واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اميرينيا مطرح كردضرورت توجه ويژه به فناوريهاي نرم در كشور
رئيس مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري با اشاره به ضرورت توجه ويژه به فناوريهاي نرم در كشور، گفت: رويكرد دولت اين است كه با شرايطي به كشورهاي بزرگ اجازه دهيم تا براي توسعه فناوري وارد ايران شوند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، اميرينيا رئيس مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري در كنفرانس مديريت و فناوري در جزيره كيش، گفت: تفكر اقتصاد دانشبنيان در كشورهاي پيشرفته امروز تبديل به يك باور شده است و تجربههاي آنها بايد در كشور ما نيز پيگيري شود.
وي افزود: R&D در كره بيش از 4 درصد شده است و در حال حاضر فناوريهاي آينده را تأسيس ميكنند.
وي ادامه داد: در حال حاضر نزديك به 75 درصد اقتصاد دنيا از فناوري است و تا سال 2030 اين ميزان به 90 درصد ميرسد و اين امور جز با حضور بنگاههاي بزرگ محقق نميشود.
وي افزود: بنگاههاي بزرگي مانند تويوتا در دنيا وجود دارند كه در سال 2011، 9.9 ميليارد دلار R&D داشته است.
اميرينيا گفت: ما نيز بنگاههاي بزرگي در كشور داريم ولي تفكر پايهاي آنها بر اساس پيرو بودن است تا پيشرو بودن.
وي افزود: در حال حاضر در بخش نانوفناوري حتي دانشآموزان كشور نيز با اين علم آشنا هستند به طوري كه امسال 20 هزار نفر در المپياد نانو شركت كردند.
وي گفت: در شركتي در كشور بيش از 11 محصول هايپك توليد ميشود كه هر گرم آن بيش از يك ميليون دلار است يعني ارزش افزوده هايپك بسيار بالاست ولي بايد بنگاههاي بزرگ به اين فناوريها توجه كنند.
اميرينيا بازار داخلي را يك سرمايه بزرگ دانست و گفت: براي ايجاد بنگاههاي بزرگ بايد از بازار داخل آغاز كنيم، اگر در گذشته برخي به دنبال منافع سياسي ما بودهاند امروز به دنبال بازارهاي ما هستند.
وي افزود: ما مردمي با سليقه انتخاب بالا هستيم ولي اين باور را داريم كه محصولات خارجي بهتر از محصولات داخلي است و بايد اين باور را تغيير دهيم.
اميرينيا گفت: يكي از رويكردهاي امروز دولت اين است كه به شركتهاي بزرگ با شرايطي اجازه بدهيم تا وارد كشور شوند كه در كشور فناوريهاي مرتبط را توسعه دهند.
وي گفت: بنگاههاي بزرگ موجود در كشور بايد با اين حوزه بيشتر آشنا شوند و بدانند اگر خواستار توسعه پايدار هستند بايد به علم و فناوري توجه ويژه داشته باشند.
وي اضافه كرد: همچنين نهادينهسازي فناوري و توسعه آن در كشورها را نيز بايد پايهگذاري كنيم زيرا كليديترين عنصر فناوري پيشرفته نيروي انساني جوان و خلاق است.
اميرينيا گفت: تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه نيز بسيار مهم است ولي با وفاقي در دولت جديد ميبينيم اين مشكلات قابل حل است.
وي با اشاره به اهميت تجاريسازي در كشور، گفت: حتي دانش و ادبيات تجاريسازي نيز مغفول بوده است.
وي گفت: توجه ويژه به فناوريهاي نرم نيز در كشور ما مورد غفلت بوده است كه بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]