تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815294040




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتشار مقاله «تهمت وحي نفسي به پيامبر اسلام(ص)» در مجله مكتب اسلام


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: انتشار مقاله «تهمت وحي نفسي به پيامبر اسلام(ص)» در مجله مكتب اسلام
گروه انديشه: مقاله «تهمت وحي نفسي به پيامبر اسلام(ص)» نوشته آيت‌الله جعفر سبحاني در آخرين شماره از مجله «درس‌هايي از مكتب اسلام» منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، آيت‌الله جعفر سبحاني بر اين اعتقاد است كه يكي از تلاش‌هاي گروه‌هاي الحادي براي قطع رابطه قرآن و پيامبر اعظم(ص) با جهان بالا، مسئله وحي نفسي و القاي ضمير ناخودآگاه است.

به زعم وي، اين گروه به عللي به خود اجازه نمي‌دهند كه پيامبر(ص) را يك فرد دروغگو و خلافكار معرفي كنند؛ زيرا رفتار و گفتار او روشنگر ايمان او به صدق گفتار خويش مي‌باشد، از اين جهت معتقدند كه او با راستي يقين داشت كه برانگيخته خدا است و تعاليم او نيز از ناحيه خدا مي‌باشد، ولي ايمان و اعتقاد او را از راه ديگر توجيه مي‌كنند.

آيت‌الله سبحاني اين توجيه را اين‌گونه بيان مي‌كند: مي‌گويند (قائلان به وحي نفسي): «وحي همان صداي روح محمد بود؛ زيرا سال‌ها تفكر و اشباع شدن روح از يك انديشه، مستلزم آن است كه آن انديشه به صورت واقع درآيد و در جان كسي كه پيوسته در امري و انديشه‌اي فرورفته است، چنين صدايي طنين افكند. بنابراين، فرشته، صورت ضمير ناخودآگاه آرزوي نهفته در اعماق وجود او بوده است.»

در بخشي از اين نوشتار آمده است: قرآن مجيد در سوره «النجم» كه موضوع وحي محمدي را در آن‌جا مطرح كرده و پرده از روي حقيقت وحي برداشته است، به گونه‌اي به رد اين نظريه پرداخته و اشاره كرده است كه گروهي، قرآن و ادعاي پيامبر را زاييده خيال او دانسته و مي‌گويند كه او خيال مي‌كند كه وحي بر او نازل مي‌گردد و يا فرشته‌اي را مي‌بيند، و چنين چيزي جز در محيط خيال او، در جاي ديگر وجود ندارد.

به زعم نگارنده، قرآن در اين آيات نظريه وحي نفسي را و اين‌كه قرآن زاييده تخيل پيامبر است، به سختي محكوم مي‌كند و طرفداران اين نظريه را افراد مجادله‌گر مي‌خواند و مي‌رساند كه نه قلب و دل او اشتباه كرده است و نه ديده او، و در هر دو نقطه، رؤيت به معني واقعي انجام گرفته است، چنان‌كه مي‌فرمايد: «مَا كَذَبَ الْفُؤَادُ مَا رَأَى؛ دل آن‌چه ديده است، دروغ نديده و اشتباه نكرده است.» (سوره مباركه النجم، آيه شريفه 11) بنابراين وحي نفسي و يا القاي شعور باطني و... اصطلاح جديدي است براي يك انديشه جاهلي كه در ميان اعراب نسبت به وحي وجود داشته است و تنها نام آن تغيير كرده است.

مقاله «تهمت وحي نفسي به پيامبر اسلام(ص)» نوشته آيت‌الله جعفر سبحاني در آخرين شماره از مجله «درس‌هايي از مكتب اسلام» به صاحب امتيازي مؤسسه تعليماتي و تحقيقاتي امام صادق(ع) و مدير مسئولي فرج‌الله فرج‌اللهي منتشر شده است.
 جمعه 13 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 429]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن