واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: ماجراي جايزه بدون برگزيده ادامه دارد دبير جايزه جلال از نتايج اعلام شده دفاع كرد
جام جم آنلاين: ماجراي داوري نخستين جايزه جلال آل احمد كه بدون اعلام نام برگزيده پايان يافت همچنان ادامه دارد. چندي قبل محمدعلي رمضاني، دبير علمي جايزه ادبي جلال آلاحمد دليل اعلام نشدن نام داوران اين جايزه را به دليل درخواست آنها اعلام كرده اما يكي از داوران هفته گذشته در گفتگو با «جامجم» اظهارات وي را تكذيب كرده بود.
سميرا اصلان پور گفته بود داوران اين جايزه صورتجلسه اي را امضا كرده اند كه براساس آن رضايت خود را در خصوص معرفي نام داوران تاييد كرده اند.
محمدعلي رمضاني در جديد ترين اظهار نظر در اين باره گفته است: ما بنا به خواست داوران جايزه جلال براي جلوگيري از هرگونه شبههاي اسامي داوران را اعلام نكردهايم، ولي از جانب ما منعي براي اعلام اسامي داوران وجود ندارد.مديراداره كتاب وزارت ارشاد و دبير علمي جايزه ادبي جلال آلاحمد به فارس گفت: اگر خود داوران علاقهمند باشند، ميتوانيم اسامي آنها را اعلام كنيم.
وي افزود: بر اساس اساسنامه اين جايزه، زماني كه از كساني دعوت ميشود تا داوري اين جايزه را بر عهده بگيرند، برگههايي در اختيار آنها قرار داده ميشود كه در آن از آنها سوال ميشود آيا رضايت دارند، اسامي آنها اعلام شود يا خير و طبيعي است كه بعضي رضايت دارند و برخي اعلام نارضايتي ميكنند. اگر همه آنها رضايت داشته باشند، ما آمادهايم اسامي را اعلام كنيم.
وي افزود: آثار برگزيده در جايزه جلال به دليل ارزش ادبي بالاي اين جايزه، بايد علاوه بر معيارهاي محتوايي، به لحاظ روش شناختي و علمي و هنري و زباني هم سطح بالايي داشته باشند.
رمضاني با بيان اينكه در ارزيابي و داوري جايزه جلال امتيازات ويژهاي براي زبان اثر در نظر گرفتيم، گفت: فارغ از مليت شركتكنندگان، ارزش محتوايي، هنري و زباني هم برايمان مهم بود. در مجموع معيارهاي زباني جايزه جلال در مقايسه با ديگر جوايز از اهميت ويژهاي برخوردار است. مثلا در جايزه كتاب فصل و جايزه كتاب سال اين مشخصه اهميت ويژهاي ندارد؛ اگرچه امتيازهايي براي آن در نظر گرفته ميشود اما اين امتيازها ويژه نيست.
وي در واكنش به اظهارات منتقداني كه اعلام نشدن رتبههاي برگزيده اول تا سوم را تمهيدي براي گريز از انتقادات عنوان كرده بودند، تصريح كرد: به طور كلي آثار ادبي به 2 شيوه قابل ارزيابي هستند. شيوه اول آن است كه آثار را به صورت نسبي بسنجيم كه در اين شيوه هر اثري امتياز بيشتري گرفت حائز رتبه اول ميشود اما شيوه ديگر اين است كه ابتدا امتياز خاصي را در نظر بگيريم و آثاري كه امتياز مورد نظر را كسب ميكنند به عنوان رتبههاي اول تا سوم و آثار فروتر را تنها به عنوان آثار شايسته تقدير معرفي كنيم.
رمضاني در ادامه يادآور شد: اساسنامه جايزه جلال تعيين كرده است كه بايد آثار را بر اساس امتيازها و از صد نمره ارزيابي كنيم و ما طبق اساسنامه مجبور نيستيم آثار را به شيوه نسبي بسنجيم.
محمدرضا مخبر دزفولي، دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز پيشتر در پاسخ به پرسشي درباره دلايل اعلام نكردن نام داوران جايزه جلال آلاحمد گفته بود، اگر داوران يك اثر احساس بكنند در معرض مواجهه صاحبان اثر قرار دارند، تحفظ پيدا ميكنند.وي گفته بود يكي از روشهاي جلوگيري از اعمال فشار به داوران يك اثر، اعلام نكردن نام آنهاست.
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]