واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
لباس هایی که نباید با مواد سفید کننده شست
استفاده مکرر از ماده سفیدکننده گاهی باعث از بین رفتن لعاب ظرف و زبر شدن آن هم میشود که این خود 2 عارضه دارد؛ اول اینکه باعث میشود این نواحی ظرف زودتر دوباره رنگ بگیرد و ثانیا جرمها و میکروبها در این خلل و فرجها جمع شوند.
پيامبر خدا (ص) فرمود: پسرم حسين در سرزمينى به خاك سپرده مىشود كه به آن كربلا گويند، زمين ممتازى كه همواره گنبد اسلام بوده است، چنانكه خدا ياران مؤمن حضرت نوح را در همانجا از طوفان نجات داد. جام خانواده؛
گاهی ظرفها رنگ غذاها و نوشیدنیها را به خود میگیرند. به طوری که شفاف کردن دوباره آنها فقط با سفیدکننده امکانپذیر میشود. آیا این کار ممکن است سلامت ما را به خطر بیندازد؟ گاهی خانمها برای سفید کردن و شفاف شدن دوباره برخی ظرفها مثل استکان و فنجانهایی که رنگ چای را گرفتهاند، از مواد سفیدکننده استفاده میکنند. این آسانترین کار ممکن است ولی بهترین راهحل نیست. البته شستن ظرفها با سفیدکننده گاهی برای ضدعفونی کردن لازم است ولی برای شفاف کردن ظرف توصیه نمیشود. با این حال اگر اصرار به انجام این کار دارید، باید این ماده را با آب رقیق کنید و حتما هنگام آبکشی، دقت و حوصله بیشتری به خرج دهید تا اثری از آن باقی نماند؛ زیرا در غیر این صورت این ماده شیمیایی وارد بدن میشود و ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. علاوه بر این، استفاده مکرر از ماده سفیدکننده گاهی باعث از بین رفتن لعاب ظرف و زبر شدن آن هم میشود که این خود 2 عارضه دارد؛ اول اینکه باعث میشود این نواحی ظرف زودتر دوباره رنگ بگیرد و ثانیا جرمها و میکروبها در این خلل و فرجها جمع شوند. بهتر این است که نگذاریم ظرفها باقی بماند و شستن آنها را به تاخیر نیندازیم که رنگ نگیرند. اگر ظرفها را مخصوصا با اسکاچ و مایع ظرفشویی با دقت بشوییم، دیگر زرد نخواهند شد که مجبور باشیم برای شفافیت دوباره آنها از سفیدکننده استفاده کنیم که هم برای پوست مضر است و بوی آن برای دستگاه تنفسی زیان دارد و هم اینکه اگر خوب آبکشی نشود، ممکن است زمینهساز بروز مشکلات دیگر شود. نكات مهم در هنگام استفاده از سفیدكنندهها 1 – در هنگام استفاده از سفیدكننده حتما باید از دستكش استفاده نموده و در صورت تماس با چشم و پوست، با آب فراوان شسته و به پزشك مراجعه نمود. 2 – برای البسه پشمی، ریون و چرمی نباید از سفیدكننده استفاده نمود و برای بقیه البسه توجه به لیبل البسه الزامی است و در صورت منع استفاده از تركیبات كلر نباید از سفیدكننده استفاده كرد. 3 – از سفیدكننده نبایستی بر روی سطوح فلزی استفاده نمود. 4 – از مخلوط نمودن سفیدكننده با دیگر مایعات شوینده باید خوداری كرد. همچنین مخلوط كردن سفیدكننده با محلولهای آمونیاك و مایعات اسیدی مانند جرمگیرها باعث آزاد شدن گاز كلر میشود كه خطرناك میباشد. 5 – از سفید كننده باید ترجیحا در فضای باز استفاده كرد و برای استفاده در فضای بسته مانند حمام و دستشوئی، بهتر است پنجرهها و درب را كاملا باز گذاشته و از تهویه مناسب استفاده گردد. 6 – استفاده مستقیم از سفیدكننده روی البسه باعث آسیب رساندن به البسه میشود. بنابراین سفیدكننده باید قبل از مصرف با آب رقیق شود. 7 – پس از استفاده از سفیدكننده برای البسه، باید آنها را كاملا آبكشی نمود. 8 – بهتر است از سفیدكننده در آخرین مرحله شستشو استفاده نمود، زیرا با شسته شدن چرك ها، تماس سفید كننده با لكهها بهتر صورت میگیرد. 9- قدرت لكه بری سفیدكنندهها در طول زمان نگهداری كاهش مییابد، به همین دلیل بهتر است سفیدكننندهها در محل خنك و دور از نور آفتاب نگهداری شوند. حداكثر تاریخ اعتبار سفیدكنندهها برای مصرف، یكسال میباشد و بیش از این زمان، خاصیت لكهبری و ضد عفونیكنندگی آنها كم میشود. 10- سفیدكننده باید دور از دسترس كودكان نگهداری شود و در صورت خورده شدن، پس از نوشیدن شیر به پزشك مراجعه شود. گروه خانواده جام نیوز/ 2006 «برای مشاهده جدیدترین اخبار جذاب و خواندنی کلیک کنید»
۱۳۹۲/۹/۱۹ - ۱۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]