واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کیهان شناس معروف بریتانیایی که در کنار توانایی های علمی به خاطر وضعیت جسمانی که به آن مبتلا شده به شهرتی جهانی دست پیدا کرده است در گفتگویی با نیویورک تایمز درباره زندگی روزانه، بیگانه های فضایی و برخورد دهنده هادرون سخن گفته است. استفان هاوکینگ، فیزیکدان بریتانیایی در سن 21 سالگی دریافت به بیماری "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک" مبتلا شده است. با وجود اینکه این بیماری معمولا پس از 5 سال مبتلایان خود را می کشد، هاوکینگ به زندگی و پیشرفت ادامه داد و توانست برخی از مهمترین مطالعات کیهان شناسی در زمان خود را به انجام برساند.
در دهه 1960 وی به همراه "راجر پنروز" با استفاده از علم ریاضی به تفسیر ویژگی های سیاهچاله ها پرداخت. در سال 1973 هاوکینگ نظریه نسبیت عمومی انیشتین را در مکانیک کوانتوم به کار برد. وی همچنشن نشان داد سیاهچاله ها کاملا سیاه نیستند بلکه در عوض پرتوهایی از میان آنها به بیرون نشت کرده و به تدریج منفجر شده و از بین می روند، یافته ای که آثار آن همچنان در علم فیزیک و کیهان شناسی طنین انداز است.
هاوکینگ در سال 1988 تلاش کرد آنچه درباره مرزهای جهان هستی می داند را شرح دهد و نظریات خود را در کتابی به نام " تاریخچه ای از زمان: از انفجار بزرگ تا سیاهچاله ها" منتشر کرد. بیش از 10 میلیون نسخه از این کتاب به فروش رسید و نام آن برای دو سال جایگاه خود را در لیست پرفروش ترین کتابهای سال حفظ کرد.
هاوکینگ امروز 69 سال سن دارد، وی یکی از جان سخت ترین بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا als است و شاید یکی از الهام بخش ترین این بیماران نیز باشد وی تماما فلج است و تنها راه ارتباطی اش با دیگران نرم افزار شبیه سازی صوتی رایانه ای است که بر روی ویلچیرش نصب شده است.
وی با کمک یکی از ماهیچه های گونه اش سیگنالهایی را به حسگرهای الکترونیکی در عینکش ارسال می کند تا دستورهای مورد نظرش در نهایت به رایانه منتقل شوند. به این شکل وی می تواند به تدریج جملاتی بسازد، و رایانه نیز این جملات را به صدایی به سردی فولاد تبدیل می کند. این فرایندی خسته کننده و زمان گیر است اما تنها راه ارتباطی وی با جهان اطراف است، تنها شیوه ای که می تواند مطالعاتش را در مرکز کیهانشناسی نظری در دانشگاه کمبریج هدایت کند، تنها شیوه ای که می تواند با کمک آن برای متخصصان و غیر متخصصان متون سازنده ای بنویسد و برای شنوندگان مشتاق از فرانسه گرفته تا فیجی، سخنرانی کند.
وی در گفتگو با نیویورک تایمز درباره لذت ویژه اکتشافات علمی سخن گفته است. برای انجام این مصاحبه از یک هفته قبل 10 سئوال برای دختر پروفسور هاوکینگ ارسال شده بود و برای اینکه وی خسته نشود، "لوسی هاوکینگ" این سوالها را طی چندین روز برایش خواند و طی مصاحبه رو در رو هاوکینگ تنها پاسخهایش را که از قبل ضبط کرده بود را بازپخش کرد. در واقع با وجود محدودیتهایی که در اثر بیماری بر هاوکینگ غلبه کرده است، وی هنوز مصاحبه رو در رو را به رد و بدل کردن ایمیل ترجیح می دهد:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]