واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برگزاري همايش نقش لينوكس در كسب و كار در كرج/ برنامه نويسان به حلقه اجتماعات كاربري در حوزه نرم افزاري بپيوندند
كرج - خبرگزاري مهر: رئيس مركز ملي توسعه و بكارگيري نرم افزارهاي بومي گفت: علاقمنداني كه توانايي نوشتن برنامه را دارند بايد به حلقه اجتماعات كاربري براي بهبود چرخه نرم افزاري در كشور بپيوندند.
به گزارش خبرنگار مهر، همايش "نقش سيستم عامل لينوكس و نرم افزارهاي متن باز در پرورش كسب و كارهاي جديد" پيش از ظهر دوشنبه با حضور امير حسين بروجرديان رئيس مركز ملي توسعه و بكارگيري نرم افزارهاي بومي و آزاد، محمد خوانساري عضو هيئت علمي دانشگاه تهران و رئيس مركز تحقيقات مخابرات ايران، جلال حاجي غلامعلي مشاور ارشد پروژه هاي سيستم عامل بومي زمين و جمع كثيري از دانشجويان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامي واحد كرج برگزار شد.
اين همايش با هدف معرفي جامعه متن باز و سيستم عامل لينوكس، شناخت ظرفيت هاي نرم افزاري متن باز و سيستم عامل لينوكس، لزوم مهاجرت به نرم افزارهاي متن باز، آشنايي جامعه دانشگاهي با پروژه هاي ملي متن باز و كسب كارهاي نوپا برگزار شد و پس از آن كارگاه هاي تخصصي از جمله SCRUM، PYTHON، نصب و راه اندازي XAMIN، نصب و راه اندازي دبيان و GIT براي دانشجويان علاقمند برپا شد.
چالش ها و شاخص هاي موفقيت نرم افزارهاي متن باز
رئيس مركز تحقيقات مخابرات ايران در اين همايش به چالش شاخص هاي موفقيت نرم افزارهاي متن باز پرداخت و گفت: بهبود خلاقيت از طريق اشتراك دانش، انتقال فناوري و دانش توليد نرم افزار، دستيابي به كيفيت و قابليت اطمينان بيشتر، كاهش هزينه هاي توليد نرم افزار، امنيت بالا و پشتيباني بهتر از اثرات نرم افزارهاي متن باز در توسعه صنعت به شمار مي روند.
محمد خوانساري ادامه داد: همچنين ميزان استفاده، تداوم حيات، كاربردي بودن نرم افزارها در جامعه و .. از جمله شاخص هاي موفقيت در نرم افزارهاي متن هستند.
وي به چالش هاي پيش رو در اين حوزه به صورت گزينه اي اشاره كرد و اعلام كرد: كار تيمي، حقوق مولف، ضعف دانش، بي توجهي بازار، مهاجرت، معيشت و تعاملات بين المللي از جمله اين چالش ها در كشور در خصوص نرم افزارهاي متن باز است.
رئيس مركز تحقيقات مخابرات ايران در پايان با بيان اينكه بهره گيري از رويكرد متن باز ابزار مناسبي براي توسعه فناوري اطلاعات در كشورهاي در حال توسعه است، اظهار داشت: لازم است شاخص هاي موفقيت و يا شكست در اين زمينه شناسايي شده و چالش هاي مورد توجه قرار گيرد.
حمايت دولت از توليد نرم افزارهاي بومي در كشور
همچنين در ادامه اين همايش اميرحسين بروجرديان رئيس مركز ملي توسعه و بكارگيري نرم افزارهاي بومي در سخنان خود به موضوع دولت و نرم افزارهاي بومي و آزاد پرداخت و بهره وري حداكثري از منابع و توان كشور در توليد و بكارگيري نرم افزارها، ارتقا سطح امنيت در زيرساخت هاي نرم افزاري كشور و .... را از جمله مهمترين چشم اندازهاي مركز ملي توسعه برشمرد.
وي ادامه داد: حمايت از پژوهش، توليد و بكارگيري نرم افزارهاي بومي در كشور مصوبه دولت در ابتداي سال جاري بوده است و در آن مصوبه وزارت علوم، وزارت ارتباطات و معاونت علمي فناوري رئيس جمهوري موظف به حمايت و همكاري شده اند.
بروجرديان انجام كليه مراحل تويد اعم از طراحي، توليد، پشتيباني، پياده سازي، به روز رساني و ... توسط اشخاص حقيقي و حقوقي و موجود بودن منبع نرم افزار در داخل كشور را به عنوان تعريفي جامع از نرم افزار بومي توصيف كرد و اظهار داشت: در برنامه ريزي هاي انجام شده براي ساماندهي و بهبود وضعيت نرم افزارها در كشور بايد از متن بسته وابسته به متن باز مستقل از بسته در برسيم.
مركز ملي توسعه و بكارگيري نرم افزارهاي بومي در پايان گفت: علاقمنداني كه توانايي نوشتن برنامه را دارند بايد به حلقه اجتماعات كاربري براي بهبود چرخه نرم افزاري در كشور بپيوندند.
در پايان اين همايش نيز جلال حاجي غلامعلي مشاور ارشد پروژه سيستم عامل بومي زمين به ارائه مباحت تخصصي در حوزه نرم افزار لينوكس با عنوان " لينوكس در همه وقت و همه جا" براي دانشجويان پرداخت.
كد خبر: 2191989
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۸ - ۱۵:۳۳
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]