تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر مردم به هنگامى كه بلاها بر آنان فرود مى آمد و نعمت ها از دستشان مى رفت، با نيت هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850367479




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غــذای این رستــوران ها سرطان زاست / مراقب باشید


واضح آرشیو وب فارسی:سافتستان:




خواندن این مطلب می تواند جان شما را از خطر مرگ نجات دهد
به گزارش ایران ویج ، اگر یک روز متوجه بشوید یکی از مواد غذایی که سال ها آن را مصرف می کردید، حاوی یک ماده سرطان زا و خطرناک است چه احساسی به شما دست می دهد؟ این اتفاقی است که چند هفته پیش برای علاقه مندان به نوشابه های پپسی و کوکاکولا افتاد و آن ها را در حیرت و ترس فرو برد اما متاسفانه نوشابه ها تنها محصولات غذایی نیستند که این مواد خطرناک را دارند.
بعضی از مواد غذایی مانند کنسروها، افزودنی هایی دارند که مصرف زیاد آن ها می تواند خطر ابتلا به بعضی از سرطان ها را افزایش دهد. در بسیاری از موارد دیگر هم شیوه های اشتباهی که ما برای تهیه و طبخ غذا انتخاب می کنیم، باعث تولید مواد شیمیایی سرطان زا در مواد غذایی ما می شود. در ادامه سعی می کنیم نام معمول ترین مواد شیمیایی سرطان زا در مواد غذایی و چگونگی تولید آن ها را بیان کنیم تا شما بهتر بتوانید از خود در برابر این بیماری محافظت کنید. به این ترتیب می توانید بفهمید مثلا کدام رستوران ها غذای سالم تری به شما می دهند و کدام ها ممکن است سرطان به شما هدیه کنند!
 
● اسیدهای آمینه هیتروسایکلیک (HCA) و هیدروکربن های آروماتیک پلی سایکلیک (PAH)
مراقب همبرگر زغالی باشید
این ۲ ماده شیمیایی زمانی به وجود می آیند که گوشت گوسفند، گاو، مرغ یا ماهی با روش هایی که احتیاج به دمای بسیار بالا دارند تهیه می شوند، برای مثال در تابه سرخ شده یا مستقیما روی شعله آتش کباب می شوند و می سوزند. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد، این ۲ ماده باعث جهش ژنتیک و ایجاد تغییراتی در DNA انسان شده و به این ترتیب خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. HCA ها زمانی تشکیل می شوند که آمینو اسیدها (از بخش های سازنده پروتئین ها در گوشت)، شکر و کراتین (ماده ای که در ماهیچه یافت می شود) در دمای بالا واکنش های شیمیایی از خود نشان می دهند.
در مقابل PAH ها زمانی ایجاد می شوند که چربی گوشت مستقیما روی آتش قرار گرفته و آب می شود. حتما شما این حالت را هنگامی که قطرات چربی روی آتش می افتند و برای لحظه ای کوتاه شعله کوچکی ایجاد می کنند دیده اید.
هر چقدر دمایی که گوشت در آن حرارت داده می شود بیش تر باشد و هر چقدر زمان بیش تری گوشت در معرض آتش باشد به همان اندازه میزان تولید مواد شیمیایی سرطان زا افزایش پیدا می کند. به همین دلیل غذاهایی مانند استیک، کباب و جوجه های کبابی که به خوبی روی آتش پخته شده اند، مقادیر زیادی از این ۲ ماده شیمیایی دارند.
مصرف بیش از اندازه محصولات غذایی حاوی این ماده می تواند باعث ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان سینه، کبد، پوست، ریه، پروستات و دیگر قسمت هایی داخلی بدن شوند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها بهتر است تا حد ممکن از قرار دادن گوشت روی سطوح آهنی بسیار داغ و در مقابل شعله مستقیم آتش خودداری کرد. اگر قبل از آن که گوشت را در معرض دمای بالا قرار دهید، مدتی آن را در مایکروفر بپزید، میزان تولید مواد شیمیایی گفته شده به حداقل می رسد، زیرا با این روش گوشت زمان کمتری برای پختن در برابر آتش مستقیم یا دمای بسیار بالا نیاز خواهد داشت.
هنگام کباب کردن گوشت روی آتش سعی کنید به طور مرتب آن را برگردانید. این کار تاثیر بسیاری در کاهش تولید مواد سمی خواهد داشت. بعد از آماده کردن غذا سعی کنید، حتما قسمت های سوخته گوشت را از آن جدا کنید.
 
