واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: سخنان لاريجاني، صفارهرندي و خواجهپيري در اختتاميه نمايشگاه بينالمللي قرآن
گروه فعاليتهاي قرآني: مراسم اختتاميه شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآنكريم جمعهشب با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و تجليل از برگزيدگان نمايشگاه شانزدهم به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، مراسم اختتاميه شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآنكريم جمعهشب 5 مهر در سالن همايش مصلاي امام خميني(ره) با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني برگزار شد.
علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي در اين مراسم با اشاره به ابتكار مسجدجامعي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي وقت در برپايي نمايشگاه قرآن كريم، حضور مردم و شكوه نمايشگاه را بسيار شعفانگيز دانست و از «محمدحسين صفار هرندي» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و « محمدعلي خواجه پيري» رئيس نمايشگاه به دليل كارهاي ابتكاري و پژوهشي بسياري كه در اين نمايشگاه انجام دادهاند، تشكر كرد.
وي با بيان اينكه حضور مردم قرآندوست كه حتي مايل هستند بعد از ساعت 12 نيمهشب نيز در مصلي تهران بمانند، نشان از اين است كه اين نمايشگاه امري عادي نيست، افزود: نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم يك مانور معنوي در كشور ما است؛ ايران مهد اسلام و تفكر اسلام ناب محمدي و پيشرو در توليدات اسلامي چه در زمينههاي قرآني و چه حكمت است.
لاريجاني يادآور شد: اقبال به قرآن مختص به ايران نيست بلكه حتي در كشورهاي غربي نيز اين كتاب مبين جزو پرفروشترينها است البته برخي تحليل ميكنند كه حوادث سياسي اذهان را به اين موضوع كشانده است اما اين تحليل سطحي است و اين مهم مربوط به متن اين كتاب مقدس است.
نماينده مردم قم در مجلس تأكيد كرد: ما معتقديم كه پيامبر اسلام (ص)، پيامبر خاتم است و اين خاتميت يعني كمال و اين دلالت بر اين ميكند كه قرآن كتابي كامل در حوزهها و زمينههايي است كه بشر را به سعادت رهبري ميكند.
رئيس مجلس در ادامه سخنان خود تصريح كرد: در تفكر اسلامي هميشه وجه اجتماعي بر وجه فردي مسلط است و نميشود كتابي براي زندگاني افراد كامل باشد ولي تنها به فرديات محدود شود.
وي با اشاره به مطرحشدن بحثهايي درباره تأثيرپذيري قرآن از ساير كتب آسماني، اين مطالب را مايه تأسف بيان كرد و افزود: كساني كه در فضاي اسلامي تنفس كرده باشند، ميدانند كه پيامبر ما امي بود و يك فرد امي چگونه ميتوانست از آن كتب برداشت كند.
نماينده مردم قم در مجلس اظهار كرد: يكي از مستشرقين مشهور عبارتي درباره قرآن دارد و ميگويد: «قرآن از تمام كتابهايي كه عصر جديد بنيان كرده، تازهتر است» فرد ديگري نيز ميگويد «قرآن اثري است كه در اثر سنگيني مفاهيم آن خواننده در اول فاصله ميگيرد، سپس جذب شده و در خاتمه مفتون زيباييهاي آن ميشود.»
لاريجاني با بيان اينكه قرآن كتابي زنده است زيرا همواره در زمانها جاري است و اين جريان تا قيامت ادامه خواهد داشت، اضافه كرد: يكي از دلايل اين ويژگي قرآن، مربوط به استواري و كاملبودن متن آن است و دليل ديگر اقبال جهاني به اين كتاب مبين، شرايط امروز جهان است.
رئيس مجلس ادامه داد: امروز در بطن تمدن غرب آشفتگيهايي ديده ميشود به طوري كه يكي از منتقدان تمدن غرب به نام «هايدگر» معتقد است كه دنياي امروز با بحراني براي بشريت مواجه است كه يك وجه آن اين است كه انسان در دنياي غرب حالتي بيخانمان دارد و بيريشه است.
وي با بيان اينكه نقدهاي اصولي بر تمدن جديدي كه در غرب ساخته شده، وارد است، گفت: عطشي براي جبران اين خلأها وجود دارد و آنچه بشريت را از اين بيخانماني در ميآورد، قرآن است.
لاريجاني بخش ديگري از سخنان خود را به تلاشهايي كه براي وارونهنشان دادن قرآن در جهان ميشود، اختصاص داد و ابراز كرد: اما حقيقت خود را نشان ميدهد و امروز زماني است كه اين حقيقت متجلي شود به همين دليل فعاليتهايي كه براي معرفي اين كتاب مقدس در سطح جهان انجام ميشود از جمله بخش بينالملل نمايشگاه قرآن، بايد با تأكيد عميقتر در شرايط روز، مطرح شود.
رئيس مجلس در پايان خاطرنشان كرد: باتوجه به ارتباطاتي كه در صحنه بينالملل داشتهام بايد بگويم كه يك تشنگي براي شنيدن تفكر اسلامي وجود دارد. البته سطح درگيري ذهني سياستمداران غالبا در مورد تبليغات عليه اسلام است و هرچه ما بتوانيم ابعاد قرآن و بطون آن را به صاحبنظران منتقل كنيم، خدمت بيشتري به اين كتاب مقدس كردهايم.
در ادامه اين مراسم «محمدحسين صفارهرندي» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با گراميداشت ياد و خاطره شهداي 8 سال دفاع مقدس، از نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم بهعنوان بهترين فرصت براي بيان مفاهيم قرآني در جامعه نام برد و افزود: هميشه روزهاي پاياني در نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، همراه با حسرت است؛ حسرت از دست دادن اين فرصت گرانبها؛ البته همراه اين حسرت يك بشارت و نويدي در پي دارد و آن اين است كه انشاءالله خود را براي برپايي يك نمايشگاه بهمراتب گستردهتر و كاملتر در آينده مهيا كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: اين بشارت را امسال نيز ميدهيم و اميدواريم خداوند اين فرصت را عنايت كند كه كساني كه آستين خدمت بالا زدهاند، كار خود را با خدمتگزاري در آستان قرآن كريم معنويت ببخشند.
او ضمن قدرداني از زحمات دستاندركاران شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم تصريح كرد: يكيك ما مسئولان و خدمتگزاران نظام، به اين موضوع اعتقاد راسخ داريم كه اگر بنا باشد نظام ما، آينده خود را در نقطهاي ترسيم كند، اين ضمانت جزء از راه پيوند خوردن با مباني اعتقادي مردم كه روح آن مستطر در «ثقلين» يعني كتاب خدا و عترت پيامبر عظيمالشأن اسلام است ميسر نخواهد بود.
صفارهرندي با اشاره به حضور «علي لاريجاني» رييس مجلس شوراي اسلامي در اختتاميه شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم گفت: جناب دكتر لاريجاني كه خود از چهرههاي قرآني هستند به اين امر اهتمام دارند و با ديدن نشاطي كه در جامعه ايراني ما در ماه مبارك رمضان ظهور و بروز پيدا ميكند و اين اشتهاي سيريناپذير مردم براي تمناي معارف قرآني و بهويژه معارف اهل بيت عصمت و طهارت (ع)، بهطور حتم سرمايهگذاريها را در اين راه خواهند داشت.
صفارهرندي گفت: اميدواريم اين همراهي در طوي سال ادامه پيداكند تا زماني كه دبيرخانه فعاليت خود را براي نمايشگاه بعدي ادامه ميدهد و سال آينده مصلي كاملتر از امسال بتواند در خدمت قرآن قرار بگيرد.
اين گزارش حاكي است در ابتداي اين مراسم محمدعلي خواجهپيري رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با ارائه گزارشي از برگزاري اين نمايشگاه استفاده مسئولان و فعالان اين نمايشگاه قرآنكريم را از نظرات و پيشنهادات مردمي كه در سال گذشته مطرح شده بود را يادآور شد.
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني رشد كمي و كيفي تمام بخشهاي نمايشگاه را يكي از ويژگيهاي شانزدهمين نمايشگاه برشمرد و گفت: ما پيرو نامگذاري امسال با عنوان سال نوآوري وشكوفائي سعي كردهايم اين شعار را در تمامي ابعاد نمايشگاه امسال پيادهسازي كنيم. هر چند كه بسياري از قسمتهاي در نظر گرفته شده در ابتداي برنامهريزي به دليل كمبود بودجه حذف شد.
خواجهپيري برگزاري نمايشگاه امسال قبل از فرا رسيدن ماه مبارك رمضان را يكي از تسهيلاتي اعلام كرد كه برگزاركنندگان براي بازديدكنندگان شهرستاني در نظر گرفته بودند و گفت: امسال اولين سالي است كه نمايشگاه در سي روز برگزار ميشود و همچنين شايد بتوان تغيير ساعت برگزاري را در بعدازظهر به دليل گرمي هوا يكي ديگر از تفاوتهاي مثبت نمايشگاه امسال با سالهاي قبل برشمرد.
وي با اشاره به تحولات صورت گرفته در نمايشگاه امسال تصريح كرد: ارائه يكي از منابع عميق قرآني در بخش پژوهش، تاسيس بخش سيامين سالگرد انقلاب اسلامي، ادغام بخش عفاف و حجاب در بخش خانواده و فعاليت آن بخش به عنوان زيرمجموعه بخش خانواده و همچنين افزايش كارگاههاي هنري از تعداد شانزده به سي و دو كارگاه از جمله تحولات نمايشگاه امسال است.
