واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: كزازي: بزرگانمان را معرفي كنيم تا دزديده نشوند
در اين روزگار كه با پديده شگفت آور ربايش ادبي و سخنوران روبرو هستيم، برپايي همايش هاي جهاني مانند همايش رودكي مي تواند تلاشي سودمند در آشنايي جهانيان با بزرگان ما باشد كه زمينه ربايش آنها را از بين خواهد برد.
به گزارش برنا، روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي خراسان رضوي استاد ادبيات و زبان فارسي كشور افزود: به هر روي برگزاري اين همايش ها مي تواند چهره هاي نامدار ادب و فرهنگ ايران را بيش از پيش به ايرانيان و جهانيان بشناساند و در اين روزگار كه روزگار دروغ و پديده ربايش سخنور است نياز داريم هر چه بيشتر ادب و فرهنگ خود را با بهره جويي از فناوري رسانه اي به جهانيان بشناسانيم.
وي با بيان اينكه برترين ويژگي رودكي كه بدان بيش از هر ويژگي والا آوازه يافته اين است كه نخستين استاد در ادب پارسي است، ادامه داد: درست است كه پيش از رودكي سخنوراني چند به زبان پارسي آغاز به شاعري كرده اند اما رودكي نخستين چهره برجسته در پهنه ادب ايران در روزگار اسلامي است.
وي اظهاركرد: رودكي در همه گونه ها و كالبد هاي شعر پارسي به چيرگي و به استادي شاهكارهايي از خود به يادگار نهاده است، از اين روي او را به درستي پدر سخن پارسي مي ناميم.
كزازي افزود: يكي ديگر از ويژگي هاي برجسته در رودكي اين است كه او تنها سخنور نبوده و با خنيا و موسيقي هم آشنايي داشته و گاهي سروده هاي خود را به آواز مي خوانده است.
وي تصريح كرد: از اين روي زيست نامه نويسان گاهي او را آدم الشعرا ناميده اند و خواسته اند بدين گونه روشن كنند كه ارج و ارزش رودكي در سخن پارسي همانند ارج و منزلت پيامبران در عالم آدميت است.
وي با اشاره به شهرت جهاني رودكي گفت: رودكي در همه سرزمين هاي ايراني و پارسي زبان سخنوري بسيار پر آوازه و گرامي است، از سوي ديگر ايران شناسان و پژوهندگان با سخنور نامدار ايراني به نيكي آشنا هستند، به ويژه رودكي را در كشورهايي كه زبانشان پارسي است بزرگ مي دارند.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: رودكي در تاجيكستان يكي از بلند پايه ترين چهره هاي فرهنگي شمرده مي شود و در روزگار پديده ربايش سخنوران، كشورهايي مي توانند برآن بيافتند كه رودكي چهره اي والا از آن كشورهاست اما به هرحال روزگاري در جغرافياي ايران بوده و امروز يكي از فرزندان برومند ايران زمين است، زيرا اين بخش بندي هاي جغرافيايي پديده اي است كه در روزگار رودكي روايي نداشته است.
وي تاكيد كرد: درست است كه مردان بزرگ بسته به همه جهانيان هستند اما هر مردمي به چهره هاي بزرگ خود مي نازند.
كزازي تصريح كرد: براي زنده كردن ايراني فرهنگي تنها كاري كه مي توان كرد اين است كه بكوشيم مرزهاي جغرافيايي ما را از يكديگر نگسلند و مرزهاي جغرافيايي به مرزهاي فرهنگي دگرگون نشوند.
وي ادامه داد: در هر جغرافيايي در اين روزگار بسر ببريم گرامي هستيم. پيشينه، زبان و فرهنگ ما با يكديگر يكسان است، در همان هنگام كه مرزهاي جغرافيايي را پاس مي داريم اگر از ديد فرهنگي، تاريخي به ايران بزرگ كهن بازگرديم و خود را ايراني و پارسي زبان بدانيم همه بيگانگي ها از ميان برخواهد خاست.
وي گفت: تاجيكستان، افغانستان و ما همه ايراني هستيم، زيرا قلمرو ايران فرهنگي بسيار گسترده تر از ايران جغرافيايي است، حتي كشورهايي كه به زبان ديگر سخن مي گويند را هم از نگاهي فراختر، پاره هايي از جغرافياي فرهنگي ايران مي دانيم.
كزازي همچنين با اشاره به رونمايي كتاب ديوان رودكي در اين همايش افزود: ديوان رودكي در كتابي كه خود نمونه اي از هنر كتاب آرايي در ايران است فرا پيش دوستداران ادب و هنر ايران نهاده شده و از هنرهاي بسيار ارزنده در ايران زمين پديد آوردن كتاب به شيوه اي زيبا و هنرمندانه است.
وي با بيان اينكه چندين هنر از جمله خوشنويسي، نگارگري، زرنگاري و ... در هنر كتاب آرايي ايراني با يكديگر همكارند، گفت: در ديوان رودكي نيز پاره اي از اين هنرها بكار گرفته شده است، متن را استاد روشن خوشنويسي كرده، متن ديوان را دكتر نادر كريميان فراهم آورده و ويراسته است و من هم ديباچه اي به زباني نگارين و هنر ورزانه آن نوشته ام.
كزازي در پايان اين كتاب را پديده اي دل انگيز و چشم نواز از هنر ايراني ذكر كرد.
اين همايش در روزهاي اول و دوم دي ماه در تهران برگزار شد و امروز در سالن كنفرانس پارك علم و فناوري خراسان رضوي در مشهد با حضور انديشمندان و صاحب نظران بين المللي برگزار مي شود.
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]