واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ساخت يك پروتز عصبي توسط محقق ايراني براي مبتلايان به آسيب مغزي
دانشمندان دانشگاه كيس وسترن ريسرو و مركز پزشكي دانشگاه كانزاس موفق به اصلاح عملكرد مغز با استفاده از يك پروتز عصبي در مدل آسيب مغزي موش شدند.
به گزارش خبرگزاري مهر، اين تيم تحقيقاتي اميدوار است در نهايت دستگاهي بسازد كه با سرعت عملكرد مغز را پس از آسيب مغزي در انسانها به حالت اول بازگرداند. درحال حاضر هيچ درماني براي افراد مبتلا به آسيبهاي ضربه اي مغزي (TBI) و يا افرادي كه قرباني سكته مغزي هستند و از ضعف و يا از كارافتادگي رنج مي برند وجود ندارد.
اين پروتز يك رابط مغز- ماشين - مغز است كه در حقيقت يك سيستم حلقه بسته ميكروالكترونيك است. اين دستگاه سيگنالهاي يك بخش از مغز را ضبط كرده و آنها را در زمان واقعي پردازش مي كند و سپس بخش آسيب ديده مغزي را با شبيه سازي به بخش دوم كه ارتباط آن از دست رفته متصل مي كند.
نتايج اين تحقيقات در مجله علمي مقالات آكادمي ملي علوم منتشر شده است.
پدرام محسني استاد مهندسي الكترونيك و علوم رايانه اي در دانشگاه كيس وسترن ريسرو كه اين پروتز مغزي را ساخته است، گفت: اگر از اين دستگاه براي فعاليت اتصال يك بخش از مغز به بخش ديگر استفاده كنيم، آيا امكان وجود دارد كه عملكرد مغزي ناشي از آسيب احيا شود؟ اين پرسش هسته اصلي اين تحقيقات را تشكيل داده است.
وي گفت: ما به اين نتيجه رسيده ايم كه بله اين امكان وجود دارد كه از يك پروتز عصبي حلقه بسته براي تسهيل ترميم يك آسيب مغزي استفاده كنيم.
محققان اين پروتز را در مدل موشي كه داراي آسيب مغزي بود در آزمايشگاه رندولف جي نودو استاد فيزيولوژي ملكولي و ادغامي در دانشگاه كانزاس آزمايش كردند. "نودو" نقشه مغز موش را تهيه كرد و مدل مورد نظر را در بخش قدامي (جلويي) و بخش خلفي (شتي) مغز ساخت كه اندامهاي جلويي موش را كه ارتباط مغزي آنها قطع شده بود ، كنترل كند.
روي سر حيوان نيز يك رابط مغز- ماشين- مغز به عنوان يك ميكروتراشه روي يك برد مداري كوچكتر از يك سكه قرار گرفت كه به ميكروالكترودهاي كاشته شده در دو منطقه مغزي متصل بود.
اين دستگاه سيگنالهايي را كه پتانسيل عمل عصبي ناميده مي شوند و توسط عصبهاي بخش قدامي مغز توليد مي شوند را تقويت مي كند. يك الگوريتم اين سيگنالها را از پارازيتها جدا مي كند. با تشخيص هر ضربه فعاليتي اين ميكروتراشه يك ضربه از جريان الكتريكي را براي تحريك عصبها در بخش خلفي مغز ارسال مي كند و به صورت مصنوعي دو منطقه مغزي را مرتبط مي كند.
دو هفته پس از اين آزمايش موشها تمام عملكردي را كه در نتيجه آسيب ضربه اي مغز از دست داده بودند را بدست آوردند.
محسني اظهار داشت: هنوز بايد به يك پرسش پاسخ داد و اين پرسش اين است كه آيا اين پروتز بايد براي تمام عمل در مغز باقي بماند و يا ما مي توانيم پس از دو يا شش ماه هنگامي كه اتصالهاي جديد در مغز تشكيل شدند آن را خارج كنيم.
كد خبر: 2193461
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۲:۲۴
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]