واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: ۴ دليل خشك شدن درياچه اروميه
مدير برنامهريزي و فناوري اطلاعات و بودجه سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني با تشريح ۴ دليل خشك شدن بخش عمدهاي از درياچه اروميه، گفت: درياچه ميانگذر يكي از دلايل اين مسئله است و مجري طرح از سوي رئيس جمهور معرفي خواهد شد.
فارس: راضيه لك در يك نشست خبري در پاسخ به سوالي، با تشريح 4 دليل به عنوان دلايل بحران درياچه اروميه، گفت: ايجاد ميانگذر درياچه اروميه يكي از دلايل خشك شدن آن است كه اين مسئله باعث شده تا آب درياچه در دو طرف ساكن بماند و در نتيجه، رسوبات درياچه صدها برابر افزايش يافته است.
وي ادامه داد: ايجاد سدها و جمع شدن آب پشت اين سدها نيز باعث شده تا آب به اندازه كافي به درياچه اروميه نرسد و علاوه بر اين، مصارف كشاورزي و گرم شدن هوا نيز در خشك شدن درياچه اروميه دخيل بوده است.
لك توضيح داد: ميزان منيزيم موجود در آب درياچه اروميه افزايش و ميزان سديم آن كاهش يافته كه باعث رسوب نمك در اين درياچه شده و اين مسئله يك خطر جدي براي درياچه است.
وي دو راهكار را براي نجات درياچه اروميه پيشنهاد كرد و گفت: نجات درياچه اروميه بايد به صورت بخشبندي شده، صورت گيرد و علاوه بر اين، تا جايي كه امكان دارد بايد نمكهاي درياچه و املاح آن كاهش يابد تا آب موجود در درياچه صرف انحلال نمك نشود.
وي در پاسخ به اين سؤال فارس كه چرا موضوع احياي درياچه اروميه در 100 روز گذشته مورد توجه سازمان زمينشناسي قرار گرفته و چرا در دولت قبل مورد توجه نبوده است نيز، گفت: روشهاي كاري هر دولت و اولويتبنديهاي آن با دولت ديگر متفاوت است و زيرمجموعههاي دولت بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده، عمل ميكنند.
لك تصريح كرد: براي نجات درياچه اروميه 19 طرح در دولت يازدهم مصوب شده و قرار است يك مجري براي اجراي اين طرحها انتخاب شود.
وي با بيان اينكه در دولت جديد نجات درياچه اروميه فقط به عهده يك وزارتخانه نخواهد بود، گفت: معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور قول داده كه بودجه لازم براي نجات درياچه اروميه را تأمين كند.
وي با بيان اينكه علاوه بر مشكلات موجود در درياچه اروميه، يك سري خطرات ديگر نيز در اين منطقه وجود دارد، گفت: بايد شرايط درياچه اروميه بهبود پيدا كند و براي اين كار بايد فعاليتهاي فراتر از شرايط عادي صورت گيرد.
به گفته مدير برنامهريزي سازمان زمين شناسي، درياچه اروميه نيازمند 27 ميليارد مترمكعب آب است كه اگر تأمين نشود، به راحتي نميتوان آن را نجات داد.
لك در ادامه در خصوص بودجه سازمان زمين شناسي در سال 93 نيز با بيان اينكه در بودجه تعيين شده براي اين سازمان در سال 93 ، اجراي برخي طرحها از اولويت خارج شده است، گفت: در لايحه بودجه 93 اجراي يك سري طرحهاي جديد به عنوان اولويت مشخص شده است.
كرهاي، رئيس سازمان زمين شناسي نيز در اين نشست با بيان اينكه دولت براي اجراي طرحهاي با پيشرفت فيزيكي بالاي 80 درصد اولويت قائل شده است، گفت: در اين بخش رشد 120 درصدي بودجه را داشتهايم ولي باز هم اين ميزان بودجه پاسخگوي نياز اكتشاف كشور نيست.
وي با اشاره به اتمام يك ميليارد كيلومتر اكتشاف خطي تا انتهاي دولت يازدهم، گفت: در زمينه مطالعات ساختار عميق پوسته زمين در 5 پروفيل با كشور چين همكاري را شروع كردهايم كه اين كار در دو نقطه آغاز شده و طي سه سال آينده نيز مطالعات اين بخش كامل خواهد شد
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]