محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843560277
مخاطرات فرونشست زمين تهران
واضح آرشیو وب فارسی:الف: مخاطرات فرونشست زمين تهران
«ارائه سه راهكار و استقرار يك مجري فرا قوهاي براي احياي درياچه اروميه، افزايش ۱۲۰ درصدي بودجه ۹۳ سازمان زمين شناسي، نامهنگاري با رييسجمهور براي جلوگيري از فرونشست تهران، شناسايي ۵/۴ تن ذخاير جديد طلا در كشور، آغاز مطالعه ساختار عميق پوسته ايران، ارائه گزارش ۱۰۰ روزه اين سازمان و... » از جمله اخبار اعلام شده در اولين سلسله نشستهاي خبري وزارت صنعت با مديرعامل سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني ايران و معاونين اين سازمان بود كه ديروز برگزار شد.
اخباري كه برخي از آنها از بحراني بودن وضعيت نشست زمين و در نتيجه ترك خوردن سازهها حكايت داشت، مشكلي كه با توجه به قرارگيري ايران در منطقه زلزلهخيز نگرانكننده است و سازمان زمينشناسي براي عبور از آن دست به دامن رياستجمهوري شده تا شايد با اولويت قرار دادن اين مشكل پيش از فاجعه بتوان براي آن راهكاري در نظر گرفت.
براساس آمار اعلام شده از سوي مديركل زمينشناسي و مهندسي سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني، زمين دشت تهران هر سه سال به اندازه يك متر فرونشست ميكند و براساس بررسيهاي انجام شده، تا سال ۲۰۱۰ ميزان فرونشست زمين در دشت تهران ۱۷ سانتيمتر در سال بوده كه اين رقم در حال حاضر با افزايش بيش از دو برابري به ۳۶ سانتيمتر در سال رسيده است. آمار اعلام شده در حالي است كه بالاترين نرخ فرونشست زمين در دنيا مربوط به مكزيكوسيتي با ۳۲ سانتيمتر در سال بوده و با اين شرايط ميتوان گفت پس از درياچه اروميه حال با معضل جديد فرونشست زمين مواجه هستيم و پيش از بحراني شدن مشكل بايد چارهاي انديشيد.
افزايش ۱۲۰ درصدي بودجه زمين شناسي
افزايشي يا كاهشي بودن سهم اين بخش از بودجه سال ۹۳ يكي ديگر از موارد مطرح شده در اين نشست بود.
به گفته محمدتقي كرهاي براي سال آينده افزايش بودجه سازمان زمين شناسي در پيشنهاد دولت به مجلس براي قانون بودجه سال ۹۳ گنجانده شده است.
به گفته مديرعامل سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني ايران، اولويتهاي بودجهاي به اتمام طرحهاي بالاي ۸۰ درصد پيشرفت اختصاص دارد، ولي خوشبختانه بودجه ما ۱۲۰ درصد رشد داشته است، البته اين موضوع انتظارات ما را برآورده نميكند و نيازهاي اكتشافي نيازمند بودجه بيشتري است.
مدير كل برنامهريزي و فناوري اطلاعات و بودجه سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني نيز در خصوص بودجه سازمان زمين شناسي در سال ۹۳ با بيان اينكه در بودجه تعيين شده براي اين سازمان در سال ۹۳ ، اجراي برخي طرحها از اولويت خارج شده است، گفت: در لايحه بودجه ۹۳ اجراي يكسري طرحهاي جديد به عنوان اولويت مشخص شده است.
مديرعامل سازمان زمين شناسي همچنين از آغاز مطالعه ساختار عميق پوسته ايران خبرداد و گفت: اين مطالعات با كشور چين در حال انجام است و از ايلام تا گيلان را در بر ميگيرد تا بتوان ساختار عميق پوسته را در عمق ۱۰۰ تا ۲۰۰ كيلومتري مطالعه كرد.
رشد واگذاري گواهي اكتشاف در ۱۰۰ روز
كرهاي در خصوص اقدامات صورت گرفته در اين سازمان در ۱۰۰ روز اول دولت يازدهم نيز افزود: در ۱۰۰ روز ابتداي دولت يازدهم تلاش شد تا در بخش معدن، توجه به زنجيره معدن و مطالعات كارشناسي مدنظر قرار گيرد؛ اين در حالي است كه در ۱۰۰ روز گذشته، تعداد واگذاري گواهي اكتشاف به بخش خصوصي رشد داشته است.
وي تصريح كرد: سازمان زمين شناسي محدودههاي اميدبخش اكتشافي را به بخش خصوصي معرفي ميكند و اگر در مواردي، بخش خصوصي حاضر به سرمايه گذاري نشد، دولت وارد عمل ميشود، البته در مورد اكتشاف عناصر استراتژيك نيز معمولا كمتر بخش خصوصي وارد ميشود.
مديرعامل سازمان زمينشناسي همچنين از مطالعه ساختار عميق پوسته ايران خبرداد و گفت: اين مطالعات با كشور چين در حال انجام است و از ايلام تا گيلان را در بر ميگيرد تا بتوان ساختار عميق پوسته را در عمق ۱۰۰ تا ۲۰۰ كيلومتري مطالعه كرد؛ ضمن اينكه اين مطالعات به عرض ۲۰۰ كيلومتر در حال انجام است كه اميدواريم ظرف سه سال اين مطالعات را تكميل كنيم. وي اظهار كرد: ايران ۸ درصد از ذخاير دنيا را در اختيار دارد، در حاليكه توليد ايران تنها ۷/۰ درصد است.
تهران هر سه سال يك متر پايين ميرود
بلورچي در بخش ديگري از سخنان خود به اين نكته اشاره كرد كه هر سه سال يكبار، زمين در دشت تهران يك متر پايينتر ميرود و سازههاي واقع شده روي اين بخشها ترك ميخورد كه با توجه به قرارگيري ايران در منطقه زلزله خيز تكانهاي كوچك نيز خسارت بسياري را در كشور به همراه دارد.
وي با بيان اينكه ۹۷ درصد شهرهاي كشور در معرض خطر زلزله و تقريبا همه شهرها در معرض خطر سيل قرار دارند، اظهار كرد: تهيه نقشههاي ملي براي شناسايي مناطق پرخطر بايد صورت گيرد كه اميدواريم تا پايان سال در چهار بخش زلزله، سيل، زمين لغزش و فرونشست بتوانيم اين نقشهها را تكميل كنيم. به گفته بلورچي، تا سال ۲۰۵۰ حداقل ۲۰۰ ميليون نفر در جهان به دليل تغييرات اقليمي آواره خواهند شد، و ايران نيز در منطقهاي واقع شده كه با مشكل خشكسالي روبهرو است. وي توضيح داد: برداشت آب زيرزميني در ايران متناسب با روش كشورهاي توسعه يافته، صورت نگرفته و در حالي كه در كشورهاي توسعه يافته ۷۰ درصد از آبهاي زيرزميني در بخش كشاورزي استفاده ميشود، اين رقم در ايران به ۹۳ درصد ميرسد. مديركل مهندسي سازمان زمينشناسي با بيان اينكه براي جلوگيري از اين خطرات، موضوع را در نامهاي به رييس جمهور مطرح كرديم، افزود: مساله فرونشست دشت تهران در كميسيون زيربنايي دولت در حال بررسي است تا راههاي نجات از اين پديده مشخص و اجرايي شود.
مديركل زمينشناسي و مهندسي سازمان زمينشناسي ادامه داد: با فرونشست زمين امكان ذخيره آب از دست ميرود و اگر از اين مساله جلوگيري نشود دشت تهران براي هميشه فاقد ذخاير زيرزميني آب خواهد شد.
