واضح آرشیو وب فارسی:مهر: روزي كه سرداران غرب درجه خود را با بسيجي عوض كردند/ وقتي شياكو مطلع الفجر شد
كرمانشاه - خبرگزاري مهر: ارتفاعات گيلان غرب 32 سال پيش شياكو و حاجيان نام داشت اما با رشادت سرداراني مثل غلامعلي پيچك و با ايستادگي مرداني بي ادعا، مطلع الفجر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، بيستم مهر ماه سال 60 مطلع الفجر بود، روزي كه نام ارتفاعات شياكو در گيلان غرب براي هميشه در تاريخ و در ذهن كارشناسان نظامي دنيا ثبت شد.
در روزهايي كه توجه همه به عمليات طريق القدس در جنوب كشور جلب شده بود و وقايع پس از آن مورد تحليل قرار مي گرفت نيروهاي سپاه و ارتش در غرب كشور چشم به ارتفاعاتي دوخته بودند كه در چنگ ديدبان هاي صدام گرفتار شده بود.
در همين رابطه مديركل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس در گفتگو با خبر نگار مهر اظهار داشت: عمليت مطلع الفجر با هدف آزادسازي بلندي هاي غرب كشور و در جبهه مياني صورت گرفت.
17 روز مقاومت و آزاد سازي ارتفاعات گيلان غرب
مراد علي محمدي گفت: سپاه و ارتش به صورت مشترك عمليات گسترده اي را ترتيب دادند و با رمز يا مهدي ادركني بلندي هاي شياكو و برآفتاب آزاد شد. گسترگي عمليات به اندازه اي بود كه تلفات وارد شده به دشمن را مي توان يك خسارت سنگين به ارتش بعث ارزيابي كرد.
محدي گفت: پس از عمليات نيروهاي ما چيزي حدود 17 روز مقاومت كردند و ايستادگي آنها با عث شد كه دشمن به توان نظامي بالاتري متوسل شود و جبهه غرب رتا نيز مثل جنوب تقويت كند. پاتك هاي سنگين عراق از يك سو و نبود حمايت و پشتيباني از نيروهاي ما به دليل فاصله زياد خط مقدم با پشت جبهه باعث شد بار ديگر قسمت هايي از اين ارتفاعت به دست عراقي ها افتاده و نيروهاي خودي مجبور به عقب نشيني شوند.
وي ادامه داد: اما به هر حال با ايستادگي هايي كه انجام گرفت مناطق مهمي مثل دشت گيلان غرب، تنگه حاجيان، روستاهاي گمار، گورسفيد و چوار پاكسازي شد.
محمدي تصريح كرد: علاوه بر پاكسازي اين مناطق چند فروند هواپيما و هلي كوپتر، ادوات سنگين و نيمه سنگين و 14 گردان از نيروهاي دشمن منهدم و 2 هزار و 150 نفر از نيروهاي دشمن هم كشته، زخمي و اسير شد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهيد شاخص اين عمليات سردار متواضع و گمنامي بود كه با رشادت هاي خود در تقويم دفاع مقدس و ايستادگي هاي اين مردم ثبت شد.
غلامعلي پيچك، سرداري كه درجه اش را با يك بسيجي عوض كرد
رئيس اسبق مركز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه پاسدارن در همين رابطه به خبرنگار مهر گفت: عمليات مطلع الفجر از افتخارات مشترك ارتش و سپاه بود و در اوج مظلوميت ارتفاعات گيلان غرب كه به دست دشمن افتاده بود انجام شد.
محمد كرمي راد اظهار داشت: در اين جنگ فرمانده سپاه غرب كشور به شهادت رسيد اما نه با اين عنوان، او به صورت گمنام و با عنوان بسيجي در اين عمليات حاضر شده بود و بدون درجه به درجه اي رفيع نائل شد.
كرمي راد افزود: شهيد غلامعلي پيچك فرمانده محور تنگه كورك معاون عمليات ستاد سپاه منطقه هفت كشور بود و در درگيري هاي مطلع الفجر مخصوصا روزهاي پاياني مقاومت نقش مهم و اثرگذاري ايفا كرد.
وي افزود: او فرمانده اي لايق و متواضع بود كه شهادتش هم بركاتي را در آزاد سازي ارتفاعات شياكو در پي داشت.
فرمانده تيپ 11 اميرالمونين در دوران دفاع مقدس ادامه داد: نقطه هدف عمليات مطلع الفجر آزاد سازي چرميان، پشت پليا، پشت تنگ كورك، شياكو و قاسم آباد بود كه در واقع پل آزاد سازي قصرشيرين و نفت شهر حساب مي شدند.
كرمي راد گفت: اين ارتفاعات براي ماه ها در دست دشمن بود و هرگاه تصميم به آزاد سازي گرفته مي شد عراقي ها به شدت دست به مقابله مي زدند چون اين مناطق براي آنها حياتي به شمار مي آمد.
به هر حال مطلع الفجر ها و رشادت هاي مردان بزرگ در مناطق عملياتي غرب براي هميشه در تار و پود مردم اين ديار تنيده شده است. رشادت هايي كه امروز چندان از آنها و آنگونه كه بايد بهره برده نمي شود تا مبناي فرهنگي عميق براي نسل جديد قرار گيرد.
كد خبر: 2193260
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۰:۰۷
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]