واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: دبيركل ناتو: سرمايه گذاري مالي در مسائل دفاعي اروپا در دوره رياضت چالش برانگيز است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/09/30
00:41:50.09
دبيركل ناتو در گفت وگويي با شبكه فرانس بيست و چهار، مشقات دوران رياضت اقتصادي را دليل كم توجهي كشورهاي اروپايي به امر مشاركت در مسائل دفاعي اين قاره توصيف كرد.
كارولين دو كاماره مجري كارشناس شبكه تلويزيوني فرانس بيست و چهار به مناسبت نشست دفاعي اتحاديه اروپا كه براي نخستين بار با حضور دبيركل ناتو برگزار شد، گفت وگويي را با اندرس فوگ راسموسن، نخست وزير سابق دانمارك و دبيركل كنوني سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) در بروكسل بلژيك ترتيب داد.
دوكاماره در ابتدا نظر راسموسن را درباره پيشرفت اروپا در زمينهاي دفاعي پرسيد:
اندرس فوگ راسموسن، در پاسخ گفت: در واقع تصور مي كنم در اروپايي ها ميل و اراده اي براي تقويت مسائل دفاعي در اين قاره وجود دارد و لازم است خاطر نشان كنم كه اين امر مسووليتي براي همه كشورهاي اين قاره به صورت انفرادي است. در مجموع تصور مي كنم اين اراده در نزد اروپايي ها وجود دارد كه به تدريج بحث دفاع را در اروپا تقويت كنند.
راسموسن در پاسخ به سوالي درباره تأكيدش بر انفرادي بودن اقدام كشورها در امر دفاع و اينكه آيا اتحاد جمعي اروپا را تهديدي براي ناتو مي داند يا نه گفت، معتقدم تضادي ميان دفاع اروپايي قدرتمند و ناتوي قدرتمند وجود ندارد. بلكه بر عكس، اگر كشورهاي اروپايي سرمايه گذاري بيشتري بر ظرفيت ها و تواناييهايي نظير پهپادهاي نظارتي، هواپيماهاي سوخت رسان و حمل و نقل هوايي سنگين انجام دهند، ناتو را هم تقويت كرده اند.
مجري برنامه گفت : در واقع بحران و مشكل كليدي اين است كه اروپايي ها در واقع نمي خواهند براي دفاع دست به جيب شوند و دو درصد از بودجه خود را براي دفاع اختصاص دهند البته تعداي از كشورها براي تحقق اين هدف دو درصد از بودجه نيز مشكل دارند.
راسموسن ضمن تأييد اين مطلب افزود : اين مسئله در دوران رياضت اقتصادي چالشي واقعي است. به همين دليل بسيار حياتي است كه كشورها با يكديگر همكاري داشته و پروژه هاي جمعي را به وجود آورند. اين بسيار سخت تر خواهد بود كه كشورها به صورت انفرادي در تجهيزات نظامي بسيار پرهزينه سرمايهگذاري كنند. اما در صورت همكاري گروهي در يك مجموعه، تحقق اين امر ميسر خواهد بود. در ناتو اين را دفاع هوشمند مي نامند. زيرا اين شيوه اي هوشمندانه براي استفاده از منابع موجود با هزينه كمتر است.
مجري برنامه اين سوال را مطرح كرد كه فرانسه در جريان عمليات نظامي خود در آفريقاي مركزي، خود را بسيار تنها احساس كرده است؛ آيا اولاً فرانسه حق داشت كه در جمهوري آفريقاي مركزي مداخله كند؟ و ثانياً چرا ديگر كشورهاي اروپايي نيروهاي نظامي خود را وارد ميدان نبرد نمي كنند؟
راسموسن در پاسخ گفت: ابتدا بايد قدرداني شديد خودم را از اقدام سريع و قاطع فرانسه ابراز كنم. اين عمليات براي مبارزه با تروريسم، نجات جان انسان ها و در كل برقراري ثبات كاملاً لازم و ضروري است. بي ثباتي و نا امني در آفريقا يا در خاور ميانه تأثيرات منفي بر اروپا خواهند داشت. و اين تلاش ها موجب جلوگيري از اشاعه تروريسم و قاچاق اسلحه و مواد مخدر خواهند شد. به همين دليل است كه من از اقدام فرانسه استقبال مي كنم.
او در ادامه در پاسخ به اين سوال كه چرا ديگر كشورها مانند انگليس، كه امكانات بسياري هم در اختيار دارد و يا آلمان يا هلند، با لشگريان خود فرانسه را در ميدان نبرد همراهي نمي كنند، گفت : درست است، اما فرانسه تنها نيست. بسياري از متحدان ناتو حمايت فعال خود را اعلام كرده اند اما اين مسئله به ما مي گويد كه ما به كشورهاي بيشتري نياز داريم كه مانند فرانسه توانايي و اراده اقدام كردن را داشته باشند. اين كه كشوري در ميدان عمل وارد شود، به تصميم ملي آن كشورها بستگي دارد. اما ياد آور مي شوم كه بسياري از متحدان ناتو حمايت فعال خود را از اقدام فرانسه اعلام كرده اند.
00:47:08.08
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]