چهار دليل خشك شدن درياچه اروميه
از سوي ديگر كاهش ۸۵ درصدي سطح آب درياچه اروميه و بحراني شدن وضعيت زيست بومي منطقه موجب شد تا براي رفع اين معضل كارگروه ويژهاي تشكيل و راهكارهايي براي بازگرداندن دومين درياچه آب شور دنيا در نظر گرفته شود. به گفته راضيه لك ايجاد ميان گذر، ايجاد سدها و جمع شدن آب پشت سدها، افزايش ميزان منيزيم و كاهش سديم چهار عامل اصلي كاهش سطح آب درياچه اروميه است كه براي رفع اين معضل راهكارهايي نيز در نظر گرفته شده است.
به گفته مديركل برنامهريزي و فناوري اطلاعات و بودجه سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني، ايجاد ميانگذر درياچه اروميه باعث شده تا آب درياچه در دو طرف ساكن بماند و در نتيجه، رسوبات درياچه صدها برابر افزايش يابد. از سوي ديگر ايجاد سدها و جمع شدن آب پشت اين سدها نيز باعث شده تا آب به اندازه كافي به درياچه اروميه نرسد و علاوه بر اين، مصارف كشاورزي و گرم شدن هوا نيز در خشك شدن درياچه اروميه دخيل بوده است. لك توضيح داد: ميزان منيزيم موجود در آب درياچه اروميه افزايش و ميزان سديم آن كاهش يافته كه باعث رسوب نمك در اين درياچه شده و اين مساله يك خطر جدي براي درياچه است.
به گفته وي، تاكنون دو راهكار براي نجات درياچه اروميه پيشنهاد شده كه براساس آن بايد براي نجات درياچه اروميه به صورت بخشبندي شده، صورت گيرد و علاوه بر اين، تا جايي كه امكان دارد بايد نمكهاي درياچه و املاح آن كاهش يابد تا آب موجود در درياچه صرف انحلال نمك نشود.
تشكيل كارگروه ويژه و اولويت دادن به اين درياچه براي عبور از بحران در حالي است كه خشكي اين درياچه از حدود هشت سال پيش آغاز شده بود؛ اما دولت قبل راهكاري براي عبور از اين بحران در نظر نگرفته بود. مديرعامل سازمان زمينشناسي درخصوص اينكه چرا در دولت قبل در اين خصوص اقدامي صورت نگرفته بود، گفت: در سال ۸۶ طي نامهاي به وزارت نيروي وقت مشكل درياچه اروميه اعلام شد؛ اما در دولت پيشين رفع اين مشكل در اولويت قرار نگرفت و با تغيير دولت رفع اين مشكل به يكي از اولويتهاي اصلي تبديل شد و براي رفع آن نيز تاكنون ۱۹ راهكار پيشنهاد شده است.
به گفته كرهاي، روشهاي كاري هر دولت و اولويتبنديهاي آن با دولت ديگر متفاوت است و زيرمجموعههاي دولت بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده، عمل ميكنند.
لك نيز در اين خصوص تصريح كرد: براي نجات درياچه اروميه ۱۹ طرح در دولت يازدهم مصوب شده و قرار است يك مجري براي اجراي اين طرحها انتخاب شود. وي با بيان اينكه در دولت جديد نجات درياچه اروميه فقط بهعهده يك وزارتخانه نخواهد بود، گفت: معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رييسجمهور وعده داده كه بودجه لازم براي نجات درياچه اروميه را تامين كند.
لك همچنين از انتخاب مجري نجات درياچه اروميه با اختيارات ماده ۱۲۷ قانون اساسي خبرداد و گفت: مجري نجات درياچه اروميه يك وزارتخانه نيست كه تنها اهداف آن وزارتخانه را پيش برد، بلكه اختياراتي فرادستگاهي دارد تا بتواند اين موجود را نجات دهد و البته تيم قوي نيز خواهد داشت. به گفته مدير برنامهريزي سازمان زمينشناسي، درياچه اروميه نيازمند ۲۷ ميليارد مترمكعب آب است كه اگر تامين نشود، به راحتي نميتوان آن را نجات داد.
