تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831135896




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افزايش نظامي‌گري در جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزايش نظامي‌گري در جهان
مؤسسه بين‌المللي تحقيقات صلح استكهلم اعلام كرده درسال 2010 در جهان رقم بي سابقه 1464 ميليارد دلار در بخش نظامي هزينه شده است. بودجه نظامي آمريكا در سال 2011، 692 ميليارد دلار بوده كه از اين لحاظ تقريباً نيمي از كل هزينه نظامي جهان را به خود اختصاص داده است.
افزايش نظامي‌گري در جهان در دهه‌هاي اخير تبديل به يك نگراني جديد براي جامعه بين‌الملل به ويژه براي حاميان گفتمان‌هاي صلح‌طلبي و جنبش‌هاي ضد‌ جنگ شده است. به رغم ورود جهان به سال 2012 و دهه دوم قرن بيست‌و‌يكم و افزايش انتظار جامعه بشري براي داشتن جهاني آرام و به دور از جنگ، به نظر مي‌رسد واقعيت چيز ديگري است و نظامي‌گري در جهان روز به روز در حال افزايش است.

به گزارش ايسنا جامعه بشري كه در قرن بيستم شاهد دو جنگ جهاني، يك جنگ سرد و دهها نسل كشي و درگيري‌ خشونت‌آميز در نقاط مختلف جهان بوده ديگر خسته از جنگ، خونريزي و آوارگي است و تشنه صلح، ثبات، دوستي و برادري در هزاره سوم تاريخ جديد بشري است. اما متاسفانه به نظر مي‌رسد با گسترش نظام سرمايه‌داري در جهان، نظامي‌گري هم به تناسب آن در حال افزايش است و دولت‌ها هر سال بودجه نظامي خود را نسبت به سال قبل بيشتر مي‌كنند.

مؤسسه بين‌المللي تحقيقات صلح استكهلم اعلام كرده درسال 2010 در جهان رقم بي سابقه 1464 ميليارد دلار در بخش نظامي هزينه شده است. بودجه نظامي آمريكا در سال 2011، 692 ميليارد دلار بوده كه از اين لحاظ تقريباً نيمي از كل هزينه نظامي جهان را به خود اختصاص داده است.

از سال 2002 به بعد روند افزايش هزينه‌هاي نظامي سير صعودي به خود گرفته به گونه‌اي كه هم اكنون به اوج خود رسيده و به يك نگراني عمده تبديل شده است.

برخي كشورهاي غربي از تهديد "تروريسم" به عنوان بهانه‌اي براي توسعه نظامي‌گري خود استفاده مي‌كنند و دست به انجام پروژه‌هايي نظير بيگانه هراسي، دشمن‌سازي، اسلام‌هراسي، مبارزه با افراط‌گري و شبه‌نظامي‌گري براي توجيه توسعه‌طلبي نظامي خود مي‌زنند.

كشورهاي جهان بايد براي شهروندان خود خوراك، مسكن، كار، امكانات آموزشي و بهداشتي فراهم سازند اما نظامي‌گري بخش بزرگي از منابع آنها را به‏ خود اختصاص مي‏دهد.

در سال‌هاي اخير افزايش توجه دولت‌ها به ارتش و صرف بودجه‌هاي نجومي براي تقويت آن باعث بي‌اعتنايي به مشكلات اجتماعي شده و به جاي آنكه بودجه دولت‌ها صرف مبارزه با فقر، افزايش رفاه شهروندان و رفع معضلات اجتماعي شود، تعداد تانكها، نفربرها، جت‌ها، ناوها و موشك‌ها افزايش يافته است.

بر اساس رده‌بندي منتشر شده از سوي سازمان سيا و كتابخانه كنگره آمريكا در سال 2011 كه شرح و جزئيات آن در 29 گزارش ايسنا با عنوان "جهان و قواي نظامي" آمده نشان داده شده كه چگونه برخي قدرت‌هاي برتر نظامي جهان به توسعه طلبي نظامي خود ادامه مي‌دهند (لينك 29 گزارش ايسنا در انتهاي اين مطلب به صورت متوالي آمده است.)

در اين رده‌بندي توانمندي‌هاي هسته‌اي كشورهاي جهان لحاظ نشده و در آن صرفا قواي متعارف نيروي زميني، هوايي و دريايي كشورها مورد توجه قرار گرفته است.

از ديگر موارد لحاظ شده در اين رده بندي، جنبه‌هاي لجيستيكي و مالي قواي نظامي كشورهاست. در اين رده بندي 45 عامل مشترك مورد توجه قرار گرفته است از جمله تعداد پرسنل فعال نظامي، تعداد نيروهاي ذخيره فعال، تعداد تجهيزات و تسليحات نيروي زميني، نيروي هوايي و نيروي دريايي.

به عنوان مثال در بخش ارزيابي توان نيروي زميني تعداد تانك، نفربر، توپ كششي، توپ خودكششي، سامانه پدافند موشكي، خمپاره‌انداز، سامانه ضد تانك، سامانه پدافند هوايي و وسايل نقليه لجستيكي محاسبه شده است. در بخش ارزيابي توان نيروي هوايي تعداد جنگنده و هواپيما، هليكوپتر و فرودگاه عملياتي و در بخش ارزيابي نيروي دريايي تعداد كشتي، بندر، ناو هواپيمابر، ناوشكن، زيردريايي، ناوچه، قايق نظامي گشت زني و قايق‌ جنگي خشكي آبي مورد توجه قرار گرفته است.

بودجه نظامي ساليانه كشورها از ديگر مواردي است كه در اين رده‌بندي لحاظ شده است.

بر اين اساس، رده بندي ارائه شده از سوي كتابخانه كنگره آمريكا و سازمان سيا درباره توان كمي و تجهيزاتي نظامي 30 كشور جهان به ترتيب زير است: 1- آمريكا؛ 2-روسيه؛ 3- چين؛ 4- هند؛ 5- انگليس؛ 6- تركيه؛ 7- كره جنوبي؛ 8-فرانسه؛ 9- ژاپن؛ 10- رژيم صهيونيستي؛ 11- برزيل؛ 12- ايران؛ 13- آلمان؛ 14- تايوان؛ 15- پاكستان؛ 16- مصر؛ 17- ايتاليا؛ 18- اندونزي؛ 19- تايلند؛ 20- اكراين؛ 21- لهستان؛ 22- كره شمالي؛ 23- فيليپين؛ 24-استراليا؛ 25- كانادا؛ 26- عربستان سعودي؛ 27- مالزي؛ 28-سوئد؛ 29- اسپانيا؛ 30- مكزيك.

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن