تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816391704




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نجات طولانی ترین بازار ایران از نابودی حتمی


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نجات طولانی ترین بازار ایران از نابودی حتمی از کاروانسراهای جالب این مجموعه که نقش مؤثری در عرضة کالاها ایفا کرده، می توان سرا یا کاروانسرای حاج علی قلی و سرای حاج کربلایی علی را نام برد که احتمالاً در سال 1300 هجری قمری تکمیل شده است.  مهر: یک استاد دانشگاه زنجان، فعالیتهای مرمتی میراث فرهنگی در بازار زنجان را بسیار عالی دانست و گفت: میراث فرهنگی استان زنجان در بازسازی 96 درصد از طاقهای تاریخی بازار زنجان حضور ارزنده داشته و آنها را از نابودی نجات داده است. دکتر هوشنگ ثبوتی افزود: میراث فرهنگی استان زنجان با برنامه ریزی مناسب در بازسازی 550 طاق از 583 طاق موجود در بازار زنجان حضور داشت و توانست این طاق را با بازسازی و مرمت مناسب از روند روبه نابودی نجات دهد. وی ادامه داد: بازار زنجان یک اثر ارزشمند تاریخی است که به علت عدم توجه مناسب در گذشته طاق های این بازار در حال فروریختن بود که با مرمت مناسب در حال حاضر هیچ خطری این طاقها را تهدید نمی کند.

نورگیر بازار زنجان قبل از بازسازی ثبوتی با اشاره به روند روبه رشد مرمت آثار تاریخی استان به خصوص در بخش بازار زنجان یادآور شد: در حال حاضر میراث فرهنگی استان در 580 نورگیر بازار زنجان نورگیر ستنی زده است و تنها 9 نورگیر دیگر نیازمند تعمیر است تا کار مرمت بازار زنجان به اتمام برسد. به گفته ثبوتی نصب نورگیر سنتی به منظره مرمت کامل طاق مربوط به آن نورگیر است. این فعال بخش مرمت آثار تاریخی کشور افزود: در بیش از 70 درصد بازار زنجان کار سبک سازی صورت گرفته است و در زمان بازسازی هر یک از طاق ها بیش از 10 تا 20 تن خاک از آن طاق خالی می شد. وی، بازسازی سرای ملک، سرای کلبعلی و بازار میوه فروشان را از مهمترین کارهای بازسازی صورت گرفته در سطح آثار تاریخی استان زنجان عنوان و تاکید کرد: مرمت آثار تاریخی استان زنجان در حال حاضر با یک برنامه ریزی مناسب پیش می رود.

طاق بازار زنجان مجموعه تاریخی بازار زنجان در قلب بافت قدیمی که روزگاری مشرف به دروازه قلتوق، دروازه جنوبی شهر بود قرار دارد، این بازار که طویلترین بازار ایران است از سوی غرب به شرق گسترده شده بدین لحاظ به بازار پایین و بازار بالا تقسیم و نامگذاری شده است. طبق اسناد و متون تاریخی ساخت آن در سال 1205هجری قمری در دوران حکومت آقامحمد خان قاجار آغاز و به سال 1213هجری قمری مقارن حکومت فتحعلی شاه قاجار پایان گرفته است. در دوره های بعد به بنای بازار افزوده شده که از جمله می توان به ساخت چندین سرا، مسجد، گرمابه و… مجموعه بازار بالا مشتمل بر بازار قیصریه، بازار بزازها، حجت الاسلام، امامزاده و عبد العلی بیک اشاره کرد. این مجموعه در زمان خود از نظر تولید و عرضه کالا و خدمات جنبی وابسته، بسیار غنی و مهمترین مرکز اقتصادی و تجاری شهر محسوب می شده است.

بازار زنجان از نظر تولید و نوع فعالیت به هشت راسته تقسیم می شود که از جمله آنها می توان به راسته زرگرها، کفاشها، بزازها، سراجها و … . اشاره کرد. از کاروانسراهای جالب این مجموعه که نقش مؤثری در عرضة کالاها ایفا کرده، می توان سرا یا کاروانسرای حاج علی قلی و سرای حاج کربلایی علی را نام برد که احتمالاً در سال 1300 هجری قمری تکمیل شده است. گستردگی جغرافیایی بازار از یک سو و تنوع راسته ها، تعدد سراها و کاوانسراهای درون شهری در راسته های فرعی که هرکدام به نامی و به فعالیتی خاص اختصاص یافته از سوی دیگر، همچنین وجود مساجد فراوان گویای پویایی این مجموعه فرهنگی، اقتصادی، تاریخی وهنری در طول زمان و به فراخور اوضاع و شرایط حاکم بوده است. خصوصا" تکنیک های معماری و سبکها و شیوه های تزئینی دوران قاجار در راسته ها، حجره ها، چهارسوقها، مساجد، سراها و کاروانسراهای درون شهری، گرمابه ها به زیباترین شکل و شیوه اجرا شده است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن