واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس عنوان شدآزادي معتادان از اسارت اعتياد با پيوستن به گروههاي همتا
مسئول اعتياد اداره كل بهزيستي استان قزوين با بيان اينكه بيشترين نقش بهبودي كامل معتادان از اسارت اعتياد در گرو شركت آنان در جلسات گروههاي همتاست گفت: معتادان ميتوانند با تحقق اين مهم از اين اسارت به راحتي آزاد شوند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، اعتياد به مواد مخدر زمينهساز سقوط بسيارى از ارزشهاي فرهنگى و اخلاقى است و عوارض ناشى از آن به شدت سلامت فرد و جامعه را به چالش مياندازد.
به همين دليل يكى از مهمترين مشكلات اجتماعي، اقتصادى و بهداشتى جامعه است كه همواره براي كنترل و انهدام آن برنامههاي مختلفي اجرا ميشود كه اكنون تشكيل مراكز ترك اعتياد وابسته به بهزيستي كشور يكي از برنامههاي انجام شده در راستاي كنترل اين معضل اجتماعي است.
با توجه به آمارها تعداد مراجعان معتاد به اين مراكز براي ترك اعتياد بيشتر شده است و خوشبختانه آمار قابل توجهي از آنان موفق به گذراندن دوره سمزدايي ميشوند كه اين آمار در استان قزوين 70 درصد از كل مراجعان به اين مركز است.
متاسفانه اين معتادان كه موفق به گذراندن دوره سمزدايي در مراكز ترك اعتياد شدند بعد از بازگشت به جامعه به مرور زمان دوباره به مصرف مواد مخدر روي ميآورند.
در اين راستا با مسئول دفتر اعتياد اداره كل بهزيستي استان قزوين پيرامون عوامل موثر بازگشت مجدد معتادان به مواد مخدر بعد از گذراندن موفق دوره سمزدايي در مراكز ترك اعتياد و همچنين آگاه شدن از خدمات اين مراكز به گفتوگو نشستيم كه حاصل آن از نظرتان ميگذرد.
چه تعداد كمپ ترك اعتياد در استان قزوين وجود دارد؟
14 كمپ مجوزدار در استان قزوين وجود دارد كه پروانه فعاليت دريافت كردند.
چند درصد معتادان در اين كمپها موفق به گذراندن دوره درمان سمزدايي ميشوند؟
بيش از 70 درصد معتادان در مراكز ترك اعتياد موفق به گذراندن درمان اعتياد ميشوند ولي متأسفانه اين آمار در سه ماه نخست بعد از درمان ريزش ميكند و كاهش اين آمار به تدريج ادامه مييابد ولي برخي افراد موفق ميشوند كه از معضل اعتياد نجات يابند و با تحقق اين مهم تولد دوبارهاي را براي شروع زندگي آغاز كنند.
ميانگين موفقيت معتادان قزويني در مراكز ترك اعتياد چند درصد است؟
ميانگين موفقيت معتادان در مراكز ترك اعتياد 5 درصد است و اين به معني اين است كه اين افراد موفق به 5 سال پاكي شدند و از مصرف هرگونه موادي كه حالت جسمي و ذهني انسان را دگرگون ميكند، پرهيز كردند.
پس 85 درصد اين افراد دوباره به دنياي اعتياد باز ميگردند؟
بله. متاسفانه همين طور است.
بر اين اساس مراكز ترك اعتياد در جلوگيري از اين معضل چندان مفيد نيستند؟
خير. اين نظريه درستي نيست، چراكه اگر يك نفر معتاد به مواد مخدر با مراجعه به مراكز ترك اعتياد موفق به ترك آن شود و به زندگي عادي بازگردد، تحقق اين مهم براي ما مطلوب است.
چگونه ميتوان از بازگشت يك معتاد بعد از ترك جلوگيري كرد؟
بايد علتهاي بازگشت به مصرف مواد مخدر در هر شخص را بررسي و با رفع آن از بازگشت آنان به اين مواد جلوگيري كرد.
به نظر شما مهمترين بازگشت معتادان به مصرف مواد مخدر بعد از سمزدايي چيست؟
به نظر بنده برطرف نكردن علت اوليه گرايش آنان به اعتياد مهمترين بازگشت معتادان بهبوديافته بعد از سمزدايي به مصرف مواد مخدر است.
متاسفانه برخي از معتادان به دليل مشكلات شخصي، فردي و رواني به مصرف مواد مخدر گرايش پيدا كردند كه با گذراندن موفق دوره درمان در كمپها به دليل برطرف نكردن اين مشكلات به مصرف اين مواد باز ميگردند.
به عنوان مثال فردي دچار افسردگي روحي شده و براي برطرف كردن مشكل خود به مصرف مواد مخدر گرايش پيدا كرده كه بعد از چند سال با تصميم به ترك آن در كمپ موفق به دوره سمزدايي ترك اعتياد ميشود ولي اين معتاد بهبوديافته به دليل مواجه شدن مجدد با افسردگي دوباره به مصرف اين مواد باز ميگردد تا مشكل خود را برطرف كند.
به نظر شما مصرف موادمخدر درمان مشكلات روحي است؟
خير، اين افراد بايد دلايل مشكلات شخصي، فردي و رواني از جمله افسردگي خود را با روشها و كاربردهاي منطقي برطرف كنند و مصرف مواد مخدر به هيچ عنوان درمان اين مشكلات آنان نيست.
خدمات ادامه ترك اعتياد بعد از سمزدايي در جامعه قابل دسترس معتادان است؟
خدمات بعد از سمزدايي معتادان در مراكز ترك اعتياد به راحتي قابل دسترس آنان است كه با استفاده از اين خدمات ميتوانند به مصرف مواد مخدر باز نگردند.
وجود مراكز مشاوره خصوصي و دولتي از جمله خدمات مفيد در ادامه ترك معتادان از اعتياد است و آنان ميتوانند با پرداخت هزينهاي در مراكز مشاوره خصوصي مشاورههاي خوبي را براي ادامه ترك اعتياد دريافت كنند.
معتادان بهبوديافتهاي كه توان پرداخت اين مشاورهها را ندارد، چه كار بايد كنند؟
افرادي كه توان پرداخت حق مشاوره در اين مراكز را ندارند ميتوانند به مراكز مشاوره دولتي مراجعه و با پرداخت هزينه ويزيت به مبلغ دو هزار تومان مشاورههاي خوب و حتي داروهايي با هزينه كم دريافت كنند.
به جز مراكز مشاوره خدمات ديگري بعد از ترك اعتياد در دسترس آنان است؟
بله. پيگيري جلسات در گروهاي همتا كه همان گروهاي معتادان گمنام است، از ديگر خدمات قابل دسترس معتادان بهبوديافته در ادامه ترك اعتياد است.
-----------------------
گفتوگو از زهرا محبي
-----------------------
انتهاي پيام/77009/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]