تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر که خشنودی خدا را بطلبد هر چند به قیمت خشم مردم، خداوند او را از مردم بی نیاز م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825923503




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفير ايران در يونسكو در گفت‌وگوي اختصاصي با فارس:تلاش ما در اجلاس امروز يونسكو «ثبت چندمليتي چوگان» است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سفير ايران در يونسكو در گفت‌وگوي اختصاصي با فارس:تلاش ما در اجلاس امروز يونسكو «ثبت چندمليتي چوگان» است
سفير ايران در يونسكو كه امروز در اجلاس كميته ميراث جهاني يونسكو در آذربايجان حضور دارد، درباره آخرين برنامه ايران براي جلوگيري از ثبت چوگان به نام كشور آذربايجان گفت: تلاش ما اين است كه «چوگان» حداقل ثبت چندمليتي شود.


محمدرضا مجيدي در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس در خصوص برنامه ايران براي حضور در اجلاس كميته ميراث جهاني يونسكو كه با هدف بررسي پرونده كشورهاي عضو در حوزه ميراث ناملموس به ميزباني باكو برگزار مي‌شود، گفت: بعد از مطرح شدن پيشنهاد آذربايجان براي ثبت جهاني «چوگان» به نام آذربايجان، انواع و اقسام پيشنهادات براي جلوگيري از اين موضوع از سوي برخي مسئولان و كارشناسان مطرح مي‌شود اما اين دوستان بايد كنوانسيون 2003 را مورد مطالعه قرار دهند.

وي افزود: مبناي اين كنوانسيون مشخص است و نمي‌توان پيشنهادات خارج از اين كنوانسيون را به يونسكو ارائه كرد.

سفير ايران در يونسكو در خصوص اظهارات مهدي حجت، معاون ميراث فرهنگي كشور مبني بر اينكه مي‌خواهند پيشنهاد دهند يونسكو از اين به بعد ميراث ناملموس را به نام كشوري ثبت نكنند و تنها اثر را ثبت كنند هم تصريح كرد: اين پيشنهاد عملي نيست ايران در چنين شرايطي مي‌تواند پيشنهاد دهد كه اثر به نام چند مليت در يونسكو به ثبت برسد.

مجيدي ادامه داد: ده‌ها كشور هستند كه بازي و ورزش چوگان را انجام مي‌دهند ما در حال حاضر با ارائه پرونده ثبت چوگان از سوي كشور آذربايجان، تلاش خواهيم كرد حداقل اين ميراث ناملموس به صورت چندمليتي به ثبت جهاني برسد و نام ايران هم باشد.

وي تأكيد كرد: فعلاً چيزي قابل پيش‌بيني نيست ما تلاشمان را خواهيم كرد بايد اجلاس تشكيل شود و نتيجه مشخص شود.

به گزارش فارس، چوگان از ورزشهاي كهن ايراني است كه امروزه به ورزشي جهاني تبديل شده است. اين رشته به دليل رواج در ميان پادشاهان و بزرگان به بازي شاهان معروف است. امروزه بيش از 77 كشور مسابقات و برنامه‌هاي ويژهٔ چوگان برگزار مي كنند.

چوگان همچنين از جمله ورزش‌هايي است كه از سال 1900 ميلادي تا سال 1939 ميلادي به عنوان يك ورزش درمسابقات جهاني المپيك بازي شده و هم اكنون نيز از سوي كميته بين‌المللي المپيك به عنوان يكي از ورزش‌هاي جهاني شناخته شده است.

رودكي نخستين شاعري است كه پس از اسلام از چوگان گفته است و فردوسي نيز فراوان از آن نام مي‌برد. فردوسي قصهٔ چوگان بازي سياوش و افراسياب را به نظم درمي‌آورد و مي‌گويد:

همه كودكان را به ميدان فرست / براي ديدن گوي و چوگان فرست

اسناد تاريخي نشان داده اند كه شاه عباس چوگان باز بوده است و حتي پيش از اينكه به اصفهان بيايد در قزوين كه پايتخت ايران بوده چوگان بازي مي‌كرده است. همچنين ميدان نقش جهان اصفهان براي چوگان بازي بنا نهاده شده بود.

اروپاييان در زمان صفويان و در زمان استعمار خود در هند، با اين بازي آشنا شدند و افسران انگليسي نيز به طور حرفه‌اي چوگان را در باشگاه كلكته آموخته و با خود با انگليس بردند. بعدها نيز ورزش‌هايي از قبيل گلف و هاكي پديد آوردند كه دسته‌هاي استفاده شده در اين بازي‌ها به همان چوب چوگان برمي‌گردد.

در سال 1860 ميلادي چوگان در انگليس متداول مي‌شود. سپس از اين كشور بازي به آمريكاي جنوبي مي‌رود و به شدت رواج مي‌يابد چنانكه اكنون چوگان در آمريكاي جنوبي از همه جاي دنيا بيشتر بازي مي‌شود و طرفداران بسياري نيز دارد.

انتهاي پيام/

دوشنبه 11 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن