واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك متخصص پوست و مو:آب سرد و خميردندان، سوختگي را تشديد ميكنند
اگر يكي از اعضاي خانواده شما دچار سوختگي شد براي كاهش التهاب از آب سرد و خمير دندان استفاده نكنيد چرا كه فقط به امكان بروز عفونت دامن ميزنيد.
محمدرضا برزگر،عضو هيئت علمي علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد راهكارهاي برخورد با سوختگي به اين نكته اشاره كرد كه سوختگيها درجههاي مختلف دارند كه در نوع خفيف تنها مقداري قرمزي روي پوست است، سوختگي متوسط همراه با قرمزي و تاول است و سوختگيهاي شديد تا عمق بافت آسيب ايجاد ميكند.
استفاده از خميردندان و آب سرد روي پوست سوخته ممنوع
وي در پاسخ به اينكه برخي افراد در مواجهه با سوختگي از خمير دندان،آب سرد يا سيب زميني خام براي كاهش التهاب سوختگي پوست استفاده ميكنند گفت: متأسفانه تمام اين موارد باورهاي غلطي هستند كه بين برخي افراد وجود دارد.
وي گفت: به محض ريختن آبجوش يا چاي يا در معرض قرار گرفتن جسم داغ با پوست روي آن آب سرد ميريزند غافل از اينكه اين كار نه تنها تأثيري در درمان سوختگي ندارد بلكه بايد بدانيم آب آشاميدني استريل نيست و برخي ميكروبهاي آن در دستگاه گوارش از بين ميرود ولي پوست سوخته اين قابليت را ندارد و ميكروبها روي بخش دچار سوختگي نشسته و موجب بروز عفونت شود.
عضو هيئت علمي علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: پس از سوختگي اولين كاري كه بايد انجام داد اين است كه لباس را از تن فرد بيرون بياوريم چون اين لباس گرما را بيشتر انتقال ميدهد و آسيب را دو چندان ميكند.
برزگر افزود: بهترين كار براي درمان سوختگي در مراحل اوليه خنككردن قسمتي است كه دچار سوختگي شده، توصيه ميكنيم به جاي استفاده از آب و يخ از سرم شست و شوي استريل استفاده شود.
فردي كه دچار سوختگي شده را داخل حوض و استخر نيندازيد
وي با بيان اينكه در گذشته فردي كه دچار سوختگي شده در حوض آب و اكنون در استخر مياندازند افزود: ميكروبهاي بسيار خطرناكي در آب حوض استخر وجود دارد كه نه تنها كمكي به فرد سوخته نميكند بلكه سبب تشديد عفونت نيز ميشود.
عضو مركز تحقيقات پوست علوم پزشكي شهيد بهشتي سومين راهكار را استفاده از مُسكن و كدئينها براي كاهش درد فردي كه دچار سوختگي شده دانست و افزود: پس از طي اين مراحل توصيه ميكنيم تا قسمت سوخته پانسمان شود تا در معرض ميكروب قرار نگيرد.
برزگر در مورد سوختگيهاي عميق گفت: از آنجايي كه در سوختگيهاي عميق احتمال ورم شديد وجود داشته و ممكن است خونرساني به عروق منتقل شود و بافت از بين برود توصيه ميكنيم فرد را سريعاً به مراكز تخصصي سوختگي ارجاع دهند تا با برشهاي خاصي كه روي سوختگي ايجاد ميشود عضو آسيبديده حفظ شود. چرا كه در برخي موارد امكان قطع عضو بر اثر از بين رفتن بافت وجود دارد.
تاول روي سوختگي را نتركانيد
اين متخصص پوست و مو همچنين به افراد توصيه كرد تا در صورت ايجاد تاول روي قسمت سوخته از پاره كردن آن خودداري كرده چرا كه تاول نوعي پوشش مناسب براي جلوگيري از ورود ميكروبها محسوب ميشود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]