تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835795705




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محمدرضا شفیعی كدكني


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: محمدرضا شفیعی كدكني




محمدرضا شفیعی كدكني، زاده ۱۹ مهر سال ۱۳۱۸ از نویسندگان و شاعران امروز ایران است. تخلص وی در شعر م. سرشک است.

شفيعي کدکنی در سال ۱۳۱۸ در كدكن شهرستان نیشابور در خراسان رضوی متولد شد. او دوره‌های دبستان و دبیرستان را در مشهد گذراند و مدتي سرگرم فراگیری‌ زبان‌ و ادبیات‌ عرب، فقه،‌ کلام‌ و اصول‌ شد و مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه فردوسی و مدرک دکتری را در همین رشته از دانشگاه تهران گرفت. او ازجمله دوستان نزدیک مهدی اخوان ثالث است.

شفيعي كدكني سرودن شعر را از جوانی به شیوهٔ کلاسیک آغاز کرد ولی به تدريج به سبك نیما یوشیج روی آورد. شعر در کوچه‌باغ‌های نیشابور؛ نام اين استاد زبان و ادبيات فارسي را در جامعه‌ي شعري مطرح كرد.

آثار وي به دو گروه انتقادی و مجموعه اشعار مي‌توان تقسیم کرد. آثار انتقادی‌ او شامل تصحیح آثار کلاسیک فارسی و نگارش مقالاتی در حوزه‌ي نظریه ادبی است. در حوزه‌ي شعر؛ آثار او را مي‌توان در حوزه‌ي شعر اجتماعي جاي داد.

از آثار اوست: مجموعه اشعار شامل: زمزمه‌ها، شبخوانی، از زبان برگ، درکوچه باغ های نیشابور، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی. آثار نظری و انتقادی، تصحیح و ترجمه: صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، تصحیح اسرارالتوحید نوشتهٔ محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشتهٔ حاکم نیشابوری. تصحیحات:تصحيح آثار عطار نیشابوری، مختارنامه، مصیبت‌نامه، منطق‌الطیر، اسرارنامه، دیوان عطار، تذکره‌الاولیاء، غزليات شمس، آفرینش و تاریخ در دو جلد. آثار ديگر: مفلس کیمیا فروش دربارهٔ شعر انوری، زبور پارسی نگاهی به زندگی و غرل‌های عطار، تازیانه‌های سلوک دربارهٔ قصاید سنایی، در اقلیم روشنایی تفسیر چند غزل حکیم سنایی، شاعر آیینه‌ها بررسی سبک هندی و شعر بیدل دهلوی، آنسوی حرف و صوت، میراث عرفانی ایران، دفتر روشنایی (در شرح سخنان و افکار بایزید بسطامی)، نوشته بر دریا (در بیان میراث عرفانی ابوالحسن خرقانی)، چشیدن طعم وقت (در شرح عرفان و افکار ابوسعید ابوالخیر)، حالات و سخنان ابوسعید (در شرح عرفان و افکار ابوسعید ابوالخیر)، ادوار شعر فارسی از مشروطه تا سقوط سلطنت، زمینهٔ اجتماعی شعر فارسی، شعر معاصر عرب، قلندریه در تاریخ سیر دگردیسی یک اندیشه، ترجمه تصوف اسلامی و رابطه انسان و خدا نوشته رینولد نیکلسون و تصویر نسخه خطی منظومهٔ علی‌نامه.

بدیع الزمان فروزانفر، مجتبی مینوی، علی اکبر فیاض، احمدعلی رجایی بخارایی، غلامحسین یوسفی، عباس زریاب خویی، پرویز ناتل خانلری از اساتید شفيعي کدکنی بوده‌اند که هریک در زمان خود از بزرگان زبان و ادبیات فارسی به شمار می‌رفتند.

محمدرضا شفیعی کدکنی می‌گوید دو شخصیت در زندگی او در گذشته‌اند: شیخ محمد تقی ادیب نیشابوری، استاد بزرگ ادبیات عرب در حوزه مشهد و یکی دیگر از استادان فقه و اصول حوزه مشهد به نام شیخ‌هاشم قزوینی اما تاثیر ادیب نیشابوری بر کدکنی بسیار عمیق بود: "من از سن چهار پنج سالگی خود به خوبی به یاد می‌آورم دوران اقامت مرحوم ادیب را که با همسرش در آن سراچه کمالی (در همسایگی منزل خانواده کدکنی) زندگی می‌کردند. من و مادرم به دیدار ایشان به آنجا می‌رفتیم."

همسایگی یا به قول خود شفیعی کدکنی قرب جوار و قرابت خانوادگی رابطه او و ادیب را که یکی از مهمترین استادان حوزه بود بیشتر می‌کرد. ادیب نیشابوری، یگانه استاد ادبیات زمان خود در حوزه خراسان استاد بسیاری از چهره‌های مذهبی و فرهنگی و حتی سیاسی امروز ایران و عراق بوده است و محمدرضا حکیمی، آیت الله شیخ محمدرضا مهدوی دامغانی، مرتضی مطهری، محمدتقی شریعتی(پدر علی شریعتی) احمد مهدوی دامغانی، محمدجعفر جعفری لنگرودی، مهدی محقق و آیت‌الله علی سیستانی از شاگردان نام‌آور ادیب هستند.

محمدرضا شفیعی کدکنی نیز همانند دیگر شاگردان ادیب از ادیبان و محققان برجسته زبان عربی و فارسی است. او در کنار شاعری، استادی است کارکشته در زبان و استاد ادبیات فارسی. از دوستانش می‌شود فهمید که چگونه خصوصیت‌هایی دارد. از جمله دوستان نزدیک مهدی اخوان ثالث شاعر همشهری‌اش به شمار می‌رود و دلبسته به اشعار او. گرچه در ابتدا، شعر کلاسیک می‌گفت و هنوز هم گه‌گاهی می‌گوید، اما سبک او سبک شعر نو با قالب و وزن و موسیقی مخصوص به خودش است.

اما به جز دفتر شعر تحقیقات بسیاری ازجمله در زمینه شعر کلاسیک از او منتشر شده است كه موسیقی شعر یکی از مهمترین آثار اوست. سیر آفاقی است در دنیای خیال‌انگیز شعر با بیان فنی و علمی.

کتاب موسیقی شعر شفیعی کدکنی یکی از آثار کلاسیک اوست اما در عرصه عمومی تر آثار و اشعاری دارد که آرام آرام به حافظه جمعی همزبانان‌اش وارد شده است یعنی تاثیری که آرزوی هر شاعری است. به کجا چنین شتابان یا کاش آدمی می‌توانست وطن‌اش را... ازجمله اشعار آشنای اوست.

بسیاری از نوازندگان و خوانندگان نيز ازجمله استاداني چون شجریان و ناظری چند شعر او را در دستگاه‌های مختلف موسیقی ایرانی اجرا کرده‌اند.

شفيعي كدكني استاد دانشگاه تهران كه دوشنبه هفته گذشته وارد ايران شد از روز چهارشنبه فعاليت خود را در اين دانشگاه از سر گرفت.

دكتر شفيعي كدكني شهريور سال گذشته به قصد گذراندن دوره مطالعاتي، كشور را ترك كرده بود كه اين امر مصادف شد با برخي اظهارنظرها درباره دلايل خروج اين استاد زبان و ادبيات فارسي از كشور اما پس از بازگشت به ايران، وي دوباره بر كرسي تدريس خود در دانشگاه تهران حاضر شد.

منبع: ايلنا





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 497]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن