واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: طالبان ؛ گروه يا جريان فكري
گروه طالبان در افغانستان زماني شكل گرفت و ظهور كرد كه اين كشور دستخوش اغتشاشات داخلي و ناآرامي هاي پياپي ميان گروه ها و اقوام مختلف بود.
برخي اعتقاد دارند كه اين گروه به صورت خودجوش و از طريق تشكل هاي كوچك موجوديت يافت و كم كم بر نواحي جنوب افغانستان چيره شد، سپس دامنه تصرفات آنها تا شهر كابل پايتخت گسترش يافت و با ساقط كردن دولت مركزي ، بر افغانستان حاكميت پيدا كرد.
نگارنده اين تحليل كه در سالهاي 82 و 83 در افغانستان حضور داشته است ؛ معتقد است كه طالبان به هيچ عنوان يك گروه و دسته تندرو نيست، بلكه طالبان يك جريان ريشه دار است كه سالهاي سال در مناطق جنوب حضور داشته و در مدارس خاصي آموزش هاي لازم را فرا مي گرفتند.
گزارش ها از مناطق مرزي افغانستان و پاكستان حاكي از آن است كه بيش از سه هزار مدرسه ديني در اين نواحي اين آموزش ها را به قشرهاي مختلف به خصوص نوجوانها و جوانها مي آموزند و اصولا يك طالب ، فردي تند رو است كه به گفته خودش " فقط براي خدا و اصلاح جامعه در مسير حقانيت و جهاد قرار دارد!.
بعضي نيز مي گويند كه گروه طالبان به سرپرستي ملاعمر در دولت " بي نظير بوتو" نخست وزير وقت پاكستان و از طريق " نصيرالله بابر" وزير امور خارجه اين كشور شكل گرفت و ادامه حيات داد.
يكي از نشريات چاپ كابل در سال 1383در اين باره مطالبي نوشت و با افشاگري در اين زمينه به نقل از بي نظير بوتو نوشت: گروه طالبان بنا به تمايل و هدايت واشنگتن و توسط نصيرالله بابر تاسيس شد.
اين نشريه افزود: طالبان در اوضاع نابسامان افغانستان كارآيي بسياري براي آمريكا و پاكستان داشت، اما به محض آنكه تاريخ مصرف آنها سپري شد، به حاكميت اين گروه در افغانستان پايان داده شد.
مطبوعات منطقه و ايران ديروز ، پنجم ابان ماه نوشتند؛ پاكستان در صدد است تا قبايل را عليه شبه نظاميان طالبان مسلح كنند.
رسانه هاي اعلام كردند: مقام هاي پاكستاني گفته اند كه اين طرح 25هزار عضو قبيله اي مسلح مي شوندو هدف آنها مقابله جدي با طالبان است.
يكي از مقام هاي گفت: اين يك طرح پيشنهادي از سوي افراد قبيله و دولت جديد پاكستان ارايه شده است و نيروهاي ويژه آمريكا در دو سوي مرز افغانستان و پاكستان آموزش يك واحد شبه نظامي دولتي پاكستان را در اين راستا بر عهده گرفته است.
آمريكايي ها بايد مانند پاكستاني ها بدانند كه طالبان يك گروه نيست كه با كشتن چندين تن كه در اين ميان كودكان و زنان بي گناه نيز كشته مي شود، طالبان از بين خواهد رفت ، بلكه طالبان يك جريان فكري است كه ساليان سال در مدارس مخصوص آموزش مي بينند و در جاي جاي مناطق مرزي افغانستان و پاكستان حضور دارند.
به خاطر دارم، در كابل و در محوطه وزارت امور خارجه وقتي با يك طالب آزاد شده از زندان مصاحبه مي كردم، " او مي گفت؛ برغم همه مشقت ها، اگر زماني بنا بر جهاد باشد اين زندان ها تاثير در ما نخواهد داشت و باز هم با دشمن مي جنگيم.
دولت مركزي افغانستان نيز با همين نگاه است كه حاضر شده است با افراد و مسوولان اين گروه وارد مذاكره شده و آنها با بپذيرد.
اگر طالبان گروهي يا جمعي از عده اي افراد بودند كه در يك نقطه اجتماع كرده اند، بدون ترديد دولت افغانستان راه مقابله آنها را به درستي مي دانست ، اما اينگونه نيست و واشنگتن بايد اين معنا را به درستي درك كند.
سردبير خبرگزاري ايسكانيوز
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران
ششم مهر ماه 1387
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]