واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران:در صورت لزوم توافقنامه كوتاه مدت را تمديد ميكنيم
سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران با تأكيد بر نقد حقوقي توافقنامه هستهاي ايران و گروه ۱+۵ از تمديد دوباره توافقنامه كوتاهمدت در صورت لزوم خبر داد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، كمالوندي با اشاره به برنامههاي شاد بزرگداشت روز دانشجو گفت: 40 سال پيش تصميم اشتباهي گرفتم و دانشگاه تهران را در حالي كه در دانشگاه شهيد بهشتي هم پذيرفته شده بودم براي تحصيل انتخاب كردم الان احساس ميكنم كه ضرر كردهام چرا كه ظرفيتهاي هنريام شكوفا نشد.
وي افزود: 40 سال پيش آرزوي چنين روزي را داشتيم كه جوانمان شاد باشند و كشوري داشته باشيم كه بر جهان تأثير مثبتي بگذارد.
كمالوندي اظهار داشت: چالشي كه در حال حاضر با آن روبهرو هستيم چالش اقتدار است چالش اقتدار يعني وقتي كشوري قدرت پيدا ميكند بايد منتظر مشكلات و عواقب بعدي آن هم باشد.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران افزود: بعد از فروپاشي يكي از نظام دو قطبي در جهان قطب باقيمانده تلاش كرد تا خلاء ايجاد شده را پر كند هرچند موفق نشد.
وي اظهار داشت: اگر روندها قابل پيشبيني نباشد ناچاريم سناريوهاي مختلف براي شرايط متفاوت بنويسم كشوري موفق است كه قابليت انعطاف داشته باشد.
كمالوند گفت: ويژگي بحران كنوني غلبه مفاهيم امنيتي بر ساير مفاهيم است چراكه وقتي در تاريكي هستي بايد نگران امنيت باشي.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران اظهار داشت: كاري كه در ژنو انجام ميشود حقوقي است و اگر انتقادي وجود دارد بايد با عينك حقوقي باشد و مباحث را در اين قالب مطرح كرد.
وي ادامه داد: در مورد متن توافقنامه ژنو بايد بگويم كه اين توافقنامه نظرات دو طرف را تأمين ميكند و به لحاظ حقوقي قابل استناد است.
كمالوند افزود: ما اين توافقنامه را داوطلبانه پذيرفتيم و اگر طرف مقابل به تعهداتش پايبند نباشد مسير توافقنامه از سوي ما نيز قابل برگشت است.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران گفت: اين توافقنامه به دو بخش كوتاهمدت و بلندمدت تقسيم ميشود كه گام اول كه همان دوره كوتاهمدت است و در گام نهايي همه چيز ديده شده است.
وي بيان داشت: قرار بر اين است تا همه برنامههاي انرژي اتمي شكل عادي به خود گرفته و پيشرفت روبه جلويي داشته باشيم.
كمالوندي ادامه داد: سعي كردهايم تا پيشرفت زيادي كه در ساخت سانتريفيوژهاي نسل جديد پيدا كرديم را تبليغاتي نكنيم اما بايد گفت با ظرفيت بالايي در حال توليد نسل جديد سانتريفيوژها هستيم.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران اظهار داشت: آن چيزي كه در برنامه وجود دارد اين است كه در دراز مدت صنعت را به تجارت تبديل كنيم و آن را به بخش خصوصي بسپاريم. بنابراين نميتوانيم همزمان با دنيا درگيري شويم و در عين حال پيشرفت هم داشته باشيم.
وي گفت: برخلاف آنچه بعضيها مطرح ميكنند برنامه ما در حوزهاي متوقف نشده است و تنها محدوديت در حوزه توليد سوخت 20 درصد به صورت موقت و كوتاهمدت است و اين مسئله به معناي واگذاري حقوق ايران نيست.
كمالوندي اظهار داشت: توافقي كه اسمش برنامه اقدام مشترك است پيشبيني ميكند كه در دورهاي 6 ماهه دو طرف كارهاي انجام دهند كه اعتماد يكديگر را جلب كنند البته بايد گفت كه شايد ناچار به تكرار اين دوره كوتاهمدت باشيم.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران ادامه داد: ساخت بمب اتمي اهانت به جمهوري اسلامي ايران است چرا كه اگر ايران ميخواست سلاح هستهاي توليد كند پيش از اين انجام ميداد. در حال حاضر وضعيت توقف غنيسازي 20 درصد به گونهاي است كه بعد از اين 6 ماه ميتوانيم توليد را به وضعيت قبل برگردانيم.
وي اذعان داشت: ژاپن كه مشكلات سياسي ما را ندارد 5 سال طول كشيد تا گواهي عدم انحراف بگيرد.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران افزود: ما به سطحي رسيدهايم كه نياز است يكسري نگرانيها را برطرف كنيم.
كمالوندي تصريح كرد: ما جزو 15 كشوري هستيم كه نيروگاه اتمي داريم بنابراين بايد نگرانيهاي جوامع بينالمللي را برطرف كنيم.
وي خاطرنشان كرد: كسي از بين دانشجويان انرژي هستهاي اخراج نشده و در آينده از جمعيت تحصيلكرده در اين زمينه استفاده خواهيم كرد اين حرف شعاري نيست و پشتوانه دارد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]