محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829775582
سپر دفاعي در برابر بيماريهاي زمستاني
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سپر دفاعي در برابر بيماريهاي زمستاني
هر سال با فرارسيدن فصل زمستان، بيماريهايي در ميان مردم شايع ميشود كه سلامتشان را در معرض خطر قرار ميدهد، حال آن كه با رعايت نكات بهداشتي و تزريق واكسن، ميتوان از بروز اين بيماريها پيشگيري كرد.
كارشناسان معتقدند، در فصل سرما و به خصوص در شرايطي كه آلودگي هوا در وضعيت نامطلوبي قرار دارد، آمار شيوع بيماريهاي فصلي مانند سرماخوردگي، آنفلوآنزا و همچنين بيماريهاي ريوي و تنفسي به چندين برابر يك زمستان معمولي ميرسد.
سرماخوردگي و آنفلوآنزا، بيماريهاي فصل
دكتر مهران كريمي ـ متخصص بيماريهاي داخلي در مورد بيماريهاي فصل زمستان به گزارشگر روز نا مه اطلاعات ميگويد: هر سال عده زيادي از هموطنانمان در اين فصل به سرماخوردگي آنفلوآنزا مبتلا ميشوند و اين در حالي است كه در اغلب موارد، اين بيماريها به درمان دارويي نياز ندارد. وي با بيان اينكه بيش از 50نوع ويروس سرماخوردگي وجود دارد، ميافزايد: اين ويروسها در سالهاي مختلف و مناطق گوناگون تفاوت و اغلب جهش ويروسي دارند. سرماخوردگي علايم خفيفي مثل سردرد، آبريزش بيني، خارش و با درد گلو همراه است و معمولا شدت بيماري به گونهاي است كه بيمار به استراحت مطلق و درمان دارويي هم نياز ندارد و علايم ظرف چند روز برطرف ميشوند. علايم آنفلوآنزا به مراتب از سرماخوردگي شديدتر است و امكان دارد به درمان دارويي نياز باشد. ويروس آنفلوآنزا باعث نگراني بسياري از افراد ميشود. بعضي از انواع ويروسها مثل ويروس آنفلوآنزاي پرندگان براي بيماران و حتي افراد سالم خطرآفرين است. بهترين روش براي پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزاي فصلي، تزريق واكسن است. اين واكسن حتما بايد براي افراد خاص مانند اشخاص بالاي 60 سال، كودكان زير 5سال، بيماران قلبي و ريوي (مبتلايان به بيماري انسدادي مزمن ريوي مانند آمفيزم و برونشيت مزمن) و بيماران دچار نقص سيستم ايمني، در اواخر تابستان و اوايل پاييز تزريق شود. البته دوز واكسن حتما بايد توسط پزشك تعيين شود.
گلو درد
دكتر كريمي در مورد گلو درد ميافزايد: 2نوع گلودرد وجود دارد؛ ويروسي و باكتريايي كه همان گلو درد چركي است. شيوع گلودردهاي ويروسي 4 تا 5 برابر بيشتر از باكتريايي است. اين نوع گلودرد ظرف مدت 3-2 روز بهبود مييابد و در 80 درصد موارد بيمار اصلا نيازي به مصرف آنتيبيوتيك نخواهد داشت و با نوشيدن مايعات فراوان، استراحت به مدت 24 تا 48 ساعت و مراقبت از خود در مقابل سرما، كاملا برطرف ميشود.
اما عامل ايجاد گلودرد باكتريايي يا چركي، باكتريهايي به نام استافيلوكوك طلايي و استرپتوكوك است. اين بيماران كمي از گروه قبلي بدحالتر و تبدارترند و اگر پزشك در معاينه بيمار ترشح چركي در پشت حلق مشاهده كند، به درمان دارويي نياز است. گلودردهاي چركي در گذشته به علت سهلانگاري در درمان، گاهي باعث ميشدند بيمار به تب روماتيسمي مبتلا شود كه باعث تنگي دريچه قلبي ميشد.
تب روماتيسمي معمولا در كودكان بين سنين 5 تا 15 سالگي شايع ميشد و شايد به علت همين بيماري هنوز بسياري از مردم از گلودرد و سرماخوردگي واهمه دارند و از پزشك ميخواهند حتما برايشان پنيسيلين يا آنتيبيوتيك تجويز كند. حال آنكه هر گلودردي عفوني نيست و به مصرف آنتيبيوتيك نيازي وجود ندارد. مصرف آنتيبيوتيك فقط بايد با تجويز پزشك معالج باشد.
اين متخصص بيماريهاي داخلي با اشاره به اين مطلب كه بيماريهايي مانند آسم، پديده رينود و درد مفاصل جزو بيماريهاي عودكننده در فصل زمستان است، ياد آوري ميكند:اين بيماريها با اندكي تدبير و رعايت نكتههاي كليدي بهداشتي و درماني قابل كنترل است.
حملههاي زمستاني آسم
به گفته دكتر كريمي، بيماران مبتلا به آسم در فصل سرما چند برابر بيشتر از ديگران دچار حملههاي آسم ميشوند. در اين بيماري برونشها ملتهب است و تنگي در مجاري وجود دارد. ورود ويروسها به بدن و ريه التهاب را شدت ميدهد و باعث ميشود بيمار دچار حملههاي حاد آسمي شود. حتي يك سرماخوردگي ساده نيز ممكن است بيماري را وخيمتر كند. بهخصوص در شهرهاي بزرگ مثل تهران كه آلودگي در فصل زمستان زياد است و بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد كه 3 تا 4 نوع آلاينده بر شدت بيماري آسم تاثير ميگذارند. وي همچنين ميگويد: استنشاق هواي سرد ارتباط مستقيمي با افزايش حملههاي آسمي دارد. حملههاي حاد آسم، بيماران را مجبور ميكند به مراكز درماني مراجعه كنند كه حتي گاه منجر به بستري شدنشان در بيمارستان ميشود. همه بيماران مبتلا به آسم و بيماريهاي انسدادي مزمن ريه بايد در فصل سرما تحت نظر پزشك باشند. اين بيماران بايد در برابر عفونتهاي ويروسي از خود بيشتر محافظت كنند، در مكانهاي پرجمعيت تردد نداشته باشند و در هواي آلوده و بسيار سرد حتيالمقدور از خانه خارج نشوند و يا با ماسكي كه پوشش مناسبي دارد، در اماكن عمومي حضور يابند. اسپريها يا كورتونهايي وجود دارد كه ميتواند تعداد حملههاي آسمي را كمتر كند و بستري و عوارض ناشي از حملههاي آسم را كاهش دهد.
پديده رينود(سردي دستها و پاها )
بدن مكانيسمي خودكار براي تنظيم متابوليسم و حفظ دماي مركزي در هواي سرد را دارد؛ يعني خو ن رساني را از نقاط محيطي انتهاي دستها و پاها به سمت مركز هدايت ميكند تا دمايش حفظ شود و خون رساني به اندامهاي حياتي مثل كليهها دچار اختلال نشود.
بنابر اين سردي دستها و پاها (موسوم به پديده رينود) غيرطبيعي نيست، مگر آنكه اين پديده به دليل سرماي زياد آنقدر شديد باشد كه باعث قطع خون رساني كامل به انتهايبافتها و مردن آنها شود كه بسيار خطرناك است. اما برخي افراد حتي در فصل تابستان نيز از اين مشكل شكايت دارند. علت بيماري «رينود» در اغلب موارد ناشناخته است، اين بيماري جزو بيماريهاي روماتولوژي مربوط به التهاب عروق است كه در سرماي خيلي معمولي هم رخ ميدهد. درمان هر چه سريعتر آن ضروري است و اگر اقدامهاي لازم و زودهنگام انجام نشود، ممكن است اتفاقي مانند يخزدگي دست و پا رخ دهد. براي افرادي كه هيچ مشكل زمينهاي ندارند نيز ميتوان داروهايي تجويز كرد كه باعث انبساط عروق انتهايي بدن شود، جريان خون رساني را افزايش دهد و باعث گرمتر شدن اندامهاي انتهايي شود تا به اين وسيله سردي يا گزگزشدن انگشتان از بين برود.
دردهاي مفصلي
دكتر كريمي همچنين ميگويد: بيشتر خانمهاي خانهداري كه با آب سرد در تماس هستند، از دردهاي انگشتان و مچ دست و پاها شكايت دارند. سرما باعث تحريك پايانههاي عصبي ميشود و دردهاي مفصلي ايجاد ميكند. اگر بيماران مبتلا به استئوآرتريت پوشش مناسبي نداشته باشند، علايم آنها شدت پيدا ميكند،همچنين درد زانو و مچ پا به خصوص در سالمندان تشديد ميشود. گرچه پيادهروي در يك سطح هموار براي افراد ميانسال توصيه ميشود، ولي لازم است در شرايط يخبندان و برف، كمتر از خانه خارج شوند و يا به هنگام خروج از خانه كفشهاي مناسب و عاجدار بپوشند و به هيچ وجه روي سطح شيب دار قدم برندارند، زيرا مفاصل دچار ساييدگي است و فشار بيشتري به آن وارد ميشود.
خطر ديگري كه اين گروه را تهديد ميكند، شكستگي مهرهها، گردن و استخوان ران به دليل پوكياستخوان است.
آنفلوآنزا، بيماري تكرار شونده
دكتر ميترا حاكمي ـ متخصص بيماريهاي عفوني در مورد بيماري آنفلوآنزا به گزارشگر روز نامه اطلاعات ميگويد: آنفلوآنزا بيماري ويروسي است كه معمولا در فصل سرد سال و با تغيير وضع هوا شيوع بيشتري مييابد و به علت آنتيژنهاي خاصي كه در ويروس آنفلوآنزا وجود دارد و تغيير مداوم آنها، ميتواند از تهاجم سيستم دفاعي بدن در امان بماند. به همين دليل بيماري آنفلوآنزا مانند بيماريهاي ويروسي ديگر مانند اوريون و آبلهمرغان نيست كه با يك بار ابتلا به آنها، فرد تا آخر عمر ديگر به آنها مبتلا نشود. ويروس آنفلوآنزا با تغيير ژنتيكي ميتواند ويروس جديدي ايجاد و دوباره فرد را مبتلا كند و حتي همهگير شود. اين تغيير معمولا هر 1 تا 3 سال رخ ميدهد و ميتواند در سطح دنيا همهگيري ايجاد كند.
واكسن آنفلوآنزا
دكتر حاكمي استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در مورد واكسن آنفلوآنزا ميافزايد: تزريق واكسن براي كودكاني كه با سالمندان و ميانسالان در تماس هستند و با آنان زندگي ميكنند، واجب است. البته نه به اين دليل كه با واكسن زدن سالمندان، بيماري آنفلوآنزا به كودكان سرايت ميكند، بلكه به اين علت كه اگر كودك از اين بيماري محافظت شود، احتمال ابتلاي پدربزرگ و مادربزرگ هم به بيماري آنفلوآنزا كمتر ميشود زيرا انتقال بيماري از كودك به پدربزرگ و مادربزرگ نگرانكنندهتر است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه از چه سني ميتوان به كودكان واكسن آنفلوآنزا تزريق كرد ياد آوري ميكند: در كشورهاي مختلف، كودكان بالاتر از 6 ماه تا 5 سال بهصورت منظم و مكرردر مقابل اين بيماري واكسينه ميشوند، ولي در ايران تزريق اين واكسن به همه كودكان توصيه نميشود. بهتر است كودكاني واكسن آنفلوآنزا را دريافت كنند كه يا در محدوده سني 6 ماه تا 5 سال قرار دارند و يا با افرادي كه بايد عليه بيماري آنفلوآنزا واكسينه شوند، در تماس باشند يا خودشان به بيماري خاصي مبتلا باشند؛ مانند كودكاني كه سابقه آلرژي ريوي دارند و در صورت ابتلا، احتمال تشديد آلرژي بيشتر ميشود، چون ابتلا به آنفلوآنزا زمينه تشديد آلرژي را افزايش ميدهد.
اين متخصص بيماريهاي عفوني در مورد واكسن بزرگسالان هم ميگويد: والدين كودكان هم بايد واكسن آنفلوآنزا دريافت كنند، زيرا در غير اين صورت و در صورت ابتلا به بيماري، آن را به كودكشان منتقل ميكنند و عوارض بيماري زمينهاي كودك را افزايش ميدهند.
بزرگترين مشكل اين است كه كودكان، بيماري آنفلوآنزا را از محيط بيرون به منزل ميآورند. در بعضي از كشورها ديده شده است وقتي تمامي دانشآموزان عليه آنفلوآنزا واكسينه شدند، امكان ابتلا به آنفلوآنزا در خانوادهها فوقالعاده كاهش يافته است. زيرا كودكان معمولا در مدارس و مهدكودكها به بيماري مبتلا ميشوند. از اين رو توصيههاي جهاني اين است كه كودكان واكسن تزريق كنند كه كار درستي است. ولي ما به دليل محدوديتهاي واكسن و پروتكلهاي كشوري ميگوييم اگر كودكي بيماري زمينهاي خاصي ندارد، نيازي به تزريق واكسن آنفلوآنزا هم ندارد، ضمن اينكه ابتلاي مكرر به بيماري آنفلوآنزا، به مرور فرد را ايمن ميكند. همانطور كه تزريق سال به سال واكسن آنفلوآنزا پس از 10 سال ميزان ابتلا به آنفلوآنزا را حتي در سوشهاي جديد كاهش ميدهد. اما در مراكزي كه كودكان با مشكلات خاص مانند عقبماندگيهاي ذهني نگهداري ميشوند، توصيه ميشود تزريق واكسن انجام گيرد.دكتر حاكمي در پاسخ به اين پرسش كه چه كساني بايد واكسن آنفلوآنزا را تزريق كنند، ميگويد: در همه جاي دنيا كاركنان بهداشت و درمان، هر سال اين واكسن را دريافت ميكنند. زيرا هم ميتوانند بيماري را به مردم انتقال دهند و هم از آنها بگيرند. چنانچه صاحبان مشاغل ديگر هم كه با افراد زيادي سروكار دارند، واكسن را دريافت كنند، خوب است، اما اگر جزو گروههاي پرخطر نباشند، اصراري به تزريق واكس آنفلوآنزا نيست.دكتر حاكمي در مورد كارخانههاي مختلف توليد واكسنهاي سر ما خوردگي هم ميافزايد: خوشبختانه واكسنهاي وارداتي به كشور بررسي ميشود و مورد تاييد وزارت بهداشت و درمان قرار ميگيرد. بنابراين نبايد نگران بود كه واكسن چه ماركي دارد و از كدام كشور آمده است. بهتر است افرادي كه در خطر هستند، هر چه زودتر و قبل از اينكه آنفلوآنزا همهگير شود، آن را تزريق كنند. خوشبختانه واكسنهايي كه امسال وارد بازار شده،عليه آنفلوآنزاي خوكي هم موثر است. توصيه ما به همه خانمهايي كه دوران بارداريهايشان در زمستان سپري خواهد شد، اين است كه حتما قبل از آن واكسن دريافت كنند. از آنجا كه واكسن آنفلوآنزا ساختگي و مصنوعي است و از ويروس زنده ضعيف شده در آن استفاده نشده است، منعي براي تزريق در دوران بارداري نيز وجود ندارد.
ذات الريه در كودكان
دكتر اكبر كوشانفر ـ متخصص بيماريهاي كودكان در مورد بيماري «پنوموني» يا ذات الريه به گزارشگر روز نامه اطلاعات ميگويد: ذات الريه بر اثر ميكروبها، ويروسها، قارچها يا عوامل ديگر (پنوموني آسپيراسيون، بلع مواد غذايي، روماتيسم، ضعف ايمني و آلودگي هوا) ايجاد ميشود و يكي از شايعترين عوامل مرگ و مير كودكان است، به طوري كه بررسيهاي سازمان بهداشت جهاني نشان ميدهد ساليانه 4 ميليون كودك به علت ابتلا به پنوموني فوت ميكنند.
وي با اشاره به اين مطلب كه بيماري ذاتالريه اكثرا در فصل پاييز و زمستان و بعد از يك سرما خوردگي و عفونت دستگاه تنفسي فوقاني در سنين 2تا5 سالگي اتفاق ميافتد، ميافزايد: بيشترين عوامل ابتلا به ذات الريه ميكروب استرپتوكك پنومونيه، هموفيلوس آنفلوآنزا و استافيلوكك است كه داراي علايم باليني مانند، آبريزش بيني، سرفه در 80 درصد موارد، تـب شديد 40-39 درجه، تنگي نفس، بي اشتهايي و ضعف و بيحالي است كه در صورت عدم درمان، بيماري پيشرفت ميكند و بدون درمان، در 20 تا 50 درصد موارد، امكان مرگ وجود دارد.
اين استاد يار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در مورد بيماري هموفيلوس آنفلوآنزا هم ياد آوري ميكند: مهمترين علت ابتلا به اين بيماري مننژيت و اوتيت چركي گوش است و مهمترين عامل پيشگيري نيز انجام واكسيناسيون محسوب ميشود.
وي همچنين ميگويد: واكسن هموفيلوس آنفلوآنزا در سال 1985 ميلادي توليد شده است و از سال 1990 ميلادي براي شير خواران از 2-4-6 و 16 ماهگي تزريق ميشود و نيز توام با واكسن D.P.T (ديفتري كزاز، سياه سرفه) انجام ميگيرد.بررسيهاي انجام شده هم نشان ميدهد كه از سال 1996 ميلادي اين واكسن در آمريكا براي كودكان تزريق شده و در نتيجه آمار ابتلا به پنوموني، مننژيت و اوتيت به مراتب كمتر و نتيجه بخشتر بوده است. در حال حاضر هم واكسن هموفيلوس آنفلوآنزا به وسيله وزارت بهداشت و درمان تهيه ميشود و از سال 1372 در جدول برنامه واكسيناسيون كودكان قرار گرفته است.دكتر كوشانفر با اشاره به اين مطلب كه استر پتو كك پنومونيه مهمترين و شايعترين ميكروب عامل ذات الريه است، ميافزايد: سن شيوع اين بيماري 12تا18 ماهگي است كه بعد از عفونتهاي تنفسي فوقاني، علايم ذات الريه گاهي با تورم ملتحمه چشم و اوتيت همراه است. وي در مورد پيشگيري از ابتلا به بيماري ذاتالريه هم ياد آوري ميكند: واكسن اين بيماري شامل 13 سوش پنوموكك است كه تا 90 درصد از موارد ابتلا به مننژيت و اوتيت پيشگيري ميكند. واكسن در سنين 2-4-6 و 16 ماهگي تزريق انجام ميگيرد و براي بالاي 2 سال، پنومو واكس يك دوز تا 5 سال تزريق ميشود. در حال حاضر در اكثر كشورهاي آمريكايي، اروپايي و كشورهايي مانند امارات، تركيه و عراق از واكسنهاي هموفيلوس، پنوموكك و روتاويروس بهصورت قطره خوراكي براي پيشگيري از اسهال كودكان استفاده ميشود كه عوارض ناشي از بيماريهاي عفوني و مرگ و مير كودكان بيمار را به نحو محسوس كاهش داده است.
بيتا مهدوي
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
توكيو در برابر پكن از لاك دفاعي خارج شدژاپن براي مقابله با چين استراتژي نظامي جديد اتخاذ كرد
توكيو در برابر پكن از لاك دفاعي خارج شدژاپن براي مقابله با چين استراتژي نظامي جديد اتخاذ كرد دولت ژاپن براي مقابله با نفوذ چين در مناطق دريايي مورد ادعاي اين كشور يك استراتژي نظامي جديد در پيش گرفت كه تغييرات عمدهاي نسبت به سياست دفاعي محدود قبلي اين كشور دارد به گزارش خبرگزارسپرسپاه دربرابر«بيوتروريسم»و«تروريسم ليزري»
سپرسپاه دربرابر بيوتروريسم و تروريسم ليزري نگاهي به تهاجمات بيولوژيك در حوزه امنيتي حملات ليزري و آينده آن براي استفاده گروههاي تروريستي اين نكته را روشن ميكند كه بايد تدابير پيشگيرانهاي در مقابل بكارگيري چنين ترفندهايي از سوي گروههاي تروريستي اعمال كرد به گزارش خبرگزاريهاشمی رفسنجانی«پدرخوانده» دولت یازدهم یا «سپردفاعی» روحانی در مقابل منتقدان؟/ نقش جدید آیت
هاشمی رفسنجانیپدرخوانده دولت یازدهم یا سپردفاعی روحانی در مقابل منتقدان نقش جدید آیتالله صبور در چهارمین دوره زندگی سیاسی شایدهیچ سیاست مداری در ایران پس از انقلاب به اندازه هاشمی رفسنجانی اینگونه محور تحلیل های سیاسی نبوده باشد چه در دورانی که راس سیاست ایران بود و سردار ساز10 مهارتی که سپر اجتماعی در برابر خشونتهای خانگی است
10 مهارتی که سپر اجتماعی در برابر خشونتهای خانگی است نتایج یک پژوهش در کشور نشان میدهد تحصیلات پایین مردان ارتباط بسیار معناداری با خشونت آنها علیه همسران دارد آفتاب به گزارش ایسنا این پژوهش نخست به اهمیت جایگاه خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی و در عین حال بزرگترین ونماز جمعه سنگر دفاعی محکم در برابر هجمه های دشمن است
نماینده ولی فقیه در لرستان نماز جمعه سنگر دفاعی محکم در برابر هجمه های دشمن است خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان این که نماز جمعه ایمان آفرین است گفت نماز جمعه سنگر دفاعی محکمی در برابر هجمه های دشمن است به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد حجت الاسلاموزارت كشاورزي اعلام كرد: افزايش 5 برابري توليد هندوانه يلدا /قيمت كيلويي 750 تومان
وزارت كشاورزي اعلام كرد افزايش 5 برابري توليد هندوانه يلدا قيمت كيلويي 750 تومان مدير كل دفتر سبزي و صيفيجات وزارت جهاد كشاورزي گفت امسال توليد هندوانه به مناسبت شب يلدا نسبت به گذشته افزايش يافته به همين دليل قيمت اين محصول حدود كيلويي 750 تومان متعادل مانده است شنبه 30 آذموناكو در زمين خود برابر والنسين شكست خورد
موناكو در زمين خود برابر والنسين شكست خورد تهران واحد مركزي خبر ورزشي 1392 09 30 تيم فوتبال موناكو جمعه در آغاز رقابتهاي هفته نوزدهم ليگ دسته اول فوتبال فرانسه لوشامپيونه با نتيجه دو بر يك برابر مهمان خود والنسين شكست خورد و از صعود به صدر جدول اين رقابتها بازماند در اين دپيروزي ملوان برابر استقلال خوزستان
پيروزي ملوان برابر استقلال خوزستان در هفته نوزدهم ليگ برتر فوتبال ايران جام خليج فارس تيم ملوان بندرانزلي در ورزشگاه تختي اهواز توانست استقلال خوزستان را با نتيجه دو بر صفر شكست دهد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران رشت مسئول روابط عمومي باشگاه ملوان گفت سيامك كوروشي درجدول نرخ برابري هفتگي ارزهاي جهان
جدول نرخ برابري هفتگي ارزهاي جهان طي هفتهاي كه گذشت دلار استراليا بيش از 8 درصد ارزش خود را در برابر دلار امريكا از دست داد و يورو و پوند نزولي شدند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ارزش نوسان يورو به دلار 1 3646 1- دلار به ين 104 07 1 02 پوند به دلار 1 6218 1- دلليگ تنيس با حرف و حديث تمام شد/ پرسپوليس با 2 پيروزي برابر قهرمان، نايب قهرمان شد!
ليگ تنيس با حرف و حديث تمام شد پرسپوليس با 2 پيروزي برابر قهرمان نايب قهرمان شد دوازدهمين دوره رقابتهاي ليگ برتر تنيس در شرايطي كه بحثهاي بسياري درباره مسائل موجود بين دو تيم آكادمي پارسيان و البرز گار كيش وجود داشت با نايب قهرماني پرسپوليس به پايان رسيد به گزارش گروه ورزشيسپر سپاه مقابل تروريستهاي ميكروبي
سپر سپاه مقابل تروريستهاي ميكروبي نگاهي به تهاجمات بيولوژيك در حوزه امنيتي حملات ليزري و آينده آن براي استفاده گروههاي تروريستي اين نكته را روشن ميكند كه بايد تدابير پيشگيرانهاي در مقابل بكارگيري چنين ترفندهايي از سوي گروههاي تروريستي اعمال كرد فارس بيوتروريسم و تروريافزايش 5 برابري توليد هندوانه يلدا /قيمت كيلويي 750 تومان
افزايش 5 برابري توليد هندوانه يلدا قيمت كيلويي 750 تومان مدير كل دفتر سبزي و صيفيجات وزارت جهاد كشاورزي گفت امسال توليد هندوانه به مناسبت شب يلدا نسبت به گذشته افزايش يافته به همين دليل قيمت اين محصول حدود كيلويي 750 تومان متعادل مانده است حسن خدنگي در گفتوگو با خبرنگار كشاآلودگي هواي بندرعباس ، يك و نيم برابر استاندارد
آلودگي هواي بندرعباس يك و نيم برابر استاندارد بندرعباس واحد مركزي خبر اجتماعي ايستگاه ثابت سنجش آلودگي اداره كل حفاظت محيط زيست هرمزگان هواي بندرعباس را ناسالم اعلام كرد بر اين اساس اكنون ميزان آلاينده ها در هواي بندرعباس 237 ميكروگرم بر متر مكعب است كه يك ونيم برابر استان-
گوناگون
پربازدیدترینها