واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 10جلد كتاب دانش نامه فرهنگ و تمدن كهگيلويه و بويراحمد رونمايي شد
ياسوج - خبرگزاري مهر: 10جلد كتاب دانش نامه فرهنگ و تمدن كهگيلويه و بويراحمد در ياسوج رونمايي شد.
به گزارش خبرنگار مهر، اين مراسم شامگاه پنجشنبه با حضور مديركل امور استانها و مجلس حوزه هنري كشور، معاون سياسي و امنيتي استاندار و جمعي از مديران استاني، پژوهشگران و هنرمندان برگزار شد.
كهگيلويه و بويراحمد يكي از كهن ترين زيستگاههاي كشور است
مديركل امور استانها و مجلس حوزه هنري كشور در اين مراسم با اشاره به پيشينه غني فرهنگي در اين استان گفت: تدوين دانش نامه نشانه اي از توجه به اين پيشينه كهن دارد.
مجيد مصلحي افزود: كهگيلويه و بويراحمد بدون هيچ گزافه اي يكي از كهن ترين زيستگاههاي كشور است كه اقوام هخامنشي در آن زندگي مي كردند و دفاع مردم اين ديار در مقابل حمله اسكندر مقدوني، آزادي طلبي آنها را به اثبات رساند.
وي بيان كرد: نشانه هايي در دل تاريخ، آثار به جا مانده از باستان و نواها، آيين ها و آواهاي مردم اين ديار و شيوه هاي زيست آنها بر اين دلالت دارد.
مصلحي اظهار داشت: براي انتقال اين ميراث بزرگ به آيندگان بايد گامي بزرگ برداشت و آن را به نسلي كه فرداي اين ديار ازآن اوست سپرد.
وي تدوين دانش نامه فرهنگ را گامي كوچك اما محكم در راستاي رسيدن به اين هدف دانست و گفت: اين كار حاصل زحمات برخي از زبده ترين پژوهشگران اين ديار است كه مي تواند چشم اندازي براي آينده باشد.
هر قوم و ملتي به فرهنگش زنده است
معاون سياسي و امنيتي استاندار استان هم در اين نشست با بيان اينكه خداوند به قداست قلم و صداقت خبر قسم خورده است، گفت: مباني فكري و اعتقادي ما برگرفته از معارف قرآني است و اين مباني نقش مهمي در ابعاد مختلف زندگي فردي و اجتماعي بشر دارد.
فتاح محمدي با اشاره به نقش علما در حفظ هويت فرهنگي و فكري جامعه افزود: تاريخ و فرهنگ يك جامعه هويت آن است كه بايد از خطر فراموشي مصون بماند.
وي بيان داشت: اگرچه ثبت هويت تاريخي اين ديار دير شروع شده است اما همين شروع پسنديده است و بايد آغاز راهي باشد كه در سالهاي آتي ادامه يابد.
محمدي ابراز اميدواري كرد: فرهيختگان با احساس مسئوليت در تدوين گذشته تاريخي مردم استان اين هويت را به نسل هاي آينده انتقال دهند.
معاون استاندار استان با بيان اينكه هر قوم و ملتي به فرهنگش زنده است، گفت: جمع آوري دانش عمومي ملت و انتقال آن به نسل هاي آينده به عنوان يك غذاي فكري و روحي كاري بسيار ارزشمند است.
چاپ 20جلد دانش نامه فرهنگ و تمدن استان تا پايان سال
رئيس حوزه هنري استان هم در اين آيين به پيشينه غني فرهنگي كهگيلويه و بويراحمد اشاره كرد و گفت: ثبت و ضبط اين پيشينه براي جلوگيري از خطر فراموشي در اولويت كاري اين نهاد است.
رضا پارسيان نژاد افزود: تدوين و انتشار دانش نامه فرهنگ و تمدن استان در 10 جلد در اين راستا صورت گرفته است.
وي بيان كرد: مجموعه ضرب المثلهاي لري، آداب و رسوم، صنايع دستي، غذا هاي سنتي، پوشاك سنتي و سنگ نوشته هاي استان و .. از جمله اين كتابهاست.
پارسيان نژاد اظهار داشت: تلاش مي شود تا پايان سال 20جلد كتاب ديگر نيز به زير چاپ برود.
اين مسئول يادآور شد: در يك برنامه دراز مدت 110 جلد از اين كتب بايد تدوين شده و به چاپ برسد.
وي افزود: اين كتابها مي تواند ظرفيت خوبي براي پژوهش در حوزه فرهنگ و هنر استان در دانشگاهها ايجاد كند.
وي مشكلات مالي، گراني كاغذ و كمبود اعتبار را مهمترين موانع در تهيه و توليد دانش نامه فرهنگ و تمدن استان دانست.
در پايان اين مراسم از يعقوب غفاري، سيد محمود موسوي پور، فريدون داوري، فيض الله افرازي زاده، حسين آذرشب، كشواد سياهپور، عبدالرسول شريفي و پيمان نعمتي كه در گردآوري اين آثار تلاش كردند تجليل به عمل آمد.
همچنين به مناسبت هفته پژوهش از برخي از پژوهشگران فرهنگ بومي استان تجليل شد.
كد خبر: 2194447
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۰:۱۶
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]