واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده و روزنامه نگار ترك در گفتوگو با فارس:ايران و تركيه ميتوانند توطئههاي منطقهاي را خنثي كنند
يكي از نويسندگان و روزنامهنگاران تركيه تأكيد كرد كه ايران و تركيه ميتوانند توطئههاي قدرتهاي بيگانه در منطقه را خنثي كنند.
«صبيحه دوغان »،روزنامهنگار و نويسنده روزنامه «ميلاد» تركيه كه با نزديكي به حزب حاكم عدالت و توسعه شناخته ميشود، در گفتگو با خبرنگار فارس در آنكارا، به تشريح تحولات جاري در تركيه و روابط اين كشور با ايران و سياستهاي دو كشور در قبال تحولات خاورميانه پرداخت.
خانم دوغان درباره سياستهاي دولت اردوغان مدعي شد كه حزب حاكم عدالت و توسعه در مقابل فشارهاي قدرتهاي بيگانه مقاومت كرده و به همين اين قدرت ها تلاش ميكنند كه اين حزب را از اريكه قدرت به زير بكشند و بروز اختلاف در روزهاي اخير بين اين حزب و جماعت اسلامي فتح اله گولن كه از حاميان اين حزب بوده را نيز در همين راستا بايد ارزيابي نمود.
اردوغان در حل مسئله كردها مصمم است
خانم دوغان در زمينه تلاش حزب حاكم عدالت و توسعه و اردوغان براي حل مسئله كردها در تركيه اظهار داشت: در تاريخ تركيه براي اولين بار حزب عدالت و توسعه ارادهاي كه هيچ يك از احزاب سياسي در گذشته از خود نشان ندادند، را نشان داد و با دادن مشروعيت به هويت كرد، در تركيه تلاش كرد، تا يكي از معضلات بزرگ تركيه را حل كند. اما كساني كه از روز اول با اين اقدام اردوغان مخالف بودند، تلاش ميكنند، تا اين روند را خدشهدار كنند. اين عده تلاش ميكنند تا بدين طريق اعتماد مردم تركيه به حزب عدالت و توسعه را تخريب كنند.
لاريجاني علاوه بر دولتمرد بودن، يك انديشمند است
اين نويسنده اسلام گراي ترك درباره اظهارات «علي لاريجاني»، رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با «احمد داود اوغلو»، وزير امور خارجه تركيه مبني بر اينكه همكاري ايران و تركيه به حل بسياري از مسائل منطقه كمك خواهد نمود، نيز تصريح كرد: روشن است كه لاريجاني علاوه بر دولتمرد بودن، فردي انديشمند با درجه آگاهي بسيار بالاست. نقطه نظرات آقاي لاريجاني فراتر از اينكه نشان حسن نيت يك دولتمرد باشد، معاني مهم در بردارد. تاكيد ايشان بر دوستي ملتهاي ايران و تركيه و پيوندهاي برادري بين دو ملت به منزله تاكيد دوباره اين واقعيت از سوي يك مقام رسمي دولت ايران است.
حزب عدالت و توسعه بر آزادي عقيده تاكيد دارد
خانم دوغان در مورد نگرش حزب عدالت و توسعه به تفاوتهاي مذهبي نيز خاطرنشان كرد: حزب عدالت و توسعه بر آزادي عقيده تاكيد دارد. اما در كنار اين ميدانيم كه شهروندان علوي تبار تركيه سالهاي متمادي از سوي دولت تركيه منزوي شدند. اما اين سياست در دوران دولت حزب عدالت و توسعه خاتمه يافت. دولت اردوغان به جاي قرار دادن راه حل مسائل علويان در بسته دمكراتيك اخير ترجيح داد كه اين موضوع را در قالب بستهاي جداگانه مطرح سازد و در همين راستا به تلاش خود ادامه ميدهد.
همكاري اطلاعاتي ايران و تركيه امري طبيعي است
دوغان در مورد اظهارات «عليرضا بيكدلي»، سفير ايران در زمينه ابراز نگراني اسرائيل از همكاري اطلاعاتي ايران و تركيه نيز تصريح كرد: همكاري اطلاعاتي ايران و تركيه به عنوان دو كشور همسايه و مسلمان امري طبيعي است. وجود مشكلات مشترك و ضرورت مبارزه با آنها همكاري در اين زمينه را اجتناب ناپذير ميسازد. همكاري ايران و تركيه به عنوان دو قدرت بزرگ منطقه به احتمال زياد قدرتهاي غربي و دوستان آنان در منطقه را ناراحت ميكند. در ضمن نبايد تعجب كرد كه اين همكاري برخي قدرتهايي كه خود را پليس دنيا ميپندارند، ناراحت كند.
وي در مورد نزديكي ايران و تركيه و عراق نيز اظهار داشت: نزديك شدن اين سه كشور كه سعي ميشود با مسائل حاشيهاي از يكديگر دور نگاه داشته شوند، به منزله خاموش شدن سريع آتش فتنه در منطقه خواهد بود. وجه مشترك بين اين سه كشور يعني اسلام و مشترك بودن در تقدير و نيز دردها و آلام خاورميانه همكاري نزديك و هرچه سريعتر اين سه كشور را نيز اجتناب ناپذير ميسازد.
آغاز دوران جديد در روابط ايران و تركيه
اين نويسنده ترك درباره سفر اخير داود اوغلو به تهران و سفر قريب الوقوع «حسن روحاني»، رئيس جمهور كشورمان به تركيه خاطر نشان كرد: تحولات اخير در روابط ايران و تركيه حاكي از آغاز دوراني جديد در روابط دو كشور است. به عقيده من دو كشور در آستانه آغاز همكاريهاي استراتژيك با يكديگر قرار دارند. ايران و تركيه ميتوانند توطئههاي قدرتهاي بيگانه در قبال منطقه را به اتفاق خنثي كنند. اين همكاري همچنين باعث خنثي شدن تلاش قدرتهاي مذكور براي ايجاد درگيري مذهبي بين كشورهاي اسلامي خواهد شد.
انتهاي پيام/ز
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]