واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اعتباربخشي بيمارستانها از فروردين 93 اعمال مي شود
مديركل دفتر نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت با عنوان اين مطلب كه بيمارستانها تا آخر دي ماه فرصت دارند اصلاحات نهايي اعتباربخشي را به وزارت بهداشت ارايه كنند، از اعمال فرايند اعتباربخشي بيمارستانهاي كشور از فروردين 93 خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر سيدسجاد رضوي در نشست هم انديشي اعتباربخشي بيمارستانها، افزود: از هفت سال بيش موضوع اعتبار بخشي در ايران شكل گرفت و مدلمان را از مدل ارزشيابي به مدل اعتبار بخشي تغيير داديم. چون تنها مدلي كه براي بحث كيفيت از لحاظ ارتقاي ارزشيابي بايد مورد استفاده قرار ميگرفت، مدل اعتبار بخشي بود و مدلهاي ديگر هنوز نتوانستهاند جاي اعتبار بخشي را بگيرند.
وي با بيان اينكه 2 هزار نفر ساعت استانداردهاي موجود در مدل اعتبار بخشي را تدوين كردهاند، گفت: اين مهم با حضور بيمارستانها، انجمنها، استانداردها و صاحبان فكر صورت گرفت. در اين راستا هيچ انجمني نميتواند بگويد براي تدوين استانداردهاي ملي از ما دعوت نشده بود. از دو سال گذشته، استانداردها تبديل به ارزيابي شد و ارزياب هاي ارشد آموزش داده شدند. اعتبار سنجي سال قبل شروع و در مهر ماه همه بيمارستانها ارزيابي يا اعتباربخشي شدند كه انجام اين كار براي استفاده از تفكر جمعي همه صاحبان فرآيند، بحث ارتقاي كيفيت بود و ما هدفي براي اذيت كردن آنها نداشتيم.
رضوي با اشاره به اينكه ثبت الكترونيك براي اولين بار در ايران صورت گرفت گفت: با ثبت ارزيابيهاي انجام شده به صورت الكترونيك، تمام اطلاعات به صورت هماهنگ وارد پرتال وزارت بهداشت. هم اكنون شرايطي فراهم آمده كه اگر بخواهيم وضعيت آتشنشاني يك بيمارستان را بررسي كنيم ميتوانيم به صورت آنلاين از وضعيت بيمارستان با خبر شويم.
وي افزود: از طرفي هميشه بيمارستانها گله داشتند كه ارايهدهنده خدمات خودش نبايد ارزياب باشد و اين كار بايد به بخش خصوصي با استانداردهاي لازم سپرده شود.
رضوي با اشاره به اينكه بايد نتايج اعتباربخشي را به بيمهها نيز اعلام كنيم گفت: بنابراين مقرر شد نتايجي كه از ارزيابي به دست آورديم را به بيمارستانها اطلاع بدهيم تا آنها مواردي كه قبول دارند يا ندارند را به ما اطلاع دهند. آنها تا آخر دي ماه فرصت دارند اصلاحات نهايي را به ما ارايه كنند و در بهمن ماه دوباره ارزيابي انجام ميشود، اواسط اسفند نتايج مشخص خواهد شد و پس از آن، اوايل فروردين اعتبار بخشي در بيمارستانها اعمال ميشود.
وي در ادامه گفت: بيمارستانهايي كه اعتبار بخشي ملي را انجام دادهاند، هم اكنون قصد دارند اعتبار بخشي بينالمللي را انجام دهند. يكي از مشكلات به تضاد اين دو موضوع باز ميگردد. يعني ابتدا بايد اعتبار بخشي ملي ما استاندارد بينالمللي داشته باشد و پس از آن به سمت اعتبار بخشي بينالمللي برويم.
مديركل دفتر نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت معتقد است: اعتبار بخشي چه ملي و چه بينالمللي انجام شود، جامعه پزشكي بايد به افزايش كيفيت كار خود و ايمني بيمار بپردازد و به فكر استاندارد كردن فعاليت خود باشد. چرا كه از اين استاندارد كردن همه سود خواهند برد. قرار بر اين نيست كه با استاندارد كردن بيمارستانها هزينهها بالا بيايد ولي قطعا در طولاني مدت ما با كاهش هزينهها مواجه خواهيم بود.
دكتر محمد جهانگيري معاونت نظارت و برنامهريزي سازمان نظام پزشكي ايران نيز در اين مراسم اولويت نخست را اعتبار بخشي ملي دانست و افزود: در اين زمينه سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت توافقاتي را براي تقويت اعتباربخشي ملي انجام دادهاند. در اين راستا استفاده از پتانسيلهاي ساير كشورها و مؤسسات بينالمللي موضوع مهمي است كه براي متوليان امر بسيار ارزنده است.
وي ادامه داد: از دو سال پيش با دستور دكتر زالي موضوع اعتبار بخشي بين المللي در ايران آغاز و قسمتهاي اجرايي و متدولوژي كار تقويت شد. اعتبار بخشي كانادا تنها مؤسسهاي به شمار ميرفت كه قادر بود در ايران استانداردها را منتقل كند. طي اين دو سال قراردادهاي اجرايي منعقد گرديد كه بيمارستان بينا در تهران و بيمارستان رضوي در مشهد از جمله بيمارستانهايي بودند كه موضوع اعتبار بخشي در آنها اعمال شده و موفق به اخذ گواهينامه اعتباربخشي بين المللي شدند.
جهانگيري با اشاره به ايجاد فرهنگ اعتبار بخشي در جامعه گفت: فرهنگسازي اين موضوع بسيار مهم بود و خوشبختانه فرهنگ آن با اقدامات شايسته انجام شده توسط وزارت بهداشت و بخش هاي مختلف به خصوص موسسات پيشرو در اين امر ايجاد شده است. بيترديد عملي كردن اين كار چه در صحنه ملي و چه در صحنه بينالمللي كار بسيار سختي است كه به خصوص در بحث اجرايي كار، چالشهاي بسياري براي وزارت بهداشت به همراه داشته است و حال با هماهنگي و تعامل تمام ذينفعان و ايجاد هم افزايي به اين مهم نائل خواهيم شد.
سباستين اوديتي رئيس اعتباربخشي بين المللي كانادا (ACI) نيز در اين مراسم با تشريح وضعيت كارهاي اين بخش در ساير كشورها به آمادگي همكاري با ايران اشاره و اظهار داشت: مي توان از طريق سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت علاوه بر اعتبار بخشي ملي اعتبار بخشي بين المللي را به نحو احسن انجام داد.
در پايان اين مراسم، تفاهمنامه اوليه اي با و دكتر عليرضا زالي منعقد شد. بر اساس اين تفاهمنامه، مقرر شد تمامي فرايند اعتباربخشي توسط (ACI) و تعاملات لازم در خصوص ارتقاي سطح استانداردهاي اعتباربخشي براي تمام موسسات خرد و كلان ملي تا سطح بين المللي و تربيت خدمات ارزياب با محوريت نظام پزشكي و موسسه بين المللي اعتباربخشي كانادا صورت پذيرد.
كد خبر: 2194624
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۴:۳۷
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]