تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 16 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821382881




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پديده كشند قرمز در آبهاي ساحلي استان هرمزگان مشاهده شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پديده كشند قرمز در آبهاي ساحلي استان هرمزگان مشاهده شده است
رييس مركز ملي اقيانوسي شناسي گفت: پديده كشند قرمز با وسعت بسيار زياد در آبهاي استان هرمزگان مشاهده شده است كه مي تواند هشداري براي وقوع سونامي باشد.


دكتر وحيد چگيني روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: در واقع پديده كشند قرمز ، گستردگي نوعي فيتوپلانكتون ها است كه به علت افزايش بيش از حد مواد مغذي در آب پديدار مي شوند.
اين جلبك ها در رنگ هاي مختلف ديده مي شوند كه رايج ترين آن رنگ قرمز است.
وي ‌با بيان اينكه اين پديده در اصلاح كلي پديده جلبكي گفته مي شود، خاطر نشان كرد: وجود اين پديده باعث مي شود اكسيژن و نور كافي به ماهيان و آبزيان نرسد كه به مرگ و مير تعداد وسيعي از ماهيان مي انجامد.
رييس مركز ملي اقيانوس شناسي تصريح كرد: تحقيقات دانشمندان ناسا و برخي مراكز علمي ديگر جهان نشان داده است ، ارتباط معني داري بين افزايش كلروفيل A كه وجود آن رابطه مستقيمي با ظهور پديده كشند قرمز دارد، با فركانس وقوع زمين لرزه در كف دريا، ممكن است وجود داشته باشد.
چگيني با اشاره به اينكه، چند ماه گذشته هم شاهد بروز زمين لرزه هايي در جنوب كشور از جمله قشم و سيستان و بلوچستان بوديم، افزود: اين علايم مي تواند هشدار دهنده وقوع سونامي باشد.
وي با بيان اينكه از سال 1369 تاكنون پديده كشند دريايي با چنين وسعتي مشاهده نشده است، گفت:‌ اين پديده در دامنه وسيعي از بندر سيرك از توابع شهرستان ميناب تا بستانه از توابع شهرستان بندر لنگه گسترده شده است.
چگيني ادامه داد: پديده فوق بر اثر شكوفايي نوعي فيتوپلانكتون رخ داده است و اين شكوفايي زماني اتفاق مي افتد كه فاضلاب ها ، پساب هاي شهري و پساب هاي حوضچه هاي پرورشي به درياها سرازير مي شوند.
وي تاكيد كرد: پساب ها بايد در محلي رها شوند كه مشكلي ايجاد نكنند.
چگيني از اعزام يك گروه كارشناسي مركز ملي اقيانوس شناسي به محل به منظور بررسي اين پديده و ارايه راه حل هايي براي آن خبر داد و گفت:‌ به وجود‌ آمدن كشند دريايي يك پديده طبيعي است، اما مي توان با جلوگيري از ورود فاضلاب به درياها اين پديده را كاهش داد.
به گفته وي اين پديده در كشورهاي مختلف از جمله كره، آمريكا و مكزيك هم مشاهده شده است. حدود دو سال پيش نيز در درياي خزر چنين پديده اي رخ داد.
 دوشنبه 20 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن