واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اعضاي بدن "حميد" نجات بخش نشد!
18 هزار نفر چشم به راه در كشور داريم، چشم به راه اينكه كسي پيدا شود و بگذارد اعضاي بدن عزيزش را كه مرگ مغزي شده، اهدا كند.
سالانه در كشورمان سه تا شش هزار نفر مرگ مغزي ميشوند، اما خيليهايشان بدون اينكه عضوي به ديگري ببخشند، به خاك بخشيده ميشوند.
با احتساب كنار گذاشتن مواردي از مرگ مغزيهايي كه نميتوان اعضاي آنها را براي پيوند مورد استفاده قرار داد اگر بخواهيم اعضاي همه افراد مرگ مغزي را پيوند كنيم، شايد فقط ظرف دو سه سال همه بيماران منتظر پيوند از روي تخت بيمارستان و خانه بلند شوند و ديگر نيازي به خريد وسايل دياليز نباشد.
شنيدن اين آمار، از واقعيت بخشيدن به اين رويا نااميدمان ميكند، وقتي كه ميفهميم از هر سه تا شش هزار مرگ مغزي سالانه در كشور، تنها اعضاي چهار نفر اهدا ميشود!
وقتي ميشنويم 10 تا 25 درصد بيماران در انتظار پيوند جان خود را در صف انتظارهاي طولاني پيوند از دست مي دهند مي فهميم حتي وجود يك نفر مرگ مغزي هم كه داوطلب اهداي عضو باشد، چقدر اهميت پيدا مي كند.
حالا چند سالي است اين طرف و آن طرف مطلب ميخوانيم و ميشنويم كه كسي كه مرگ مغزي شده ديگر زنده نيست. ما هم ميدانيم داغ عزيز سخت است، اما چه خوب ميشود، اجازه دهيم اعضاي بدن عزيزمان به جاي اينكه نصيب خاك شود، نصيب كسي شود كه هنوز چشمان پر اميدش به زندگي دوخته شده است.
اما هنوز هم آمارهاي پايين پيوند عضو در كشور تاسفبار است و نبود فرهنگ سازي لازم در اين زمينه هم تاسفبارتر، اما همه اين تاسفها به كنار...
تاسف بزرگتر اينكه حالا كسي كه پيدا شده و اعلام آمادگي كرده كه حاضر است از بدن جوان عزيزش كه مرگ مغزي شده، بگذرد و اجازه داده تا اعضاي بدنش را به چند نفري پيوند دهند، با دست دست كردن و تعلل بگذاريم خيلي راحت بميرد، بدون اينكه اعضايش پيوند شود!
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كرمانشاه، خانواده "حميد مقدسي"، جوان 35 ساليكه 20 آذر دچار مرگ مغزي شده و در بيمارستان طالقاني كرمانشاه بستري شده بود، بعد از فهميدن مرگ مغري شدن فرزندشان اجازه دادند تا اعضاي بدن او اهدا شود.
اين اعلام رضايت در همان دو روز اول از سوي خانواده حميد اعلام شد و در گزارش چند وقت پيش ما هم از اين بخشش بزرگ خانواده مقدسي ذكر شد كه قرار است اين اعضاء پيوند زده شود.
ماجرا به خوبي پيش ميرفت و داشتيم خوشحال ميشديم كه حداقل چند نفري مي توانند با اعضاي بدن حميد دوباره روي زندگي را ببينند، اما تلخي ماجرا زماني بود كه خبر فوت حميد روز سه شنبه 26 آذر بدون اينكه اعضاي بدن او اهدا شود، همه ما را شوكه كرد.
پيگير ماجرا شديم و پيمان خوش چهره يكي از بستگان حميد در اين باره در گفت و گو با خبرنگار ايسنا، منطقه كرمانشاه عنوان كرد: روز فوت حميد متوجه شديم او در اثر فشار خون بالا دچار سكته مغزي شده و فوت كرده است.
او گفت: ما رضايت خود را در روزهاي اوليه مرگ مغزي حميد براي اهداي اعضاي بدن او اعلام كرديم، اما مسئولين بيمارستان يكي دو روزي ما را معطل كردند و گويا آمبولانسهاي بيمارستان براي انتقال مجروحين و شهدا حادثه تروريستي عراق به مرز فرستاده شده بود و آمبولانسي نبود كه حميد را به محل مورد نظر براي پيوند اعضاء انتقال دهد.
وي افزود: قرار بود تيم پزشكي نيز از تهران در اين زمينه به بيمارستان بيايند، اما هر بار مسئولين ميگفتند راس فلان ساعت ميآيند و هيچ وقت خبري از تيم پزشكي تهران نشد.
خوشچهره خاطرنشان كرد: اين كار را ما براي رضاي خدا ميخواستيم، انجام دهيم و هيچ چشمداشتي در اين زمينه هم نداشتيم و فكر ميكرديم با اين كار حداقل ميتوانيم جان چند نفري را نجات دهيم، اما تعلل مسئولين بيمارستان در اين زمينه موجب شد تا حميد فوت كند، بدون اينكه اعضاي او اهدا شود.
با مطالبي كه خانواده حميد مقدسي عنوان كردند به سراغ معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه رفتيم و از او در خصوص اين ماجرا پرس و جو كرديم.
بهمن روشني با رد تمام ادعاهاي خانواده حميد مقدسي خاطرنشان كرد: ما 40 آمبولانس داريم و نبود آمبولانس به خاطر اعزام آمبولانسها به مرز اصلا صحت ندارد.
او گفت: مشكل در اين زمينه نبود شناسنامه بيمار و مشكل احراز هويت او بوده است كه حتي تا آخرين روز فوت بيمار نيز شناسنامه او به بيمارستان تحويل نشد.
وي با اشاره به اينكه حميد مقدسي در اثر سقوط زماني كه از حمام بيرون آمده، دچار ضربه و مرگ مغزي شده است، گفت: با توجه به علت مرگ مغزي "حميد مقدسي" پزشكي قانوني بايد علت را بررسي و تاييد ميكرد كه حميد واقعا بر اثر سانحه دچار مرگ مغزي شده كه انجام اين كار هم زمان بر بود.
روشني همچنين در خصوص اعزام تيم پزشكي به بيمارستان هم يادآور شد: هيچ وقت تيم پزشكي از تهران به استان اعزام نميشود، زيرا تيم پزشكي خود استان ابلاغيه وزير دارند و ميتوانند در اين زمينه وارد كار شوند.
... نميدانيم اين وسط واقعا مقصر كيست، اما هر چه بود موجب شد تا همين كمسوترين اميدها براي اهداي عضو هم خاموش شود و نشود جان چند نفري را كه چشم به راه زندگي هستند، نجات داد.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]