واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وقتي سيستم دفاعي بدن مادر، جنين را "غريبه" بداند!
رييس كلينيك سقط مكرر مركز درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا ترومبوفيلي يا مشكلات خونرساني به جنين و همچنين مسائل مربوط به سيستم دفاعي بدن را در بروز سقطهاي مكرر جنيني بسيار موثر دانست و گفت: مشكل خونرساني به جنين به كمك درمانهاي ضد انعقادي برطرف ميشود.
دكتر محمود جدي تهراني در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره سقط جنين به علت مشكلات سيستم دفاعي بدن مادر اظهار كرد: جنين حاصل يك پيوند غريبه است كه نيمي از آن به پدر تعلق دارد و ميتواند براي بدن مادر همانند يك عضو پيوندي باشد كه سيستم دفاعي ميخواهد آن را دفع كند.
وي ادامه داد: در واقع بدن تشخيص ميدهد كه عضو پيوندي متعلق به اين بدن نيست. ممكن است سيستم دفاعي بدن برخي زنان نيز نسبت به جنين همين واكنش را نشان دهد و تشخيص بدهد كه غريبه است و بخواهد آن را دفع كند.
رييس كلينيك سقط مكرر مركز درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا با اشاره به اينكه اين يك روال عادي و طبيعي سيستم دفاعي مادر است، گفت: البته سيستم دفاعي مادر در دوران بارداري به گونهاي تنظيم ميشود كه نميتواند جنين را به عنوان يك غريبه بشناسد كه اگر اين اتفاق بيافتد، جنين سقط ميشود.
تهراني اضافه كرد: در اين صورت ممكن است تغييراتي در سيستم دفاعي ايجاد شده باشد. متخصص ايمنولوژي نيز همين تغييرات احتمالي ايجاد شده را تست و آزمايش ميكند. اگر اين تستها مثبت شوند درمانهايي را از لحاظ ايمني و خونرساني به جنين پيشنهاد ميكند كه معمولا به مدت دو تا سه ماه به طول ميانجامد كه بر اساس آن ابتدا عوامل نامساعد كننده شرايط براي جنين در بدن فروكش كند. پس از آن با مساعدتر شدن شرايط، جنين ميتواند در بدن مادر بماند، بعد از طي اين مراحل، اجازه بارداري به زوج داده ميشود.
وي در پاسخ به اينكه آيا مشكلات مربوط به نقص سيستم ايمني به طور كامل برطرف ميشود يا خير، اظهار كرد: اگر سيستم ايمني پاسخي بدهد كه عليه جنين وارد كار شود، معمولا اين پاسخ را نميتوانيم درمان قطعي و هميشگي كنيم. بنابراين درمانهاي موقتي در نظر گرفته ميشود كه براي دوران بارداري مزاحمت ايجاد نكند. وقتي هم كودك به دنيا آمد ديگر نيازي به درمان وجود ندارد. در هر صورت اين زوجها صاحب فرزند ميشوند.
رييس كلينيك سقط مكرر مركز درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا، با بيان اينكه مشكل خونرساني به جنين هم به كمك درمانهاي ضد انعقادي برطرف ميشود، گفت: معمولا جواب به درمان اين مشكل بسيار خوب است و اگر شرايط خونرساني به جنين مساعد شود جنين ميتواند راه خود را تا زمان تولد ادامه بدهد.
انتهاي پيام
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]