كشف ذخاير طلا در چهار استان
معاون سازمان زمينشناسي نيز در اين نشست از شناسايي ۵/۴ تن ذخاير جديد طلا در كشور خبر داد و گفت: گواهي كشف اين ذخاير در ۱۰۰ روز گذشته صادر شده كه ۳ تا از آنها در استان خراسان رضوي، يك محدوده در استان آذربايجان غربي و يك محدوده نيز در استان آذربايجان شرقي واقع شده است.
بهروز برنا گفت: تا پايان سال گذشته ۱۸ معدن طلا در كشور داشتيم كه از اين تعداد ۱۷ معدن فعال و يك معدن نيز در حال تجهيز است. اين معادن عمدتا متعلق به بخش خصوصي هستند.
وي ابراز اميدواري كرد كه تا پايان آذرماه ذخيره معدن طلاي زرشوران به چرخه توليد كشور اضافه و پس از آن نيز معدن طلاي ساريگوني وارد مدار توليد شود. برنا با اشاره به اينكه در نيمه نخست امسال ۳۹۴ مورد گواهي كشف صادر شد كه ذخيره كشف شده در آنها بالغ بر ۳۰ ميليون تن ميشود، گفت: با نظارتهايي كه اعمال كرديم جلوي كساني را كه وقت سازمانهاي دولتي را ميگرفتند و از بخش معدن تنها به عنوان رانت استفاده ميكردند، گرفتيم و اين باعث شد تا افراد قوي وارد بخش اكتشاف معدن شوند. معاون زمينشناسي سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني ايران افزود: ذخيره كشف شده در نيمه نخست امسال ۳۰ ميليون تن بود كه از كل ذخيره كشف شده در سال ۱۳۹۱ بيشتر است.
منبع: دنياي اقتصاد
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران: پروژه ايران زمين تصميم مديريتي مي خواهد
رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران پروژه ايران زمين تصميم مديريتي مي خواهد اعضاي شوراي شهر تهران ديروز در سي و يكمين جلسه شوراي شهر تهران نسبت به ايمن سازي گودبرداري صورت گرفته در ايران زمين تاكيد كردند عليرضا دبير در خصوص پرونده پروژه ايران زمين گفت آيا به ابطال پرونتهران و كاسبي در اعماق زمين!
تهران و كاسبي در اعماق زمين در هر واگن چند تايي از آنها مشاهده ميشوند مرد و زن هم تفاوتي ندارد جنس به دست چرخ ميزنند و بعضا با تبليغات كلامي متفاوت قصد دارند مشتريان بيشتري را جذب كنند اينها صنف نانوشته دست فروشان مترو هستند كه در اعماق زمين به دنبال كسب درآمد هستند به گزارئيس كميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران: مجوز احداث برج ايران زمين لغو شد
رئيس كميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران مجوز احداث برج ايران زمين لغو شد محمد سالاري رئيس كميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران گفت مصوبه كميسيون ماده 5 در مورد مجوز ساخت برج ايران زمين لغو شد به گزارش ايرنا به نقل از اداره كل روابط عمومي و بين الملل شوراي اسلامي شهررئيس كميسيون شهرسازي شوراي شهر تهران در گفتوگو با فارساجراي پروژه ايرانزمين از ابتدا اشتباه بود/ از اين پس ا
رئيس كميسيون شهرسازي شوراي شهر تهران در گفتوگو با فارساجراي پروژه ايرانزمين از ابتدا اشتباه بود از اين پس اجازه اينگونه پروژهها را نميدهيم رئيس كميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اينكه اجراي پروژه ايران زمين از ابتدا اشتباه محض بود گفت از اين پس شورا نظارترئيس پليس آگاهي شرق استان تهران:15 هكتار زمين به اراضي ملي بازگردانده شد
رئيس پليس آگاهي شرق استان تهران 15 هكتار زمين به اراضي ملي بازگردانده شد رئيس پليس آگاهي شرق استان تهران از كشف يك فقره زمينخواري به ارزش 40 ميليارد ريال و برگرداندن 15 هكتار زمين به اراضي ملي خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس از جنوب استان تهران بهنقل از روابط عمومي پليس آگاهيهواپیمای تهران - زابل در فرودگاه کرمان به زمین نشست
هواپیمای تهران - زابل در فرودگاه کرمان به زمین نشست مدیرکل اداره فرودگاههای کرمان گفت به علت کاهش دید در فرودگاه زابل هواپیمای تهران - زابل فرودگاه کرمان را به عنوان فرودگاه جایگزین انتخاب کرد و به زمین نشست آفتاب محمد نخعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افگزارش فارس از آنچه يك ديدار پنهاني زمينهساز آن استسرپُلهاي جديد غرب كه از ماجراي سفارت يونان در تهران كليد خ
گزارش فارس از آنچه يك ديدار پنهاني زمينهساز آن استسرپُلهاي جديد غرب كه از ماجراي سفارت يونان در تهران كليد خورد ديدار هيئت پارلماني اروپا با ۲ تن از محكومان ضدامنيتي فتنه ۸۸ مسيري طولاني است كه اگر هوشيار نباشيم انتهاي آن به تغيير ارزشهاي شهروندي جامعه ايراني ختم خواهد شد بآخرين وضعيت پرونده زمين خواري در تهران
آخرين وضعيت پرونده زمين خواري در تهران معاون عمراني استانداري تهران آخرين وضعيت پرونده زمين خواري در استان تهران را تشريح كرد باشگاه خبرنگاران كريمي ضمن اشاره به ضرورت برخورد جدي با دانه درشت هاي عرضه زمين خواري تصريح كرد ستاد بررسي پرونده هاي زمين خواري تشكيل شده و تا كنون نيهشدار مجدد شوراي تهران در مورد گودبرداري ايران زمين
هشدار مجدد شوراي تهران در مورد گودبرداري ايران زمين اعضاي شوراي شهر تهران نسبت به ايمن سازي گودبرداري انجام شده در ايران زمين رانش هشت تا 10 سانتيمتري در ديواره گودبرداري شده درايران زمين و احتمال رانشهاي بيشتر در فصل زمستان تاكيد كردند به گزارش خبرنگار مهر اعضاي شوراي شهر تهاجلاس قونيه زمينه تعامل بيشتر تهران با كلانشهر هاي منطقه را فراهم مي كند
اجلاس قونيه زمينه تعامل بيشتر تهران با كلانشهر هاي منطقه را فراهم مي كند عضو شوراي اسلامي شهر تهران گفت امضاي پيمان خواهرخواندگي ميان تهران و آنكارا مي تواند به افزايش تعاملات و ارتباطات هر چه بيشتر براي حل مشكلات پيش رو كمك كند به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران معصومه آباد عضپوتین: آماده گسترش روابط با تهران در تمام زمینهها هستیم/ تحریمها نتیجه عکس میدهند
پوتین آماده گسترش روابط با تهران در تمام زمینهها هستیم تحریمها نتیجه عکس میدهند رئیس جمهور روسیه ضمن تأکید بر اینکه مسکو آماده گسترش روابط با تهران در تمام زمینهها است گفت که تحریمهای بینالمللی علیه ایران نتیجه معکوس به بار میآورند به گزارش نامه نیوز ولادیمیر پوتین رئپوتين: آماده گسترش روابط با تهران در تمام زمينهها هستيم
پوتين آماده گسترش روابط با تهران در تمام زمينهها هستيم رئيسجمهور روسيه ضمن تأكيد بر اينكه مسكو آماده گسترش روابط با تهران در تمام زمينههاست گفت تحريمهاي بينالمللي عليه ايران نتيجه معكوس به بار ميآورد به گزارش خبرگزاري فارس ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در يك كنفرانس خهمکاری های پارلمانی زمینه گسترش مناسبات تهران و رم است
همکاری های پارلمانی زمینه گسترش مناسبات تهران و رم است وزیر خارجه ایتالیا روز یکشنبه در دیدار با علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی از همکاری های پارلمانی به عنوان یکی از زمینه های مهم گسترش مناسبات تهران و رقم یاد کرد آفتاب از اداره کل اخبار و رسانه های گروهی مجلس خانم اما-
گوناگون
پربازدیدترینها