واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ال پائيس: اتحاديه اروپا سياست اشتباه امريكا را در قبال روسيه دنبال نكند
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/07/02
ال پائيس نوشت اتحاديه اروپا نبايد سياست اشتباه امريكا را در قبال روسيه دنبال كند.
روزنامه اسپانيايي ال پائيس در شماره ديروز خود در مقاله اي به قلم نيكلاس سارتوريوس، كارشناس سياست خارجي اسپانيايي نوشت اروپا بايد در جستجوي استقلال بيشتر و نقشي مهمتر در دفاع از ديدگاهي متفاوت با ديدگاه جنگ سرد باشد. روسيه ديگر اتحاد جماهير شوروي و روسيه زمان يلتسين نيست.
اشكار است كه روسيه، به عنوان هسته شوروي سابق در جنگ سرد با فروپاشي در سال 1991 شكست خورد. اما توان نظامي قابل توجهي را حفظ كرد. در قبال ان، امريكا و اتحاديه اروپا مي توانستند دو راهبرد كاملا متفاوت اتخاذ كنند كه به نتايجي كاملا متفاوت ختم شود.
وي خاطرنشان كرد بعد از جنگ جهاني اول متفقين شرايطي بسيار سخت- معاهده ورساي- را به آلمان تحميل كردند كه احساسات خشمگين را برانگيخت و نتايجي غيرعادي را به همراه داشته است.
زمانيكه اتحاد شوروي فروپاشيد، پيمان ورشو نيز منحل شد، المان متحد شد. دولت امريكا از ضعف شديد و فاجعه دوران يلتسين براي گسترش ناتو به كشورهاي پيمان ورشو و خارج كردن روسيه از نواحي حساس امنيتي خود از زمان تزارها- بالكان، درياي سياه و قفقاز- بهره برداري كرد. به گفته گورباچف اتحاد شوروي اتحاد المان و ورود انرا به ناتو به شرط گسترش نيافتن ناتو تا مرزهاي اين كشور پذيرفت.
در ادامه اين مقاله امده است در حاليكه امريكا به علت بحران اقتصادي، جنگ عراق و افغانستان تضعيف شده است، ديگر كشورها در حال تقويت بوده اند از جمله روسيه به رهبري پوتين. با استفاده از افزايش قيمت انرژي، روسيه نسبتا اقتصاد خود را بهبود بخشيد، كشور را نوسازي كرد، از جمله مدرنيزه كردن نيروهاي مسلح و احساس اعتماد به نفس را در مردم خود بالا برده است. اما دولت بوش كاري جز اشتباه صورت نداده و بخش زيادي از اروپا را بدنبال اشتباهات خود كشانده است.
در ادامه اين مقاله امده است برسميت شناختن كوزوو نه تنها نامشروع بود بلكه اشتباهي بزرگ بود كه نتايجي نامطلوب در بر خواهد داشت .
برخي از كارشناسان گفتند دولت اسپانيا با نپيوستن به موج عمومي ايجاد شده (عليه روسيه ) اشتباه مي كند و برعكس وقايع نشان داده است كه كاملا حق داشته است و از معدود كشورهايي است كه از قدرت اخلاقي و سياسي براي مخالفت با برسميت شناخته شدن اوستيا و ابخازيا برخوردار است.
رئيس جمهور گرجستان، هر اندازه كه طرفدار غرب باشد، مسئول حمله به اوستيا، كشتن سربازان روس و نابود كردن بخش زيادي از پايتخت اوستيا است. واكنش روسيه نيز مانند عصر يلتسين نبوده است اما مانند اتحاد شوروي نيز نبوده است، چون در اينصورت ساكاشويلي در جايي كه اكنون است، نبود و گرجستان نيز مستقل نبود.
وي نوشت علاوه بر اين مساله سپر دفاع ضد موشكي در لهستان و جمهوري چك است. ايا كسي وجود دارد كه واقعا فكر كند كه هدف از استقرار اين سپر، دفاع در برابر كره شمالي يا ايران است؟ طبيعي است كه روسها اين اقدام را اگرچه اكنون تهديدي نيست، اقدامي تحقيراميز قلمداد كنند . احتمال بسيار اين است كه روسيه سپري در برابر ان قرار دهد، انچه كه اتحاديه اروپا را تحت تاثير قرار خواهد داد.
وي خاطرنشان كرد در نهايت احتمال گسترش ناتو به اوكراين و گرجستان وجود دارد كه بوش، چني و دو نامزد رياست جمهوري امريكا از ان دفاع مي كنند.
به علت اين بحران شرايط ديگر مانند گذشته نخواهد بود. روسيه به توتاليتاريسم برنخواهد گشت اما دوباره نيز تضعيف نخواهد شد. اكنون، اقدامي كه فورا بايد صورت گيرد خروج روسيه از گرجستان و پرهيز از جنگ سردي جديد است. براي رسيدن به اين هدف اتحاديه اروپا بايد با جديت و فوريت بررسي كند كه چطور روسيه را در راه حل مشكلات توسعه اقتصادي، انرژي، زيست محيطي و بويژه امنيت جمعي اروپا وارد كند.
ناتو از يك سو، به سمت شرق گسترش يافته و در مقابل روسيه، منزوي و كم و بيش خودكامه قرار دارد. اين عرصه تنها به مسلح شدن دوباره و مناقشه ها هدايت خواهد شد. روسيه همسايه ماست و براي اتحاديه اروپا حياتي است كه بيش از پيش مرفه، دموكراتيك باشد.
براي اين هدف اتحاديه اروپا بايد استقلال راهبردي خود را بدست اورد و سياست امنيتي و دفاعي خود را تقويت كند و منابع تامين انرژي مورد نياز خود را تنوع بخشد.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]