار وقت در اختيار خير قرار گرفت و به گفته خود اين فرد نيكوكار، وي براي اينكه در نيت خيرش خدشه‎اي وارد نشود، با اينكه سرمايه بسيار بالايي براي پروژه اختصاص داده بود، براي مالكيت زمين هيچ اقدامي نكرد.

پيمان از تأكيدش بر دقت فراوان گروه پيمانكار پروژه در بحث مهندسي و صرف هزينه‎هاي بالا در اين زمينه مي‎گويد و اينكه براي ساخت اين كتابخانه، نقشه 34 كتابخانه مطرح دنيا را بررسي كرده‎اند.

به هر حال، پروژه آغاز و اميدي در دل اهل كتاب و كتاب‎خواني شهرستان دماوند ايجاد مي‎شود كه در آينده نزديك، كتابخانه عمومي شهرستان دماوند در بنايي شكيل و مناسب كه شايد يكي از اولين‎هاي كشور باشد، در شهرستان خواهد درخشيد.

كتابخانه‏اي كه باز هم به سرانجام نرسيد

همه اين‏ها ادامه داشت تا اينكه از حدود دو سال پيش، پس از حصول پيشرفت حدود 50 درصدي پروژه و صرف هزينه‎اي بالغ بر 10 ميليارد ريال، اين پروژه متوقف شد و طلسم شدن كتابخانه عمومي دماوند را در اذهان تداعي كرد.

به گفته احمد پيمان، شهردار سابق دماوند در اقدامي سريع در راستاي طرح تعريض بلوار شهيد بهشتي، تنها جاده دسترسي اين پروژه كه براي انتقال مصالح و ابزار و ماشين‎آلات مورد نياز بوده است، را از بين مي‎برد و وقتي با اعتراض خير مواجه مي‎شود، گويا برخورد مناسبي نكرده و باعث تكدر خاطر وي شده و حتي پيشنهاد يك ميليارد توماني وي را براي تغيير در طرح تعريض و برگرداندن جاده دسترسي كتابخانه رد مي‎كند.

با توقف پروژه و روند صعودي قيمت مصالح و وسايل ساختمان، اكنون گويا سازنده اين كتابخانه، اگر هم بخواهد پروژه را ادامه بدهد، بايد حدود شش برابر هزينه‎هايي كه در آن زمان نياز بوده را صرف اين پروژه كند.

تلاش براي فراموشي همه بي‎مهري‎هاي گذشته

در جلسه‏اي كه در همين زمينه در فرمانداري دماوند با حضور مديركل كتابخانه‎هاي عمومي استان تهران، پيمان نيكوكار دماوندي، فرماندار وقت، ائمه جمعه دماوند و آبسرد، سرپرست وقت شهرداري و رئيس شوراي اسلامي دماوند و تني چند از مسئولان برگزار شد، مسئولان شهرستان دماوند از خير دماوندي خواستند كه با سعه صدر، مسائل گذشته را رها كرده و پروژه خود را ادامه دهد.

همچنين سرپرست وقت شهرداري و رئيس شوراي اسلامي دماوند نيز قول مساعدت و همكاري لازم در احداث جاده دسترسي و اعطاي مجوز براي هرگونه بناي ديگر در اين مجموعه را دادند.

اميد است كه خير سازنده اين كتابخانه ارزنده، با وجود همه بي‎مهري‎هاي سابق و افزايش هزينه‎ها، بتواند كار خود را به زودي به پايان رساند و هم شهرستان دماوند را از نعمت يك كتابخانه عمومي به‎روز و مجهز برخوردار كند و هم رضايت خاطر خود و شادي روح فرزند مرحومش را فراهم سازد.

شهرداري دماوند؛ آماده حمايت از پروژه راكد كتابخانه عمومي

سرپرست قبلي شهرداري دماوند در اين زمينه به خبرنگار فارس در شرق استان تهران گفت: شهرداري دماوند آماده هرگونه حمايت و همكاري با آغاز به كار مجدد پروژه راكد كتابخانه عمومي دماوند است.

سيدكمال سادات كه در جلسه بررسي مشكلات پروژه راكد كتابخانه عمومي شهرستان دماوند نيز حضور داشته است، در اين زمينه بيان كرد: براي ايجاد جاده و راه دسترسي و اعطاي مجوز براي احداث هرگونه بنايي در اين مجموعه همكاري خواهيم كرد.

وي در خصوص از بين رفتن جاده دسترسي اين مجموعه كه باعث رنجيدگي خاطر خير پروژه شده بود، تصريح كرد: براي تعريض بلوار بهشتي كه در دوره شهردار سابق انجام شد، امكان انجام كار به شيوه بهتر در خصوص اين پروژه وجود داشت و بنده در آن زمان هم اين دغدغه را داشتم.

سادات تأكيد كرد: با توجه به اينكه پيمان، خير اين مجموعه بزرگ مي‎خواهد كار شسته و رفته و باكيفيتي انجام دهد، اعلام مي‎كنم كه هر كاري در مجموعه انجام دهند، شهرداري و شوراي اسلامي شهر دماوند نيز پشتيباني خواهند كرد.

احمد پيمان، خير و سازنده اين مجموعه ارزشمند نيز كه تاكنون هزينه‎هاي زيادي بابت مهندسي ساخت اين پروژه انجام داده، در اين زمينه ابراز اميدواري كرد.

وي كه اين كتابخانه را به ياد فرزند مرحوم خود، محمدصادق پيمان مي‎سازد، در دوران شهردار سابق دماوند، به دليل بي‎مهري‎هاي فراوان شهردار وقت و در نهايت به دليل از بين بردن تنها جاده دسترسي به اين محل براي انتقال مصالح و ...، مجبور به رها كردن ساخت پروژه شد.

كتابخانه عمومي دماوند و بهترين جانمايي

فرماندار قبلي دماوند نيز گفت: براي كتابخانه عمومي شهرستان دماوند، بهترين جانمايي انجام شده است.

سعيد افشارنادري نيز كه در جلسه بررسي مشكلات كتابخانه عمومي دماوند شركت داشته است، بيان كرد: بايد با تصويب و پيگيري چند مورد، پروژه كتابخانه خيريه مرحوم محمدصادق پيمان از ركود و توقف درآمده و با راه‎اندازي اين كتابخانه، مركز شهرستان از يك كتابخانه عمومي بسيار مجهز و در سطح كيفي عالي بهره‎مند شود.

وي با بيان اينكه متأسفانه در شهرستان دماوند در بخش كتابخانه شرايط مطلوبي نداريم، افزود: توقع مردم و مسئولان شهرستان اين است كه اين مشكلات برطرف شده و بتوان در مناطق مختلف شهرستان كتابخانه عمومي ايجاد كرد.

افشارنادري اظهار كرد: با توجه به سابقه فرهنگي و علمي شهرستان دماوند در خصوص اهميت به كتاب‎خواني و كميت و كيفيت موضوع، انتظارات بيشتري در اين زمينه وجود دارد.

وي برآورده شدن بخشي از اين انتظارات را در فراهم كردن شرايط مطلوب كتابخانه‎اي در شهرستان دانست و تصريح كرد: بي‎شك توسعه زيرساخت‎ها، نخستين و مهم‎ترين عامل مؤثر در افزايش سرانه مطالعه است.

افشارنادري كتاب را غذاي روح انسان برشمرد و تأكيد كرد: براي كسب علم و دانش و توانايي و تسلط بر ميراث فرهنگ و انقلاب خود، چاره‎اي جز مطالعه و انس با كتاب نداريم.

فرماندار دماوند با بيان اينكه بعضي كارها جاودانه و ماندگار هستند، خاطرنشان كرد: بنا گذاشتن يك كتابخانه آن هم با هزينه‎هاي بسيار بالا و در بالاترين سطح كيفي از سوي خير اين مجموعه، مسلماً همانند چشمه جوشاني خواهد بود كه هيچ وقت متوقف نخواهد شد.

همه اميدوارند . . .

به هر حال، با وجود همه اين مشكلات و تنگناها، همه مردم و كتابخوانان شهرستان دماوند هنوز اميدوارند كه كتابخانه عمومي يا مركزي دماوند در نهايت به سرانجام برسد و شاهد افتتاح فضاي فرهنگي ديگري در بام ايران باشند.

به اميد آن روز . . .

انتهاي پيام/2568/ي40

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن