واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دانشآموزاني كه كتك ميخورند و مسئولاني كه انكار ميكنند
تنبيه بدني در مدارس از آن دسته موضوعاتي است كه همواره در هالهاي از ابهام قرار دارد؛ گاهي خبر تنبيه يك دانشآموز در رسانهها منتشر ميشود و پس از انتشار اخبار ضد و نقيض از اصرار خانواده و انكار مسئولان، با سكوت پايان مييابد.
به گزارش فارس، آنتوان سوروگين معروف به «آنتوان خان» عكاس ايراني-گرجستاني زمان ناصرالدين شاه قاجار، از جمله نخستين عكاسان ايراني است كه وي در مجموعه عكسهاي خود، عكس از تنبيهبدني در مكتبخانه نيز گرفته است.
در آن زمان، شاگردان، فلك ميشدند و اين تنبيه از جمله تنبيههاي رايج آن دوران در سطح جامعه نيز بوده است كه تا سالها بعد از آن نيز ادامه داشت اما آيا دانشآموزان اين روزها نيز تنبيه ميشوند؟ يا تنبيه بدني مختص دوره قاجار بوده است؟
*تنبيهبدني هالهاي در ابهام
ماجراي تنبيهبدني در مدارس از آن دسته موضوعاتي است كه همواره در هالهاي از ابهام قرار دارد؛ گاهي خبر تنبيهبدني يك دانشآموز در رسانهها منتشر ميشود و پس از انتشار اخبار ضد و نقيض از اصرار خانواده و انكار آموزش و پرورش، در نهايت اين موضوع با سكوت پايان مييابد؛ گاهي هم خبر تنبيهبدني به حادثهاي تلخ انجاميده است كه در آن صورت آموزش و پرورش با طرح اين موضوع كه اين مساله در دست پيگيري است و با متخلف برخورد شده است، به پايان اين حادثه ميرسد.
* ممنوعيت وجود تنبيهبدني در مدارس
مهدي نويد ادهم، دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش در خصوص تنبيه بدني در اين خصوص اظهار داشت: «در آيين نامه اجرايي مدارس اين بحث به صراحت مطرح شده و اعلام شده است كه تنبيهبدني به هر شكلي در آموزش و پرورش ممنوع است؛ اگر كسي تخلف كند، جريمه مي شود و بر اساس قوانين، به هيات تخلفات اداري ارجاع مي شود».
علياصغر فاني، وزير آموزش و پرورش در دوره سرپرستي اين وزارتخانه به خبرنگار فارس در خصوص موضوع تنبيهبدني در مدارس گفت: «تنبيه مال زمان قاجاريه است».
وي در پاسخ به اين پرسش كه «يعني الان در مدارس ما تنبيه نيست؟»، افزود: «انشاءالله كه نيست».
* والدين نگران
چندي پيش، مادر يك دانشآموز دوم دبستاني در شهرستانهاي استان تهران مدعي شد كه فرزندش توسط معلم كلاس تنبيه شده است.
اين مادر گفت: «آنطور كه فرزندم تعريف كرده است، به دليل ضعف او در درس فارسي و عدم دقت در كلاس درس، معلم با كتاب بر سرش زده است و او را به كلاس پايه اول برده و گفته است كه تو بايد در اين پايه درس بخواني».
وقتي از اين مادر خواسته شد كه اين موضوع به وزارت آموزش و پرورش گزارش شود، وي ممانعت كرد و گفت: «ميترسم كه مسئولان مدرسه با وي بد شوند و در نتيجه تا آخر سال اذيت شود».
چند مادر ديگر نيز موضوع تنبيه فرزندانشان در مدرسه را تأييد كردند اما معتقد بودند كه رسانهاي كردن اين موضوع چندان هم به نفع دانشآموز نيست و در نهايت مسئولان آموزش و پرورش با تنبيهبدني مبارزه نميكنند.
طي سالهاي گذشته وقتي بحث تنبيه مطرح ميشد، مسئولان آموزش و پرورش به دنبال مورد مشخص بودند و همواره ميگفتند، «كدام دانشآموز؟ كدام مدرسه؟ اسم ببريد پيگيري ميكنيم؟»
آيا ديگر وقتش نيست كه براي موضوع تنبيه فكري كرد؟؛ آيا تنبيه تنها به ضرب و شتم دانشآموز اطلاق ميشود يا تنبيه رواني نيز ميتواند، نيازمند پيگيري باشد؟
آيا اصلا تنبيه براي دانشآموزان ميتواند موثر باشد؟ مسئولان مدارس در برخورد با دانشآموزان شلوغ و كم توجه چه بايد كنند؟
اينها سؤالاتي است كه به نظر ميآيد مسئولان آموزش و پرورش بايد ورود پيدا كنند و به حل اين مشكل بپردازند.
آنچه مسلم است، هيچ معلمي نميخواهد كه به دانشآموزانش آسيب برسد و مطمئناً شرايط به وجود آمده در مدارس، به اين اتفاق ميانجامد و نيازمند بررسي كارشناسي اين موضوع و حل مشكل به صورت ريشهاي است.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]