تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بپرهيز از كارى كه موجب عذرخواهى می ‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830910250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يك روان‌شناس: خانواده‌ توانمندي‌هاي كودك معلول را به او يادآوري كنند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك روان‌شناس: خانواده‌ توانمندي‌هاي كودك معلول را به او يادآوري كنند
يك روان‌شناس گفت: آنچه در برخورد با كودكان معلول مهم جلوه مي‌كند اين است كه اعضاي خانواده بايد تلاش كنند به كودك معلول خود بفهمانند و اين ذهنيت را در او ايجاد كنند كه شايد افراد سالم هم توانمندي‌هاي وي را نداشته باشند، پس استعدادهاي خود را دست كم نگيرد و از ظرفيت‌هاي وجودي خود به بهترين شكل استفاده كنند.

"محمدكاظم سلامت" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه زنجان، اظهاركرد: انسان‌ها به لحاظ ويژگي‌هاي جسمي و رواني با همديگر فرق دارند. بدين صورت كه خداوند توانايي‌ها و استعدادهاي مختلفي در وجود انسان‌ها گذاشته است. اين تفاوت‌ها به گونه‌اي است كه به طور مثال در جامعه تعداد كمي از افراد امكان دارد داراي هوش بالا و اكثريت داراي هوش متوسط و عده‌ كمي نيز داراي هوش پايين باشند. در ساير توانايي‌ها، نظير توانايي حركتي، توانايي زباني، توانايي بينايي نيز اين تفاوت‌ها ديده مي‌شود.

وي افزد: بالطبع آن‌هايي كه داراي استعداد يا توانايي پاييني در يك خصوصيت هستند شايد نتوانند خود را با شرايط زندگي سازگار كنند و در آن جنبه خاص نياز به كمك ديگران داشته باشند كه به اين افراد معلول گفته مي‌شود. پس به زبان علمي و در يك تعريف جامع، معلول فردي است كه سلامت جسمي يا رواني او به طور دايم يا موقت به ‏دليل ضايعات فيزيكي، فيزيولوژيكي و يا رواني ناشي از بيماري، حادثه و يا مادرزادي ‏صدمه ديده باشد و توانايي انجام كارهاي روزمره و فعاليت‏هاي شغلي و اجتماعي خود را از دست داده و در نتيجه قادر نباشد مستقلاً و بدون استفاده از وسايل كمكي و يا مراقبت‏هاي‏ خاص به زندگي عادي خود ادامه دهد.

اين مدرس دانشگاه خاطرنشان كرد: از سوي ديگر انسان موجودي اجتماعي است كه براي ادامه حيات و تأمين نيازهاي اوليه خود نيازمند برقراري ارتباط متقابل با ديگران براي رفع نيازهاي اوليه خود نظير تامين لباس، غذا، خواب، مسكن و غيره است. در كنار آن نيازهاي ديگري هم دارد كه نقش مهمي در زندگي او ايفا مي‌كنند مثل نياز به محبت كردن، محبت ديدن، مصاحبت با ديگران و غيره. بديهي است تامين اين نيازها منجر به تأمين بهداشت رواني افراد خواهد شد، اما متاسفانه درصدي از افراد جامعه كه در اثر عوامل گوناگون ارثي يا محيطي به معلوليت و ناتواني گرفتار مي‌شوند در تامين اين نيازها با مشكل روبه‌رو مي‌شود، به همين دليل سلامت رواني آن‌ها به خطر مي‌افتد.

وي اظهار كرد: وقتي صحبت از يك كودك معلول و نحوه برخورد والدين با او پيش مي‌آيد بحث مشكل‌تر مي‌گردد و امكان دارد وضع بدتر شود. به اين دليل كه والديني كه در انتظار به دنيا آمدن كودك خود هستند در حالتي از انتظار و آرزوهاي بلندپروازانه به سر مي‌برند و نه تنها انتظار يك كودك طبيعي را دارند، بلكه انتظار آن‌ها به دنيا آمدن يك كودك بي‌نظير است. ورود هر كودك معلولي كه اين انتظارات و آرزوها را خدشه دار كند موجب شوكي مي‌شود كه آنرا "شوك اوليه" مي‌نامند.

سلامت ادامه داد: در كنار آن والدين با وضعيت پيش آمده اقدام به پيش‌بيني ذهني آينده كودك با اين معلوليت خواهند كرد كه دومين بحران يعني "بحران ارزشي" را ايجاد خواهد كرد؛ به اين صورت كه آن‌ها پيش‌بيني خواهند كرد كه كودك آنان يك فرد تحصيل كرده و سالم و يا موفق نخواهد شد. اين پيش‌بيني و قضاوت ممكن است براي والدين به شدت دردناك باشد. پس ترس از ننگ اجتماعي، احساس گناه و شكست ناشي از داشتن كودك معلول ممكن است به بحران ارزشي در والدين دامن بزند.

وي خاطرنشان كرد: با در نظر گرفتن اتفاقات فوق والدين كودك معلول امكان دارد با فهميدن معلوليت كودك خود به اشكال مختلف واكنش نشان دهند مثل احساس گناه، انكار، احساسات متضاد، ناكامي، اندوه، تنهايي، از دست دادن اميد به زندگي، حمايت افراطي و فرافكني كه همه اين واكنش‌ها مي‌تواند تاثيرات مخربي هم بر زندگي خانوادگي خودشان و هم بر روحيه و شخصيت كودك معلول به دنبال داشته باشد.

