واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گزارش چشم انداز جهاني غذا
فائو در جديدترين گزارش خود، ميزان مصرف گوشت در ايران در سال جاري ميلادي را 2.462 ميليون تن برآورد كرده و از سهم يك درصدي ايران در توليد لبنيات جهان خبر داده است.
به گزارش فارس، سازمان جهاني خواربار و كشاورزي (فائو) در جديدترين گزارش از سري گزارش هاي خود موسوم به گزارش چشم انداز جهاني غذا به بررسي ميزان توليد، صادرات و واردات و به و طور كلي وضع محصولات غذايي و كشاورزي در ايران پرداخته است.
بر اساس گزارش چشم انداز غذايي فائو، گوشت توليدي ايران در سال جاري با افزايش 38 هزار تني نسبت به سال قبل مواجه شده است.به طوري كه در سال جاري ميلادي 2.273 ميليون تن انواع گوشت در ايران توليد شده است كه اين رقم در سال گذشته برابر با 2.235 ميليون تن بوده است.
كل مصرف گوشت در ايران طي سال گذشته 2.375 ميليون تن بوده و اين رقم براي امسال 2.462 ميليون تن اعلام شده است. واردات اين محصول در سال 2013 هم نسبت به سال گذشته افزايش يافته و 228 هزار تن عنوان شده است. ميزان گوشت وارداتي ايران در سال 2012 حدود 167 هزار تن برآورد شده است.
فائو همچنين صادرات گوشت ايران در امسال را 39 هزار تن تخمين زده است كه نسبت به 27 هزار تن در سال 2012 از افزايش برخوردار بوده است.
به گزارش اين نهاد بينالمللي، ميزان گوشت توليدي در جهان در سال 2013 بالغ بر 308 ميليون تن برآورد شده است كه بيش از 188 ميليون تن آن محصول كشورهاي درحال توسعه و بيش از 120 ميليون تن آن توليد كشورهاي توسعه يافته عنوان شده است.
به نوشته اين گزارش، چين با توليد 84 ميليون تن، بزرگ ترين توليدكننده گوشت در جهان است. اتحاديه اروپا با 45 ميليون تن و آمريكا با 42.5 ميليون تن دومين و سومين توليدكنندگان بزرگ گوشت جهان هستند.
سازمان جهاني خواربار و كشاورزي همچنين اعلام كرد: ايران در سال جاري ميلادي 7 ميليون و 900 هزار تن شير و محصولات لبني توليد كرده است.
در اين گزارش آمده است: در سال 2013 در جهان بالغ بر 780 ميليون تن شير و محصولات لبني توليد شده است كه 404 ميليون تن توليد كشورهاي در حال توسعه و بيش از 376 ميليون تن آن توليد كشورهاي توسعه يافته بوده است.ارقام فوق نشاندهنده سهم يك درصدي ايران در توليد لبنيات جهان است.
بر اساس اين گزارش ،ايران در سال جاري ميلادي 7 ميليون و 900 هزار تن شير و محصولات لبني توليد كرده است كه نسبت به سال گذشته 200 هزار تن افزايش نشان مي دهد.همچنين ميزان واردات اين محصولات در سال جاري 582 هزار تن و ميزان صادرات 299 هزار تن تخمين زده شده است.
بر اين اساس، صادرات محصولات لبني ايران 316 هزار تن نسبت به سال 2012 كاهش داشته اما واردات، 181 هزار تن افزايش داشته است. ايران در سال گذشته 401 هزار تن فرآورده لبني از خارج وارد كرده است.
سازمان جهاني خواربار و كشاورزي، پنج توليد كننده بزرگ شير و محصولات لبني در جهان را به ترتيب اتحاديه اروپا با 156، هند با 141، آمريكا با 92، چين با 48 و پاكستان با 39 ميليون تن معرفي كرده است.
براساس اين گزارش، كشورهاي آسيايي و آمريكاي لاتين و كشورهاي جزاير واقع در درياي كارائيب بيشترين افزايش توليد را خواهند داشت.
فائو همچنين پيشبيني كرده است، تجارت جهاني فرآوردههاي لبني با 0.9 درصد كاهش در سال جاري به 53 ميليون تن خواهد رسيد كه اين رقم با ميانگين افزايش 7 درصدي تجارت اين محصول در 4 سال گذشته مقايسه شده است.
سازمان خواربار جهاني اعلام كرده است در سال 2013، آسيا همچنان بازار اصلي براي توليدات لبني خواهد ماند براين اساس حدود 55 درصد واردات دنيا در اين قاره است و به دنبال آن آفريقا 15 درصد واردات محصولات لبني را دارد.
فائو گزارش داده است، در سال 2013 تقاضاي قابل توجهي از كشور چين، جمهوري اسلامي ايران، سنگاپور و پاكستان انتظار ميرود و آسيا، امارات، عربستان سعودي، اندونزي، ژاپن، فيليپين، مالزي، ويتنام و تايلند بعنوان بازارهاي مهم خواهند ماند. اما سطح وارداتشان تغيير محسوسي نخواهد داشت ودر برخي موارد احتمال كاهش هم وجود دارد.
فائو همچنين گزارش داده است: در آفريقا، احتمال كاهش واردات فرآوردههاي لبني به دليل افزايش قيمت جهاني خواهد بود و وارد كنندگان اصلي محصولات لبني مانند كشورهاي نيجريه، ليبي و آفريقاي جنوبي هم از افزايش قيمت جهاني متاثر ميشوند.در آمريكاي لاتين و كشورهاي واقع در جزاير درياي كارائيب هم چند كشور شامل ونزوئلا، كوبا، كلمبيا، برزيل و پرو وارد كننده اصلي شيرخشك خواهند بود.سازمان خواربار جهاني همچنين پيشبيني كرده است، واردات روسيه به دليل تحريك تقاضا براي واردات كره افزايش مييابد.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]