 
● گلوتامات های مونوسدیم MGS
مواظب طعم دهنده های سرطان زا باشید
MGS برای طعم دادن به غذا مورد استفاده قرار می گیرند اما بسیاری از تحقیقات نشان می دهد، این ماده چند سال از عمر انسان می کاهد.
مشکل اصلی MGS ها این است که بعد از صرف غذا به سرعت وارد جریان خون شده و در آن باقی می مانند. بنابراین اگر فردی در طول روز غذاهای حاوی این ماده را بخورد، میزان MGS موجود در خون او به طور خطرناکی بالا می رود. به عبارت دیگر اگر این ماده در بخشی از وعده غذایی ناهار شما باشد، میزان آن در خون افزایش پیدا می کند. هنگام صرف عصرانه یا شام هم این ماده به مقادیر قبلی اضافه می شود تا آن که میزان آن تا چند برابر حد مجاز می رسد. بعضی از اعضای بدن به خصوص قلب در برابر MGS آسیب پذیرند و به اعتقاد دانشمندان درصدی از حملات قلبی و مرگ ناشی از آن در اثر مصرف این ماده به وجود آمده است. بررسی های بیش تر نشان می دهد، در بسیاری از سرطان ها MGS ها نقش داشته اند، زیرا باعث افزایش سرعت رشد تومورها می شوند. از انواع مختلف این سرطان ها می توان به سرطان مغز، روده بزرگ، سینه و چند نوع دیگر اشاره کرد.
MGS را می توان در بیشتر مواد غذایی منجمد و کنسرو شده و سوپ های بسته بندی شده یافت. حتی اگر روی برچسب این محصولات غذایی ذکر شده باشد، فاقد MGS، باز هم مقداری از این ماده شیمیایی درون آن وجود دارد.
 
 
● ساخارین (saccharine) و آسپارتام (aspartame)
دایت ها هم خطر ناکند
این ۲ ماده یعنی؛ ساخارین و آسپارتام ، از جمله مهم ترین شیرین کننده های مصنوعی به کار رفته در مواد غذایی به شمار می آیند.
شیرین کننده های مصنوعی در اصل برای جایگزین کردن شکر در مواد غذایی شیرین و نوشیدنی ها از جمله نوشابه های رژیمی مورد استفاده قرار می گیرند. از آن جایی که این مواد تا ۲۰۰ برابر شیرین تر از شکر هستند، مقادیر بسیار کمی از آن ها برای طعم دادن به محصولات غذایی کافی است.
تحقیقاتی که چند سال پیش روی موش ها انجام شد، دانشمندان را به موضوع سرطان زا بودن این ماده شیمیایی مشکوک کرد. مقادیر بالای ساخارین منجر به ابتلا به سرطان مثانه در حیوانات شده بود و همین موضوع باعث شد، شرکت های تولید کننده مواد غذایی که از ساخارین استفاده کردند ملزم شوند در مورد خطرات احتمالی آن روی محصولات شان برچسب هشدار قرار دهند.
« آسپارتام» یکی دیگر از شیرین کننده های مصنوعی است که از سال ۱۹۸۱ برای استفاده از محصولات غذایی مورد تایید (FDA) قرار گرفت اما چند سال پیش تعدادی از دانشمندان اعلام کردند، ممکن است بین افزایش تعداد موارد ابتلا به تومورهای مغزی و استفاده از این شیرین کننده ارتباطی وجود داشته باشد.
تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۵ روی موش ها انجام شد نشان داد، مقادیر بسیار بالای این ماده شیمیایی می تواند باعث ابتلا به سرطان خون و مغز در این حیوانات شود. اگرچه هنوز هم در مورد سرطان زا بودن این مواد روی انسان ها تردیدهایی وجود دارد. به هر حال همیشه استفاده از آبمیوه های طبیعی و دوری کردن از محصولاتی مانند بیسکویت ها و مواد غذایی که با مواد شیرین کننده مصنوعی تهیه شدند بهترین روش برای در امان ماندن از مضرات احتمالی این مواد است.
 
 
● آکریلامید acrylamide
سیب زمینی سرخ کرده هم سرطان زاست؟!
بعد از مطرح شدن نام آکریلامید به عنوان یک ماده سرطان زا در مواد غذایی، موجی از نگرانی در بین مردم به وجود آمد. دلیل آن هم مشخص است، زیرا دانشمندان اعلام کرده بودند، این ماده شیمیایی در دسته گسترده ای از مواد خوراکی از چیپس و نان گرفته تا غذاهای مخصوص نوزادان موجود است.
آکریلامید یکی از عوامل مهم ابتلا به چند نوع مختلف سرطان از جمله سرطان های روده بزرگ، مثانه و کلیه به شمار می آید و علاوه بر آن می تواند منجر به ناباروری و از دست دادن کنترل عضلانی در بین انسان ها شود.
دانشمندان از سال ۲۰۰۲ متوجه خطرات این ماده شیمیایی شده بودند و از همان زمان از صنایع مختلف غذایی درخواست کردند میزان آکریلامید موجود در محصولات خود را تا حد ممکن پایین بیاورند.
اما نتایج مطالعاتی که توسط اتحادیه اروپا در سال گذشته انجام شد نشان داد، هنوز هم مقادیر بسیار بالای این ماده در مواد غذایی مانند چیپس ها، قهوه های آماده، نان، بیسکویت و… وجود دارد. به همین دلیل کارشناسان از مردم تقاضا کردند برای در امان ماندن از اثرات این ماده، بهتر است تا جایی که ممکن است از غذاها و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و محصولات صنعتی دوری کرده و به جای آن از مواد تازه و طبیعی استفاده کنند.
آکریلامید در مواد غذایی که پخته نشده یا در آب جوشانده شده اند، دیده نمی شود اما هنگامی که دمای پخت یک ماده غذایی به بالای ۱۲۰ درجه سانتی گراد می رسد، باید شاهد شکل گیری این ماده شیمیایی در غذا باشیم.
با این اوصاف، طبیعتا سیب زمینی که پخته شده و بعد در روغن تفت داده می شود، سالم تر از سیب زمینی هایی هستند که از ابتدا در روغن بسیار داغ سرخ می شوند.
 
 
● متیلید میدازول ۴ ۴ methylimidazole
کوکا بخوریم یا نخوریم؟
این همان ماده ای است که باعث نگرانی علاقه مندان به مصرف نوشابه های برند «پپسی» و «کوکاکولا» شد.
چند هفته پیش بود که انتشار خبری مبنی بر وجود یک ماده سرطان زا در نوشابه ها شوک بزرگی را به علاقه مندان این نوشیدنی ها وارد کرد. جالب این جاست که حتی با وجود مطرح شدن این موضوع شرکت های پپسی و کوکاکولا تصمیم ندارند به طور کامل استفاده از این ماده را کنار بگذارند بلکه فعلا میزان کمتری از آن را در نوشیدنی های خود به کار خواهند برد.
۴ MEI مولکولی است که در فرآیند گرمادهی تولید می شود. برای مثال ممکن است این ماده در اثر واکنش شیمیایی بین مولکول ها که در اثر گرم شدن غذا به وجود می آید ایجاد شود این مولکول در بعضی از مواد شیمیایی که در محصولات کشاورزی به کار می رود و همچنین در بعضی از انواع رنگ ها یافت می شود. این ماده در فهرست مواد شیمیایی عامل سرطان که در کالیفرنیا تهیه شده وجود دارد اما (FDA) همچنان معتقد است با نوشیدنی پپسی و کوکاکولا خطری مصرف کنندگان را تهدید نمی کند. به اعتقاد آن ها یک فرد باید بیش از چند هزار بطری از این نوشابه ها را در طول یک سال بنوشد تا دچار سرطان شود. با این حال هنوز هم افراد زیادی هستند که تعداد زیادی از انواع مختلف نوشابه ها را در طول سال مصرف می کنند و هنوز هم در مورد سرطان زا بودن این نوشیدنی ها تصمیم قطعی گرفته نشده است.
 
● آرسنیک arsenic
هنوز هم برنج ها سرطان زا هستند!
چند سال پیش بود که بحث ورود برنج های آلوده به کشور مطرح شد و سر و صدای زیادی به پا کرد.
به گفته کارشناسان بعضی از نمونه های برنج های وارداتی بیش از حد مجاز آرسنیک دارند که می توانست باعث ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها شود. به عبارت دیگر افرادی که به طور روزانه این نوع برنج ها را مصرف کنند، در خطر ابتلا به سرطان مثانه، ریه و چند بیماری خطرناک دیگر هستند. حتی اگر فردی به مدت بیش از ۱۰ سال در معرض مقادیر بسیار پایین آرسنیک قرار بگیرد، احتمال ابتلای او به این سرطان ها وجود دارد به همین دلیل افرادی که ۲ یا ۳ بار در روز برنج مصرف می کنند، باید حتما در مورد محل کشت این محصولات اطمینان کامل حاصل کنند. این ماده شیمیایی به طور طبیعی در خاک وجود دارد اما در بعضی از کشورهای جهان میزان آرسنیک موجود در زمین بسیار بیش از حد مجاز است به خصوص در زمین هایی که قبلا محل کشت پنبه بوده اند، میزان آرسنیک خاک به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند.


۷ اردیبهشت, ۱۳۹۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سافتستان]
[مشاهده در: www.softestan.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 542]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن