واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس اعلام شدواكسيناسيون هپاتيت «ب» براي 17سالهها از امروز آغاز شد
خبرگزاري فارس: رئيس اداره بيماريهاي قابل پيشگيري با واكسن وزارت بهداشت گفت: واكسيناسيون هپاتيب «ب» براي متولدان سال 1370 از امروز در تمام مراكز بهداشتي درماني، شهري و روستايي به صورت رايگان آغاز شد.
محسن زهرايي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: واكسيناسيون هپاتيت B طي 3 نوبت براي متولدان سال 1370 يا 17 سالهها انجام ميشود، مرحله اول آن از امروز به مدت 10روز در تمام مراكز بهداشتي، درماني، شهري، روستايي و خانههاي بهداشت انجام ميشود، مرحله دوم آن دهه اول اسفند و مرحله سوم آن دهه اول مرداد انجام ميشود.
وي گفت: برآورد ما اين است كه متولدان سال 1370 در كشور حدود 5/1 ميليون نفر باشند، البته ممكن است تعدادي از آنان قبلاً واكسن دريافت كرده باشند.
وي افزود: واكسيناسيون هپاتيت B از دو سال پيش براي 17 سالهها در كشور آغاز شد و طي اين مدت متولدان سال 68 و 69 در برابر اين بيماري واكسينه شدند، البته ممكن است تعدادي از متولدان اين سالها باشند كه واكسن هپاتيت B را دريافت نكرده باشند يا سه نوبت دريافت اين واكسن را كامل نكرده باشند، اين افراد نيز ميتوانند با مراجعه به مراكز تعيين شده، واكسن هپاتيت B را به طور رايگان دريافت كنند.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين با هماهنگي دانشگاههاي علوم پزشكي و آموزش و پرورش در برخي استانها تيمهاي واكسيناسيون با مراجعه به دبيرستانها و مراكز پيش دانشگاهي نسبت به واكسيناسيون دانش آموزان 17 ساله اقدام ميكنند.
زهرايي گفت: واكسيناسيون هپاتيت B امسال با واكسن ايراني توليد انستيتو پاستور انجام ميشود كه هيچ تفاوتي با واكسن خارجي ندارد و مورد تائيد وزارت بهداشت و مراجع معتبر است، البته با توجه به تعداد زياد واكسن مورد نياز ممكن است در برخي جاها از واكسن خارجي هم استفاده كنيم و البته اين دو واكسن هيچ فرقي با هم ندارند و اگر فردي در يك نوبت واكسن ايراني و در نوبت بعدي واكسن خارجي دريافت كرد هيچ مشكلي ايجاد نميشود.
زهرايي گفت: بيماري هپاتيت B يك بيماري ويروسي است كه از طريق رابطه جنسي، خون و فرآوردههاي خوني آلوده، تزريق آلوده و از مادر به نوزاد منتقل ميشود، اين بيماري انواع مختلف A، B،C، D و E دارد. از سال 1373 همه نوزادان متولد شده در ايران عليه بيماري هپاتيت B واكسينه شدهاند به همين علت شيوع اين بيماري در كشور ما در اين مدت از 3درصد به حدود 62/1 درصد كاهش يافته است.
وي افزود: اين بيماري همان بيماري زردي يا يرقان است كه 2 حالت حاد و مزمن دارد، در حالت حاد اين بيماري خيلي زود فرد را بستري مي كند و اگر درمان بيمار دير آغاز شود يا شدت بيماري بالا باشد ممكن است منجر به مرگ هم بشود، در حالت مزمن، ويروس اين بيماري ممكن است سالها در بدن فرد باقي بماند و ضمن اينكه فرد حامل بيماري است، بعد از سالها( مثلاً 15 سال) فرد را دچار نارساسي مزمن كبد يا سرطان كبد كند و از پا درآورد.
انتهاي پيام/ش
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]