واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: اخبار كوتاه
بزرگترين سقوط در سه سال گذشته!
قيمت سبد نفتي اوپك به زير 50 دلار كاهش يافت
دبيرخانه سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) از سقوط قيمت سبد نفتي اين سازمان به زير 50 دلار براي نخستين بار در بيش از سه سال گذشته خبر داد. به گزارش ايسنا، دبيرخانه اوپك در گزارش جديد خود عنوان كرد كه سبد نفتي اوپك متشكل از 13 نوع نفت خام در آخرين روز مورد بررسي به 49 دلار و 94 سنت رسيده كه در مقايسه با دوره گذشته دو دلار و 30 سنت افزايش داشته است. قيمت سبد نفتي اين سازمان در حالي به زير 50 دلار سقوط كرده است كه اين سطح به پايين تر از ميانگين قيمت نفت اوپك در سال 2005 سقوط كرده و از آن سال به بعد همواره ميانگين قيمت اوپك بالاتر از 50 دلار بوده است. اعضاي سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) درآخرين نشست خود در وين درحالي به تصميم گيري در خصوص سياست هاي توليدي در ماه هاي آينده پرداختند كه قيمت نفت همچنان در روند نزولي قرار داشت. در همين زمينه سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) براي جلوگيري از سقوط بيشتر قيمت نفت در بازارهاي جهاني در نشست فوق العاده خود تصميم گرفت كه توليد نفت را از اول نوامبر، معادل 5.1 ميليون بشكه در روز كاهش دهد، ولي باوجود اعمال اين كاهش، قيمت نفت همچنان به كاهش خود ادامه مي داد. سقف توليد رسمي فعلي اوپك معادل 27 ميليون و300 هزار بشكه در روز تعيين شده و اين در حالي است كه هدف توليد پيشين اوپك معادل 8.28 ميليون بشكه در روز بوده است.
احداث 105 تصفيه خانه آب در كشور
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا از برنامهريزي براي ساخت 105 تصفيه خانه آب در كشور خبر داد و گفت: تسريع در ساخت پروژه ها نيازمند تخصيص اعتبارات جديد است. محمدرضا عطار زاده درگفت و گو با برنا، در خصوص ساخت 105 پروژه تصفيه خانه آب در كشور افزود: اجراي اين طرح به صورت گسترده در شهرها و روستاهاي كشور اجرا مي شود.معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا اظهارداشت: اجراي طرحهاي آب و فاضلاب در كشور متناسب با بودجه وزارت نيرو به صورت تدريجي در حال اجرا است. عطار زاده اجراي سريع پروژه هاي تصفيه خانه آب و فاضلاب در شهرها و روستاهاي كشور را منوط به تخصيص اعتبارات جديد دانست و يادآورشد: در صورت عدم تامين بودجه وزارت نيرو براي اتمام طرحهاي آبي، اجراي پروژه ها به كندي پيش خواهد رفت.
تقاضاي جديد تركيه براي خريد گاز از ايران
معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزارت نفت از تقاضاي جديد تركيه براي خريد گاز از ايران خبر داد.اكبر تركان درباره مذاكرات متعدد با تركيه در زمينه همكاري با اين كشور اظهارداشت: با تركيه درخصوص صادرات جديد گاز در حال مذاكره هستيم و اين كشور متقاضي جديد دريافت گاز از ايران علاوه بر قرارداد قبلي است.وي تصريح كرد: هم اكنون مذاكرات سرمايه گذاري تركيه در فازهاي 23،22و 24 پارس جنوبي نيز در حال پيگيري است و قرار است اين كشور با توسعه فازهاي مذكور گاز مورد نياز خود را از اين طريق دريافت كند.تركان همچنين گفت: ترانزيت گاز ايران به اروپا از طريق تركيه و ترانزيت گاز تركمنستان براي تركيه از طريق خاك ايران نيز از موضوعات در حال مذاكره با اين كشور است.وي افزود: سوآپ فرآورده هاي نفتي به تركيه نيز از ديگر محورهاي در حال گفت وگو است.تركان هم اكنون مسوليت هماهنگي شركت هاي طرف مذاكره با تركيه در موضوعات مطرح شده را بر عهده دارد.
ايران خواستار بازنگري در قيمت خط لوله صلح شد
ايران ضمن حمايت از قرارداد خط لوله ايران - پاكستان هند موسوم به خط لوله "صلح" در خواست هاي جديدي در راستاي اجراي اين پروژه مطالبه كرده است. به گزارش برنا به نقل از خبرگزاري پاكستاني "اينترنشنال نيوز" "سيد يوسف رضا گيلاني" نخست وزير پاكستان طي يك نشست اضطراري به بررسي درخواست جديد دولت ايران در خصوص صادرات گاز به پاكستان و هند از طريق خط لوله اي. پي. اي پرداخته است. به گفته يك منبع آگاه در دولت پاكستان، تحت اين تقاضاي جديد دولت ايران خواسته است در صورتي كه صادرات گاز به هند از طريق پاكستان عمدا از سوي اين كشور متوقف شود، ايران ميزان صادرات گاز به پاكستان را به همان اندازه كاهش دهد. تهران همچنين درخواست كرده است تا پيش از اجرايي شدن پروژه "آي. پي. آي" فرمول قيمتي يك بار مورد بازنگري قرار گيرد. بنابر اين در صورت تحقق اين امر، ايران اين قدرت را دارد كه فرمول قيمتي را حتي پيش از آغاز پروژه مورد بازنگري قرار دهد كه به اعتقاد مقامات پاكستان اين امر در قيمت گاز صادراتي ايران بلاتكليفي ايجاد مي كند. مقامات پاكستان معتقدند: بلاتكليفي قيمت گاز، اجراي پروژه اي. پي. اي را براي پاكستان به لحاظ اقتصادي با مشكل روبرو مي سازد.
ساخت همزمان 95 سد بزرگ در كشور
وزير نيرو از ساخت همزمان 95 سد بزرگ در كشور خبر داد . پرويز فتاح در مراسم افتتاح پست 230 كيلو ولت ساري اظهار داشت: نهضت سازندگي در كشور اكنون با سرعت و قدرت در حال پيشرفت است.وي از افزايش دو هزار و 500 مگاولت آمپري، نيروگاه هاي استان مازندران در دولت نهم خبر داد و افزود: ارزش پست ها كمتر از نيروگاه ها نيست به گونه اي كه طي چند سال گذشته افزايش خطوط انتقال و پست ها، تقويت كننده ها سبب رشد صنعت و كشاورزي در كشور شده است.وزير نيرو با اشاره به اينكه ظرفيت سازي در بخش توليد انرژي در استان بايد صورت گيرد، تصريح كرد: به واسطه بارندگي و نوسانات شبكه هاي استان، شاهد هدر رفت بيشتر انرژي در اين استان نسبت به ساير استان هاي كشور هستيم.فتاح نيزدر مورد فرسودگي شبكه ها اذعان داشت: در مازندران رطوبت هوا و بالا بودن سطح آب، فرسودگي لوله و سيم هاي پيچي بالاتر است لذا بايد نرخ آب و برق اصلاح شود تا شركت هاي توزيع با درآمد خود در ترميم شبكه ها اقدام كنند. وزير نيرو نيز در مورد استفاده از انرژي خورشيدي و بادي نيز اظهار داشت: تنها 10 درصد نيروگاه هاي كشور برق آبي و بقيه حرارتي است.فتاح همچنين از انعقاد قرارداد با سرمايه گذار بخش خصوصي براي ايجاد نيروگاه هايي با ظرفيت 20 هزار مگاوات در بوشهر خبر داد و افزود: در صورت رفع ممانعت از سوي محيط زيست اين نيروگاه نيز به زودي در جنوب كشور احداث خواهد شد.وي در پايان يادآور شد: تا پايان سال جاري، چهار هزار ميليارد تومان در بخش آب و پنج هزار ميليارد تومان در بخش برق كشور سرمايه گذاري خواهد شد.
برگزاري همايش نقش آموزش هاي علمي كاربردي در توسعه آب و برق
نخستين همايش نقش آموزش هاي علمي-كاربردي درتوسعه صنعت آب و برق كشور با حضور وزير نيرو و دست اندركاران طي روزهاي 26 و 27 آبان ماه جاري برگزار مي شود. به گزارش موج به نقل از دبير خانه نخستين همايش نقش آموزش هاي علمي-كاربردي كشور، دبير اين همايش با بيان اين مطلب افزود: با هدف تجديد ساختار صنعت آب و برق، برون سپاري فعاليت ها براساس اصل 44 قانون اساسي، تدوين استانداردهاي آموزشي لازم براي پيمانكاران و كاركنان آنها، به كارگيري روش هاي مناسب اجراي آموزش هاي پيمانكاران اين همايش را برگزار مي كنيم. اسكندر قلي پور گفت: اهداف ديگر همايش مي توان به فرهنگ سازي استفاده بهينه از انرژي و آب و ارائه آموزش هاي مناسب براي بهره برداران نام برد.وي در مورد تاريخچه دوره هاي آموزشي علمي-كاربردي در وزارت نيرو خاطر نشان كرد: ايجاد مراكز آموزش هاي تخصصي برق واقع در تهرانپارس، ايجاد دوره هاي كوتاه مدت تخصصي بدو خدمت و حين خدمت و راه اندازي مجتمع هاي آموزشي از فعاليت هاي وزارتخانه در دوره هاي گذشته است.
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]