واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: وزير مشاور در امور زنان جمهوري عراق؛ زنان ايراني در دنيا نقش آفرين هستند
ابتهال گاصد الزيدي گفت: زن ايراني، در ايران و دنيا نقش و جايگاه خودش را پيدا كرده است.
وزير مشاور در امور زنان عراق با اذعان بر اينكه زن ايراني در دنيا نقش و جايگاه خود را پيدا كرده، انتقال تجربيات كشورمان در زمينه قوانين مربوط به زنان را خواستارشد.
به گزارش برنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني معاونت امور زنان و خانواده،«ˈابتهال گاصد الزيدي»ˈ در ديدار با معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده و سفير ايران در عراق كه در مجموعه فرهنگي سعد آباد برگزار شد، به شرايط حاكم بر عراق و افزايش آمار زنان سرپرست خانوار به دليل جنگ و مشكلات امنيتي و متوقف ماندن برنامههاي حمايتي و آموزشي و بهداشتي در سطح ملي اشاره كرد.
وي افزود: در حال حاضر با تغيير حاكمان عراق يك نهضت براي حضور زنان در عرصه هاي مختلف سياسي از جمله پارلمان، ادارات كل و دانشگاه هاي عراق به وجود آمده است.
گاصد الزيدي با اذعان به اينكه زن ايراني، در ايران و دنيا نقش و جايگاه خودش را پيدا كرده، خواستار انتقال تجربيات و برنامه ها و مدل هاي ارائه شده در ايران به ويژه در زمينه قانونگذاري و قوانين مربوط به زنان شد.
وي برنامه هاي در دست اقدام دولت عراق در مورد ارتقاء نقش و جايگاه اجتماعي زنان ، آموزش هاي فني، حرفه اي و پژوهشي و ايجاد اولين دانشكده پژوهشي زنان در دانشگاه بغداد را برشمرد.
وزير مشاور در امور زنان جمهوري عراق تصريح كرد: حدود يك ميليون نفر از زناني كه همسرانشان فوت كرده به جز زنان مطلقه در عراق وجود دارد كه دولت فعلي با اعطاي وام هاي دراز مدت در قالب انجام پروژه هاي كوتاه مدت ايجاد اشتغال و واگذاري آپارتمانهاي مسكوني ، اقداماتي جهت ساماندهي آنان انجام داده است.
وي همچنين پيشنهاد افتتاح يك اتحاديه اقتصادي زنان براي برقراري روابط اقتصادي بين زنان منطقه را ارائه كرد.
معاون رئيس جمهور نيز با اشاره به پيشينه تأسيس و تشكيل هسته اوليه كميسيون هاي امور بانوان در ايران، روند ارتقاء جايگاه سازماني زنان را در دولت هاي مختلف تشريح كرد.
مولاوردي با اشاره به تجارب كشورمان در زمينه حمايت از زنان سرپرست خانوار، نياز اين زنان را توانمند سازي عنوان كرد و افزود: پس از انتخابات اخير ايران با محوريت شعار اعتدال، تغيير رويكرد در حوزه زنان و خانواده ضروري است.
وي با اشاره به وجود مركز مطالعات و تحقيقات زنان در دانشگاه تهران، مركز تحقيقات زنان و خانواده در قم و ساير مراكز مطالعاتي و تحقيقاتي از نقش مؤثر همراهي و همفكري مراجع عظام در پيشبرد اهداف و برنامه هاي حوزه زنان و خانواده را مورد تاكيد قرار داد.
وي با اشاره به اينكه قوانين ما ريشه در فقه شيعه دارد خواستار انتقال تجربيات و برنامه هاي كشور عراق در خصوص سهميه بندي جنسيتي و حضور موفق زنان در مجلس عراق از سال 2005 ميلادي شد كه به 26 درصد رسيده است.
معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده با استقبال از پيشنهادات ارائه شده و اعلام آمادگي براي گسترش روابط و تبادل تجارب و اطلاعات، خواهان تهيه يك پيش نويس تفاهم نامه همكاري دو جانبه به منظور افزايش و تسهيل ارتباطات و همكاري هاي آتي شد.
در پايان اين نشست با توجه به تصويب قانون جديد كشور عراق در خصوص رفع مشكلات متعدد زنان ايراني كه با اتباع عراقي ازدواج كرده اند، مقرر شد، اسامي اين زنان براي رفع مشكلات قانوني به كشور عراق اعلام شود.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]