واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشكل مشترك احمدينژاد و روحاني با مجلس
احضار مكرر وزيران به مجلس طبق ماده 208 آيين نامه داخلي مجلس مساله اي بود كه محمود احمدينژاد بارها به آن اعتراض كرد.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس به نقل از مجله مهر، احضار مكرر وزيران به مجلس طبق ماده 208 آيين نامه داخلي مجلس مساله اي بود كه محمود احمدي نژاد بارها به آن اعتراض كرده است. وزيران دولت روحاني از جمله ظريف در همين سه ماه بارها به مجلس احضار شده اند اما هنوز گلايه اي از طرف دولت شنيده نشده است.
اواسط دولت دهم، محمود احمدي نژاد در جريان يكي از سخنراني هايش گفته بود كه با اين همه احضار وزيران به مجلس براي پاسخگويي، وقتي براي كار كردن وزيران باقي نمي ماند (نقل به مضمون) و اين ماجرا يكي به يكي ازاختلاف هاي دولت و مجلس تبديل شده بود. او 13 آبان 90 در جريان استيضاح شمس الدين حسيني وزير اقتصادش هم كنايه اي به مجلس زد كه با پاسخ طنز علي لاريجاني مواجه شد. احمدينژاد در حين سخنراني خود براي اين كه تلويحا بگويد تعامل وزرا با مجلس بسيار زياد است، خطاب به نمايندگان گفت كه «الحمدلله در هفته حدود نيمي از وزراي كابينه در مجلس حضور دارند و در اختيار شما هستند» و علي لاريجاني رئيس مجلس نيز با كنايهاي به رئيسجمهور همراه با لبخند، پاسخ داد كه «آقاي رئيسجمهور احتمالاً به شما اطلاعات غلط دادند، وزرا جاي ديگري ميروند».
طبق ماده 208 آيين نامه داخلي مجلس در كليه مواردى كه نماينده يا نمايندگان مطابق اصل هشتاد و هشتم (88) قانون اساسى، از رئيس جمهور يا وزير درباره يكى از وظايف آنان حق سؤال دارند، مىتوانند درخصوص موضوع موردنظر به رئيسجمهور و وزير مسؤول كتباً تذكر دهند.
و بند 2 ماده 209 مجلس خاطرنشان مي سازد كه كميسيون موظف است حداكثر ظرف پانزدهروز پس از وصول سؤال، جلسهاي با حضور وزير و سؤالكننده تشكيل دهد و با استماع نظرات سؤالكننده و وزير و بررسيهاي لازم، به موضوع رسيدگي كند.
حالا در مدتي نزديك به سه ماه پس از استقرار دولت روحاني، احضار و سوال هاي زياد نمايندگان مجلس از وزيران دولت، همان مساله اي را پيش آورده است كه سابق بر اين بين دولت احمدي نژاد و مجلس هشتم و نهم حاكم بود. با اين وجود دولت گلايه اي از مجلس نداشته و وزيران دولت هم فرصت كار كردن را دارند. محمد جواد ظريف وزير خارجه دولت روحاني، بيشترين رفت و آمد را در سه ماه گذشته به مجلس داشته است. وي نخستين بار، نهم مهر ماه به كميسيون امنيت ملي مجلس رفت تا ستاوردهاي سفر رييس جمهوري به سازمان ملل را براي نمايندگان تشريح كند.
از آن تاريخ به بعد به طور متوسط ظريف هفته هاي متوالي ميهمان كميسيون امنيت ملي مجلس بود و «مذاكرات هسته اي» محور اصلي گفت و گوهاي رييس دستگاه ديپلماسي با نمايندگان ملت بوده است. انعكاس اظهارات تحريف شده ظريف با اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در يكي از روزنامه ها موجب شد تا عارضه كمردرد به سراغ وي بيايد.
مذاكره كننده ارشد هسته اي ايران پيش از عزيمت به مذاكرات «ژنو 3» از كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس دعوت كرد تا اين بار او ميزبان نمايندگان مجلس باشد. وي پس از انجام توافق ژنو بازهم به صحن علني مجلس رفت.
ظريف اين هفته هم براي ارايه گزارش درباره سفرش به كشورهاي عربي حاشيه جنوبي خليج فارس به كميسيون امنيت ملي مي رود.
علي ربيعي وزير كار، تعاون و رفاه دولت به همين مساله اشاره كرد و گفته است از هزار ساعت كاري كه در دولت جديد انجام داده ام، 300 ساعت به منظور پاسخ به سئوالات نمايندگان مجلس و حضور در كميسيونها سپري شده و 250 ساعت نيز در دولت سپري كرده ام، مابقي را نيز تلاش كرده ام تا به مشكلات بخش هاي زيرمجموعه خود بپردازم. اين در شرايطي است كه به هيچ عنوان اعتقادي به بنگاه داري ندارم و اين موضع نبايد وقت كاري بنده را به خود اختصاص دهد.
ششم آذرماه حجت الاسلام مجيد انصاري معاون پارلماني دولت گفته بود كه بنده احتمالاً هفته آينده گزارش آماري از ميزان حضور وزرا و معاونان پارلماني آنها و جلساتي كه در طول اين مدت سه ماه با نمايندگان و كميسيونهاي مجلس و جلسات علني و ملاقاتهايي كه به صورت جمعي يا فردي با نمايندگان داشتم ارائه خواهم كرد و فكر ميكنم كارنامه درخشاني از اين كه هست هم دولت تدبير و اميد داشته عليرغم ماههاي آغازين كار به اين كه فرصت كمتر بود اما وزرا به صورت جدي در مجلس حضور داشتند.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]