واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: افزايش گرايش جوانان به زندگي مجردي نگران كننده است
سرويس سياسي –اجتماعي: رئيس مركز مطالعات و پژوهش هاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان از افزايش گرايش جوانان به زندگي مجردي و دو برابر بودن آمار بيكاري ايران نسبت به آمار جهاني آن خبر داد.
به گزارش خبرنگار ما، محمدتقي حسن زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به كاهش جمعيت جوان كشور، گفت: براساس آخرين سرشماري 23 ميليون و 700 هزار نفر از جمعيت كشور را جوانان بين 15 تا 29 سال تشكيل مي دهند كه اين جمعيت نسبت به سرشماري سال 85 ، 4.5 درصد كاهش يافته و جمعيت آماده به ازدواج كشور ( 25 تا 29 سال) هم در حال افزايش است.
وي چالش هاي اصلي جوانان در دنيا بر اساس مطالعات انجام شده مجامع بين المللي را اشتغال، ازدواج، مشكلات فرهنگي و هويتي، مسكن، اوقات فراغت، معنويت و هويت، توسعه فرهنگ فردي اعلام كرد و افزود: متاسفانه آمار بيكاري ايران نسبت به دنيا دو برابر است و از سويي ديگر وضع اشتغال در كشورمان نامناسب و نگران كننده است كه بايد دستگاه هاي برنامه ريز براي اين دغدغه هاي جوانان راهكارها و راهبردهاي اجرايي را اجرا كنند.
رئيس مركز مطالعات و پژوهش هاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان در ادامه مهمترين علت تاخير در ازدواج را نگرش ناصحيح به اين موضوع دانست و يادآور شد: جوانان بايد به نهاد خانواده برگردند تا هويت آنها در اين نهاد شكل گيرد، بسياري معتقدند كه مشكلات اقتصادي سبب افزايش سن ازدواج شده است اما در تحقيقات انجام شده از سوي مركز، مشكلات فرهنگي و هويتي نقش مهم تري نسبت به مسائل اقتصادي دارند و مراكز مشاوره هم به دليل ارائه راهكارهاي ناكارآمد بسيار كمرنگ هستند.
حسن زاده مسكن و اوقات فراغت را از چالش هاي ديگر حوزه جوانان اعلام و تاكيد كرد: متاسفانه در بحث اوقات فراغت هيچ زمان مشخصي براي جوانان تعيين نشده است.
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان در بخش ديگري از سخنانش،به افزايش بودجه سال آينده اين مركز اشاره كرد و افزود: امسال بودجه مركز سه ميليارد تومان بود كه در بودجه سال آينده به چهار ميليارد تومان رسيده است و اين مبلغ از محل اعتبار دستگاههايي كه در سال 93 مكلف به اختصاص يك تا سه درصد از بودجه خود به امور جوانان شدهاند، تامين خواهد شد.
وي از سوء مديريت ،پراكندگي امور اجرايي، ناكارآمدي نهادهاي فرهنگي و نظام اقتصادي ناكارآمد به عنوان ريشه مشكلات جوانان نام برد و يادآور شد: رفع اين موارد به اصلاح مديريت نيازمند است . امروز در حوزه جوانان خلا برنامه نداريم بلكه دستگاه هاي مسئول بايد اقدامات لازم براي رفع مشكلات جوانان را در دستور كار قرار دهند.
حسن زاده اشاره اي هم به اهداف برنامه ساماندهي جوانان كرد و گفت: توسعه فرهنگ مثبت انديشي، ارتقاي بنيان هاي فرهنگي و كيفيت سبك زندگي، توانمندسازي براي مشاركت همه جانبه، تقويت هويت ديني، شناخت شيوه هاي اطلاع رساني، اشتغال پايدار، توسعه فرهنگ مثبت انديشي، فقر منابع و نبود متخصصان حرفه اي در حوزه پژوهش از مهمترين اهداف برنامه ساماندهي جوانان است.
رئيس مركز مطالعات وتحقيقات راهبردي وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به اين سئوال كه چگونه مي توان با گران بودن مسكن، نبود اشتغال و مشكلات ديگر جوانان را تشويق به ازدواج كرد، افزود: پدر و مادر خانواده مي توانند براي تشويق فرزند خود، اجاره نشين شوند و خانه خود را در اختيار فرزند قرار دهند يا آن كه در موضوع مهريه به جاي افزايش سكه ها، سهم اقتصادي زوجين لحاظ شود.
گرايش جوانان به زندگي مجردي سئوال ديگري بود كه حسن زاده به آن پاسخ داد. وي گفت: نتايج تحقيقات انجام شده نشانگر تمايل مجردها و جوانان به زندگي فردي و مجردي است، البته آمار دقيق اين افراد را نمي توان منتشر كرد.
حسن زاده با بيان اين كه نيازمند يك مركز افكارسنجي هستيم، يادآور شد: در برنامههاي آتي اين مركز ، تشكيل يك مركز افكارسنجي ديده شده است.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]