وي در ادامه افزود: بخش نظارت و ارزيابي مانند سالهاي گذشته نظرات مردم را بهصورت دقيق دريافت كرده، كه اميدواريم انشاءالله دستمايهاي براي نمايشگاه هفدهم باشد.
برگزاري نمايشگاه در ماه شعبان مسئله ديگري بود كه مشاور وزير به آن اشاره كرد و گفت: پيشنهاد عيد تا عيد و برگزاري نمايشگاه از ولادت حضرت مهدي(عج) تا ولادت امام حسنمجتبي(ع) در دست بررسي است.
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: برگزاري نمايشگاه بهصورت جامعتر وجود دارد، اما مشكلات محل برگزاري و مشكلات آلودگي صداي موجود در نمايشگاه و ديگر مشكلات از مسائلي است كه برگزاركنندگان با آنها روبرو هستند. اما در حال حاضر بهترين گزينه براي برگزاري نمايشگاه قرآنكريم مصلي امام خميني(ره) است كه البته رضايت نسبي مردم را نيز در پي داشته كه همين مورد خستگي را از تن ما و كليه زحمتكشان به در ميكند.
خواجهپيري در ادامه روي سخنان خود را دكتر لاريجاني قرار داد و گفت: شما در زمان وزارتتان در اوج جريانات فرهنگي و حمله دشمن احساس نياز كرديد و كانونهاي فرهنگي هنري مساجد را تأسيس كرديد كه در حال حاضر تبديل به درخت تنومندي شده كه در همه كشور گسترش پيدا كردهاست و امروز شما در جايگاهي مهمتر و با اختيارات بيشتر قرار داريد كه ميتوانيد با استفاده از اين اختيارات كمك شايستهاي به جامعه قرآني كنيد.
وي در ادامه وضعيت جامعه قرآني را فوقالعاده دانست و گفت: دولت نهم شعار دولت قرآني را محور كارهاي خود قرار داده، مجلس فراكسيون قرآن و عترت تشكيل داده، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عليرغم اينكه زماني بخش از مسئوليتهاي خود را واگذار ميكرد امروز با تمام قوا به مسئوليتهاي خود ميپردازد و مؤسسات و تشكلهاي مردمي كه با علاقه فعاليت ميكنند، فرصت نادري را بهوجود آوردهاند كه كاري بسيار زيبا و وسيع در حوزه قرآن صورت گيرد، اما بايد با تمركز و برنامهريزي درست كاري انجام دهيم كه اگر هريك از ما در آينده نبوديم اين راه ادامه پيدا كند.
خواجهپيري در ادامه خاطرنشان ساخت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گلايه از كارهاي موازي دارد، كارهايي كه در مسئوليت نهادهاي ديگر به آن شكل نيست و وزارت ارشاد اسلامي از انجام اين فعاليتها رنج ميبرد.
رئيس مركز هماهنگي، ترويج و توسعه فعاليتهاي قرآني از بهوجود آمدن يك جهش بزرگ با كار سه ساله وزارت فرهنگ و ارشاد خبر داد و افزود: طبق فرمايش مقام معظم رهبري در رابطه با توجه به ترجمه و مفاهيم قرآني در كنار حفظ قرآن امروز اين وزارت اين فرمايش را محقق كرده و هفده هزار و پانصد نفر تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در كلاسهاي حفظ و قرائت قرآن و در مجموع صد هزار نفر در كلاسهاي مفاهيم كل در سراسر كشور از طريق اعتبارات اين وزارتخانه حمايت ميشوند.
محمدعلي خواجهپيري در پايان سخنان خود از آمادگي برگزاركنندگان نمايشگاه بينالمللي قرآنكريم براي برگزاري اين نمايشگاه در سطح كشور و يا خارج از كشور خبر داد و گفت: اين كار با حمايت مجلس و دولت امكان اجرا دارد تا احاد ملت از فرصت نمايشگاه قرآن استفاده كنند و با فعاليتهاي قرآني نظام آشنا شوند.
گزارش خبرنگار ما ميافزايد در پايان مراسم اختتاميه، برگزيدگان بخشهاي مختلف شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم معرفي شدند.
در بخش پژوهش شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم از آيتالله جوادي آملي، حجتالاسلام والمسلمين سيدرضا مؤدب و حجتالاسلام والمسلمين محمدرضا فاكر ميبدي تجليل به عمل آمد.
همچنين در بخش حوزوي ازحجتالاسلام والمسلمين عليرضا آشوري تقدير شد.
در بخش نشر مكتوب دفتر انتشارت آسلامي به عنوان ناشر برتر و در بخش موسسات و نهادها، مؤسسه حفظ قرآن كؤثربه عنوان موسسه برتر معرفي شد.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]