اين روان‌شناس اظهار كرد: بايد تلاش كنيم به خانواده‌هاي معلولان بقبولانيم كه مي‌توان با ديدگاه مثبت در خانواده، ناتواني و نقص عضو را از ذهن پاك كرد و به ساير توانمندي‌هاي معلول پرداخت. خانواده مي‌تواند با قبول واقعيت‌ها فرد را با همان نقص عضو، به شخصي توانا در جامعه تبديل كنند؛ چرا كه زندگي معلول نبايد تحت‌ الشعاع معلوليت وي قرار گيرد. به عنوان مثال اعضاي خانواده نبايد معلوليت فرد معلول را در خانواده خود ننگ بدانند و بر همين اساس كمتر با ساير افراد جامعه معاشرت كنند؛ چرا كه اين خود ما هستيم كه به افراد اجازه مي‌دهيم با چشم ديگري به معلولان بنگرند و كودك معلول ما را موجودي ناقص تصور كنند.

وي تصريح كرد: پس ديدگاه و برداشتي كه خانواده و جامعه نسبت به معلوليت دارد اعم از توانمندي، نقص، تحقير، ترحم و غيره، بسيار مهم است؛ چرا كه اين ديدگاه و ذهنيت خانواده است كه باعث مي‌شود كه معلول با آن ديدگاه رشد كند و شكوفا شود يا برعكس عزلت و تنهايي را براي خود برگزيند و به فردي بي‌مصرف و سربار تبديل شود. تصور نقص عضو داشتن با تصور معلوليت داشتن بسيار متفاوت است، گاهي فرد از نظر جسمي سالم است و حتي داراي تحصيلات عاليه نيز هستند، ولي نتوانسته در جامعه جايگاه خود را پيدا كند و بالعكس ممكن است شخص دچار نقص عضو باشد ولي آن‌چنان توانسته از توانمندي‌هاي خود استفاده كند كه همه را به حيرت و به تشويق وا داشته است.

سلامت عنوان كرد: با قبول مطالب فوق به نظر مي‌رسد آنچه در برخورد با كودكان معلول مهم جلوه مي‌كند اين است كه اعضاي خانواده بايد تلاش كنند به كودك معلول خود بفهمانند و اين ذهنيت را در او ايجاد كنند كه شايد افراد سالم هم توانمندي‌هاي وي را نداشته باشند. پس استعدادهاي خود را دست كم نگيرد و از ظرفيت‌هاي وجودي خود به بهترين شكل استفاده كنند. لازمه ايجاد اين ذهنيت آن است كه اوليا بايد سعي كنند كه به جاي معلول فكر نكنند و يا تصميم نگيرند و اهداف خود را به آن‌ها تزريق نكنند، بلكه بايد توجه داشته باشند كه تا حد امكان وظايف شخصي معلول را به خود او بسپارند؛ چرا كه با آموزش ماهيگيري مي‌توان به خودكفايي فرد كمك كرد نه با گرفتن ماهي براي او، پس نتيجه مي‌گيريم افراد معلول در كنار محدوديت‌هاي خود از توانمندي‌هايي نيز برخوردارند كه در صورت ايجاد بستر مناسب مي‌توانند منشا خلاقيت‌ها و ابداع‌هاي بزرگي باشند.

وي يادآور شد: اما در كنار برخورد سازنده خانواده با كودك معلول بايد به نقش سازنده ساير افراد جامعه نيز در شكل‌گيري شخصيت سالم كودكان معلول اشاره كرد. به اين صورت كه بايد آموزش‌هاي صحيح برخورد با كودكان معلول از طريق رسانه‌هاي جمعي به همه اقشار جامعه داده شود و در اين زمينه فرهنگ‌سازي مناسب صورت پذيرد تا بسترهاي اجتماعي شكوفايي استعدادهاي معلولان نيز فراهم شود.

اين مدرس دانشگاه تاكيد كرد: نقش دولت‌مردان را نيز در ساختن بستر زيستي مناسب زندگي معلولان نمي‌توان انكار كرد. طبق آمارهاي رسمي كشور حدود ۱۰درصد از كل جمعيت كشورمان را معلولان تشكيل مي‌دهند كه دچار معلوليت‌هاي متفاوتي هستند، بنابراين بايد تلاش شود شرايط مناسب فضاي شهري را براي راحتي آنان فراهم كنيم.

وي اعلام كرد: معلولان نابينا، ناشنوا، افراد ناتوان جسمي و معلولان ضايعه نخاعي هر كدام داري ويژگي‌هاي خاص و محدوديت‌هايي هستند كه در مجموع بنابر شرايط جسمي كه دارند بايد شرايط زندگي و زيست شهري را براي آن‌ها مهيا ساخت كه اگر اين امر توسط متوليان جامعه اتفاق نيفتد هر چقدر هم والدين و خانواده با كودك معلول برخورد مناسبي داشته باشند و استعدادهايش را خوب و شخصيتش را سالم پرورش داده باشند با ورود فرد به اجتماع و برخورد با مشكلات زيستي در اجتماع با مشكل برخورد نخواهند كرد.

انتهاي پيام

سه شنبه 19 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن