واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان ميراث فرهنگي: بزرگداشت انديشمندان، مسووليتي تاريخي براي نسل امروز ايران است خواجه نصير، امروز بيش از زمان خود، قابل درك است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
رييس سازمان ميراث فرهنگي، بزرگداشت انديشمندان را يك مسووليت مهم و تاريخي براي نسل امروز ايران عنوان كرد و گفت: در اين ميان، خواجه نصير الدين طوسي به دلايلي روشن از برجستهترين شخصيتهاي تاريخي ايران است كه تقدير، تكريم و تجليل از مقام او يك ضرورت انكار ناپذير براي نسل امروز ما و آيندهسازان اين سرزمين است.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اسفنديار رحيم مشايي كه در همايش بينالمللي هفتصد و پنجاهمين سالگرد دانشمند بزرگ خواجه نصيرالدين طوسي سخن ميگفت با بيان اين كه خواجه نصيرالدين طوسي، درياي بيكراني از معارف حقه اماميه و دانش فني و نظري روز است، افزود: ظرفيتهاي وجودي او چندان است كه قابليت تاويل و تفسير دارد.
مشايي ادامه داد: لايههاي مختلفي از انديشه، باور و نگاه او به خدا، انسان و طبيعت نشانه گرايش وي به جايگاه كامل انساني است.
معاون رييس جمهور با بيان اين كه نگاهي كه خواجه در رابطه با انسان، جهان و خدا دارد، يك نگاه اعتدالي از سر منطق عدالت آفرينش است، اظهار كرد: به همين ترتيب ما ميتوانيم از كل زندگي او منظومه روشني را درست كنيم. ممكن است ظرفيتهاي وجودي انسانها به قدري عميق و وسيع باشد كه پرداخت به همه آنها زاويههاي متعددي از عظمت و بزرگي اين شخصيت را نشان ميدهد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي تصريح كرد: در تاريخ افرادي كه بتوان از آنها منظومههايي اين چنيني تهيه كرد، مصداق ندارند و كمتر ميتوان اين افراد را پيدا كرد. ما امروز افتخار ميكنيم كه حدود 750 سال پيش خواجه در ايران متولد شده است و آثار مكتوب و سهمي بزرگ در بنيانگذاري تمدن از خود به جاي گذاشت.
وي با بيان اين كه خواجه نصيرالدين طوسي در دوران خود به تنهايي يك دولت ملت است، اظهار كرد: ما در اين دوران خسارتهايي زيادي از بابت نابودي ميراث بزرگانمان ديدهايم. چه بسيار فرصت سازيها كه به علت حضور مغولان در ايران به فرصت سوزيها تبديل شد و چه آثار وحشتناكي كه از خود بروز داد و اين كه خواجه با مديريت خود چگونه توانست ظرفيتهاي بزرگي از نوع اسلام ناب و فرصتهايي جهت رواج دانش براي اهل علم و فضيلت فراهم كند از جمله مسايلي است كه بايد به آن توجه ويژه داشت.
مشايي با بيان اين كه نگاه خواجه نصيرالدين طوسي، نگاه به معارف ديني، علوم نقلي، عملي، نظري و عقلي بوده است، عنوان كرد: وي در اين زمينه ظرفيت سازي كرده و توان خود را به اثبات رساند، البته آدمهايي كه در ابعاد مختلف پرداختهايي داشتهاند كم نيستند، ولي آنهايي كه بتوانند همراه نگاه به سطح، عمق مسايل را داشته باشند، كماند.
وي خاطر نشان كرد: خواجه نصيرالدين طوسي از جمله علما و دانشمنداني بوده است كه آثار فراواني از او به زبان و ادبيات پارسي ثبت شده است كه اين مساله نه فقط يك گرايش شخصي اوست، بلكه ميتوان نگاه او به قوام ايران را ديد.
مشايي ادامه داد: مكتب اهل بيت از نظر محتوا و شالوده فكر، تحليل و معرفت وجه مميز ايران در كل جوامع اسلامي است و زبان فارسي به جهت ارتباط بين اقشار در اين سرزمين نقش تاييد كنندهاي دارد و خواجه توجه زيادي به اين مساله داشته است.
وي با بيان اين كه خواجه يك دانشمند در حوزههاي مختلف عقلي، علمي، عملي و فطري است، تاكيد كرد: اما نگاه جامعتر خواجه، نگاه مديريتي اوست، چيزي كه ما در سرزمينمان بحثهاي زيادي از بابت فقر آن داشتهايم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، اضافه كرد: مسووليت سنگين انقلاب ونظام جمهوري اسلامي ايران مديريت اين گونه مسايل است. مشكل بشر در تاريخ، مديريت است، تاريخ مجموعه نگاه، انديشه، عمل و رفتاري است كه انسانها از خود بروز دادهاند.
مشايي با بيان اين كه خواجه نصيرالدين طوسي يك علامت و نماد است، ادامه داد: او به دوره خود تعلق ندارد و امروز خواجه بيشتر از زمان خودش قابل درك است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي خاطر نشان كرد: امروز خواجه نصيرالدين طوسي نشان ميدهد كه به آينده زمان خود تعلق داشته، زيرا در آن زمان مقدمات فعاليتهاي او فراهم نبوده است.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد كه دانشمندان و محققان داخلي و خارجي با پردازش هر چه بيشتر ظرفيتهاي بيشتري براي رشد ايران و زندگي كامل و جامع جهاني براي بشريت فراهم كنند.
انتهاي پيام
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]